NEDRYKK: I mai ble det klart at Newcastle og Rafael Benitez rykket ned og må spille Championship-fotball den kommende sesongen. Foto: Lee Smith Reuters

To uker til seriestart: Ingen norske kanaler har kjøpt rettighetene til Championship

Om nøyaktig to uker sparkes engelske Championship i gang, men det er uklart om norske fans får fulgt sitt favorittlag foran TV-skjermen.

  • Andrine Davidsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norske Leeds- og Newcastle-supportere, og andre med sterk kjærlighet for lagene som spiller på Englands nest høyeste nivå, holder pusten i disse dager. For det er usikkert om noen norske TV-kanaler vil vise kampene fra Championship denne sesongen.

Les også: Skrekktakling stjal showet i millardkampen

– Nei, det ville jo vært skikkelig surt. Spesielt nå i år når det er store lag som Aston Villa og Newcastle som har rykket ned. Det er utrolig mange nordmenn som har et favorittlag som spiller i Championship, sier Eirik Aase til VG.

Han eier og driver nettstedet Championship Norge. Nettsiden holder Championship-supportere og -fans oppdatert på den engelske ligaen.

Likevel optimistisk

TV 2 har hatt rettighetene til å vise ligaen de siste årene, men avtalen er nå løpt ut. Det samme gjelder rettighetene for FA-cupen, Ligacupen, League One og Community Shield (Leicester - Manchester United 7. august), som selges i samme pakke.

Aase liker ikke tanken på at Championship kanskje ikke vises på norsk TV til høsten. Samtidig er han optimistisk med tanke på rettighetene og sier han tror, og håper, det kommer på plass så fort som mulig.

– Jeg tenker mye på det for tiden. Men så tenker jeg også at det er så mange som følger Championship i Norge, at jeg regner med at det vil komme på plass på en eller annen måte, sier han til VG.

– Det viktigste er at det kommer på plass. Om vi går glipp av noen runder på norsk TV får jeg heller lide meg gjennom det.

Har du fått med deg denne? Historien om Leicester-gullet: Sexorgien som endte i fotballmirakel

Aase sier han blir kontaktet av andre Championship-supportere og -fans om hvor man kan se ligaen på TV til høsten.

– Jeg får veldig mange spørsmål om det, men jeg må alltid bare svare at jeg ikke vet noe om det.

Lest denne? Aston Villa-helt tilbake etter fire års kamp mot kreften

Forhandlinger rundt pris

Trolig er det prisen, og den innbitte rettighetskampen i Norge, som gjør at ingen av de store norske mediehusene foreløpig har sikret seg den engelske rettighetspakken.

Hos TV 2 sitter ikke pengene løst for tiden. I fjor punget kanalen ut med 1,6 milliarder for å sikre seg Premier League for de tre neste sesongene.

– Championship er noe som en god del kunder etterspør, og det er også derfor vi har ønsket å ha det. Så er det selvfølgelig en diskusjon og forhandlinger rundt pris og etterspørsel, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef og pressetalsmann i TV 2 til VG.

Leste du denne? Sunderland sendte erkerivalen ned

Etter det VG forstår følger også Viasat og Discovery med på spillet rundt rettighetene.

– Vi er kjent med situasjonen, men har ikke lyst til å kommentere noe mer rundt dette nå, sier Viasat-sportssjef Stian Kleppo til VG.

Discovery har ikke svart på våre henvendelser fredag.

I høst skal også rettighetene til Champions League fra 2017-sesongen ut på anbud. Det er ventet knallhard og dyr konkurranse om denne rettigheten i Norge.

Championship starter fredag 5. august med Fulham-Newcastle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder