MUSKELMØTE: Zlatan Ibrahimovic (til v.) Giorgio Chiellini duellerte på Stadium Municipal i dag. Foto: Remy Gabalda Afp

Zlatan med sykehus-kommentar om erkefienden

Italia-Chiellinis svar: – Intet problem for meg

TOULOUSE (VG) (Italia - Sverige 1-0) De har småkranglet i årevis, og etter Sveriges tap kom Zlatan Ibrahimovic (34) med en klassisk melding om Giorgio Chiellini (31).

– Det var ikke noe problem. Hadde det vært det, så hadde Chiellini vært på sykehus nå, sier Zlatan ifølge Aftonbladet.

Bakgrunnen for det litt spesielle sitatet, som har blitt gjengitt over hele sportsverdenen i timene etter Italias 1-0-seier i Toulouse, var trolig duellen mellom Juventus-stopperen og Zlatans makker John Guidetti tidlig i 2. omgangen. Guidetti gikk i bakken og skrek i smerte, og den svenske fansen ga klar beskjed om hva de syntes om behandlingen.

Zlatan var borte og snakket med dommeren. Men mente altså etterpå at situasjonen ble løst på en rolig måte, noe Italias midtstopper tydeligvis bør være glad for.

Omtalt i boka

Forholdet de to i mellom er fylt av både respekt og hat. Begge har omtalt hverandre som blant de verste motspillerne å møte på banen. Og Chiellini er ingen hvem som helst: Han er en kompromissløs midtstopper med 86 landskamper, og mannen som ble bitt av Luis Suarez under VM i 2014.

Zlatan har skrevet om stopperen i selvbiografien sin, blant annet om en kamp i 2007 hvor Chiellini skal ha forsøkt å provosere ham ved å takle ham bakfra. Etterpå kom hevnen:

– Jeg gikk bort til ham og dro ham etter håret som en ulydig hund. Chiellini ble redd, jeg kunne se det, skriver han.

Chiellini gikk gjennom pressesonen med en brødbit i munnen, en vannflaske og en sportsdrikk i hendene og sendte et oppgitt blikk til presseoffiseren som ba ham prate med de italienske journalistene.

VG I TOULOUSE: Øyvind Brenne og Bjørn S. Delebekk dekker Italia-Sverige.

– Ibra er sånn. Det er slike ting han sier, han kommer aldri til å endre seg. Det er intet problem for meg, jeg vet hvordan han er, sier midtstopperen til Aftonbladet - og svarer avvisende på om Zlatan har ekstra store problemer med Italias Juventus-samspilte forsvarsrekke.

– Vi prater om en eksepsjonell spiller på verdensnivå. Hvis ikke Ronaldo og Messi hadde eksistert, ville Ibrahimovic hatt huset fullt av gullballer, sier Chiellini og tenker på trofeet som deles ut til årets beste spiller i verden.

Takket ikke fansen

I selve kampen vant han definitivt duellen mot Sveriges superspiss. Zlatan kom ikke til noen sjanser.

– Mot Irland gjorde vi det ikke bra, og da vi fikk vi ett poeng. I dag spilte vi bra, og vi fikk ingen poeng. Vi får se hva som skjer i den siste kampen, sier Zlatan i pressesonen, hvor VG og hundrevis av andre journalister kjempet om å høre stjernespissens tanker.

Dresskledd og med håret i hestehale fremstod han noenlunde i godt humør en halvtime etter kampslutt, men da dommeren blåste av bar det rett i garderoben. Tusenvis av svenske fans på tribunen fikk ikke en takk fra lagets kaptein.

Mens den svenske rettighetshaveren SVTs reporter Jane Björck måtte løpe etter Zlatan for å få et intervju etterpå. Der var det åpenbart at tapet irriterte veldig.

– Vi slipper til som vi ikke hadde gjort på hele kampen, og da straffer de deg, sa 34-åringen og rister litt på hodet.

– Den minste feilen, så straffer de deg. Det visste vi om. Men vi har en kamp igjen. Gjør vi det bra der, kan vi fortsatt kvalifisere oss, fortsetter han til SVT.

Faktum nå er at Sverige bør slå Belgia for å avansere i EM. Selv om uavgjort i siste kamp kan holde. Uansett må Sverige frem på banen. Hvis vi trekker fra selvmålet Irland scoret for dem i første kamp, har ikke svenskene produsert en enste sjanse i mesterskapet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder