FÅR KJEFT: Det svenske landslaget får ikke mye positiv omtale etter å ha berget 1-1 mot Irland i åpningskampen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sverige og Zlatan får stryk – back avslører «hete diskusjoner»

SAINT-DENIS (VG) (Irland-Sverige 1-1) Heftige diskusjoner i garderoben. En sur Zlatan Ibrahimovic (34) som gikk
rett forbi pressen. Sverige får totalslakt etter 1-1 mot Irland.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ett glimt av Zlatan-magi var ikke nok, og for en svak Zlatan ga
ikke skuffelsen seg med det første. Kapteinen bare ristet på hodet da han gikk
forbi skrivende reportere på Stade de France.

Etter et superkort stopp lenger borte i korridoren, hastet han videre – før han gestikulerte mot en fransk journalist og forsvant ut døren. De svenske reporterne var ikke blide etterpå.

– Zlatan er Zlatan, og Zlatan gjør som han vil. Vi vet jo at det er sånn, og det er på godt og vondt, sier Aftonbladet-kronikør Erik Niva.

Les også: Perfekt start for «EMs gamlehjem»

Sveriges ledestjerne var frustrert, og han klarte ikke riste av seg skuffelsen før han fikk på seg hvit skjorte og mørkblå dress.

– Med tanke på de ballene jeg får, så... Jeg prøver, men jeg kan mye mer. Nå har vi to kamper igjen og det gjelder å ta poengene som trengs, sa 34-åringen til rettighetshaveren SVT, før han altså ikke ville si mer.

Les også: Fikset uavgjort med «Zelvmål»

«Innholdsløs svensk innsats»

Zlatan var rå da tok med seg flikken fra John Guidetti og slo et innlegg som Ciaran Clark headet i eget mål, men det var så altfor, altfor lite av Zlatan på gul-grønne Stade de France.

VG I PARIS: VGs journalist Sindre Øgar og fotograf Bjørn S. Delebekk utenfor Stade de France. Foto:

Erik Niva er nådeløs mot Erik Hamréns landslags, og han er heller ikke fornøyd med lagets store stjerne.

Fikk du med deg? Spanias redningsmann hyllet pasningsleggeren

– Jeg kan ikke huske å ha sett en så innholdsløs svensk innsats. Det er ikke ett organisert angrep, ikke en kreativ pasning. Det var bare å vente på katastrofen. Så ble det vel marginalt bedre etter at Irland fikk mål, beskriver Niva.

«Vi klarte å få Jeff Hendrick fra Derby til å se ut som Kaká og Wes Hoolahan fra Norwich til å ligne Messi», skrev han i sin kommentar etter 1-1-oppgjøret.

– Det er jo et poeng vi ikke fortjener og et poeng vi ikke får spesielt nytte av heller, for en plass må vi jo få en seier, sier han.

– Sverige hadde ikke ett eneste skudd på mål…?

– Akkurat, det var Ciaran Clark som var vårt eneste angrepsvåpen. Og det er jo ikke noe dårlig våpen, men vi kan ikke bruke det hver gang, sier han og ler.

– Hva med Zlatan?

– Han hadde det ikke lett, men gjorde han maksimalt av det han fikk? Nei. Han gjorde som han stort sett alltid gjør når han er misfornøyd og frustrert. Han begynte å vandre hjemover, hjemover og hjemover. Til slutt var han nede hos midtstopperne.

Zlatans syrlige svar på kritikken: - Jeg har dominert hvor enn jeg har vært

Irritert Robbie Keane

Irland-sjef Martin O’Neill tar Ciaran Clark, som ikke akkurat var noen irsk supermann da han stanget ballen i eget mål, i forsvar.

– Jeg synes at han burde se på sin innsats i helhet og være fornøyd. Det er urolig, rett og slett utrolig. Vi sto imot trykket veldig bra, men så slapp vi inn et mål og kampen snudde litt. Men for å oppsummere: Jeg er enormt stolt over laget, men skuffet, sier O’Neill.

Heller ikke i pressesonen under den massive anlegget i Saint-Denis gikk det helt Sveriges vei. En svensk reporter ertet på seg Robbie Keane ved å si at «dette skulle være den enkle kampen».

«Hvem sa at dette skulle være enkelt?» svarte en irritert Keane – og ga seg ikke med å vise hvor tåpelig han syntes spørsmålet var.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vant. Sverige hadde ikke én sjanse og målet var et selvmål. Vi dominerte fra start til slutt, men dessverre fikk vi ikke noe ut av det. Bare ett poeng, sa han – og la til at han ikke brydde seg en døyt om Sverige.

– Om Sverige er elendige, så bryr jeg meg ikke. Jeg bryr meg om det vi gjør, sa han.

Erik Hamrén sier at det ikke var noen jubel i garderoben etter kampen.

– Selvfølgelig hadde det vært best å vinne denne kampen foran de to tøffeste som står igjen (Italia og Belgia), sier Hamrén.

– Vi savner kvalitet. Vi skal spille mye bedre. Men vi tapte ikke. Det er det viktigste, sier Zlatan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder