MOBBET: Spissfunnet Timo Werner scoret Tysklands første mål i fredagens VM-kvalifisering mot Tsjekkia. Etterpå ble han hetset. Foto: Michal Cizek AFP

Mobbet og kalt «horesønn» etter tysk scoring i VM-kvalifisering

STUTTGART (VG) Han scoret sitt fjerde mål på syv landskamper. Men likevel er det tyske fotballfans som hater Timo Werner (21).

Publisert:

Etter at han banket inn 1–0 til Tyskland mot Tsjekkia fredag kveld ble det ropt til ham på Slavia stadion: «Du er sønn av en hore» ifølge bild.de. Mobbingen skal ha såret den meget effektive angriperen voldsomt.

Landslagsmanager Oliver Bierhoff (tidligere storscorer) har rykket ut og forsvart Werner: – Alle landslagsspillere, uansett hva de har gjort eller hvor de spiller, fortjener full støtte fra våre tilhengere.

Denne spilleren frykter Lagerbäck mest: - Han er limet i laget

Werners tabbe er at han i forrige sesong skal ha filmet til seg et straffespark i en kamp mot Schalke 04. Det ble det oppslag av i tysk media. Leipzig-spissen som bøttet inn mål forrige sesong, og som ble førstemann i Die Mannschaft fra RB Leipzig, fikk høre det igjen fredag. Men overraskende nok på bortebane - og fra egne tilhengere.

Det tyske laget vant 2–1 etter at Mats Hummels (28) ble matchvinner. Og Tyskland er fortsatt ubeseiret på veien mot VM i Russland neste år hvor de er tittelforsvarer etter at de slo Argentina 1–0 i finalen i Brasil for tre år siden.

Les også: Hareide hylles av Lewandowski

Raseriet og mobbingen fra tribunen i Tsjekkia-kampen fikk spillerne til å droppe den tradisjonelle «æresrunden». I tillegg til den ovenfornevnte hetsen kom en liten del av publikum med nazistiske tilrop. Det gjorde Mats Hummels rasende.

– Det er ikke våre fans som lager slik kvalm, derfor gikk vi ikke bort til dem, sier Mats Hummels.

– Vi trenger overhodet ikke slik tull i våre kamper. De er ikke fans, men pøbler og hooligans. Disse menneskene ødelegger fotballen, og det er bare å kaste dem ut av stadion, sier Hummels, ifølge tyske Stern.

Tribunerampen skal i tillegg har ropt: «Til helvete med det tyske fotballforbundet ...»

Tyskland møter Norge i VM-kvalifisering i Stuttgart mandag kveld.

Les også: Lagerbäck kan ikke garantere samme startellever mot Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder