DOKTOR AJER? Ronny Deila er ikke lenger manager, men en ny nordmann har likevel sluttet seg til den skotske storklubben. Kristoffer Ajer er strålende fornøyd med mottagelsen. Samtidig forbereder han seg til medisinstudier. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Slik er Ajers nye Celtic-liv

Skal studere medisin ved siden av fotballen

Mor og far flytter midlertidig til Glasgow

Kristoffer Ajer (18) er ikke helt som andre utenlandsproffer. Celtic-spilleren peiler seg inn på medisinstudier ved siden av fotballkarrieren.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rælingen-gutten har byttet ut Start og Kristiansand med Celtic og Glasgow. Han har møtt sin nye sjef, den tidligere Liverpool-manageren Brendan Rodgers, og har blitt tatt varmt i mot av klubben og lagkameratene.

Les også: Ajer klar for Celtic: – Fantastisk stort

Vil studere ved siden av fotballen

Men Kristoffer Ajer forteller til VG at han ikke bare skal konsentrere seg om fotball de neste årene. Nå skal han fullføre det siste året på videregående skole fra Skottland før han peiler seg inn på medisinstudier.

– Jeg skal ta noen realfag slik at jeg kan begynne på medisin her nede. Det å begynne med det er bare fint slik at jeg kan gå 100 prosent inn for det etter en lang karriere, sier Ajer, fast bestemt på at det krevende medisinstudiet er det han ønsker.

Han tror ikke at det vil gå utover fotballsatsingen på noen som helst måte.

– Man trener tidlig på dagen og kanskje på ettermiddagen nå i pre-season. Etter det kan man velge mellom å spille PlayStation eller studere. For min del er valget da veldig enkelt.

Den første drøye uken i Glasgow har vært en fin opplevelse for unggutten. Mens gamleklubben Start kjemper en hard kamp for å overleve i Tippeligaen, vil han med stor sannsynlighet kjempe om titler og europeisk suksess for Celtic.

Husker du denne? Nok et LSK-talent på vei bort – Ajer til Start

KJEDELIG AVSKJED: Kristoffer Ajers siste kamp for Start var 0-5-tapet for Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Mor og far flytter etter

– Jeg har sittet på med danske Erik Sviatchenko til treningene, har fått et veldig godt inntrykk av Brendan Rodgers, og blitt utrolig godt tatt i mot. Man savner Norge litt når du flytter som ung gutt, ikke minst familien og kjæresten, men heldigvis skal mamma og pappa over for å bo sammen med meg i et halvt år nå i starten, forteller gutten som fylte 18 år 17. april.

Nå drar Celtic på sesongoppkjøring i Slovenia. Etter å ha misset Champions League-gruppespillet to ganger under Ronny Deila, er det nærmest et krav om at mesterliga-hymnen runger over Celtic Park utover høsten.

Les også: Kristoffer Ajer (17) scoret fire mål for Start

Motstander i andre kvalifiseringsrunde er vinneren av kampen mellom Flora Tallinn fra Estland og Lincoln fra Gibraltar.

Pre-season finally underway👊⚽️ https://t.co/SqVSqepINt

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse når man kommer til en så stor klubb som har så store forventninger til seg. Celtic viser med ansettelsen av Brendan Rodgers, som er en vanvittig bra manager, at ambisjonene er store. Han har lært meg masse allerede. Det har vært en fantastisk fin uke.

Les også: Start fikk grisebank i Ajers avskjedskamp

Den mangeårige Liverpool-supporteren har også fortalt Rodgers om sin bakgrunn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NY CELTIC-MANAGER: Kristoffer Ajer er veldig glad for at Brendan Rodgers ble Celtics nye manager. Her poserer han med seriemesterskap-trofeet. Foto: Russell Cheyne Reuters

– Jeg har fortalt at jeg har fulgt ham nøye, sett Liverpool-dokumentaren og hvordan han satser på unge spillere. På møtet vi hadde før den første treningen ga han tydelig beskjed om hva han krever ute på banen, sier Ajer, som påpeker at han først og fremst er Celtic-supporter nå...

– Jeg er opprinnelig Liverpool-fan. Men nå er jeg Celtic-fan. Da passer det bra at den samme sangen synges (You'll Never Walk Alone), sier han og ler.

Les også: Rodgers om sparkingen: – Utrolig skuffet

Selv om han er ung og har skrevet fireårskontrakt håper han naturlig nok å kjempe seg til spilletid raskest mulig.

– Det er en helt ny hverdag i forhold til press og kvalitet. Målet er å spille så mye som mulig, men jeg har forståelse for at vi har en stor tropp og at jeg er ung. Uansett tror jeg på spilletid om jeg presterer det jeg krever av meg selv, sier Kristoffer Ajer.

Les også: Helland om egen scoring: – Litt porno

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder