Høgmo tror Ødegaard kommer til å spille førstelagsfotball neste sesong

LILLESTRØM/OSLO (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tror at Martin Ødegaard (17) kommer til å spille førstelagsfotball neste sesong, men ikke nødvendigvis i Madrid.

Artikkelen er over tre år gammel

– 17 år nå. Han har vært i Castilla i 15-16 måneder, og nå kommer de (Real Madrid) til å gjøre en veldig grundig vurdering.

Det sier Per-Mathias Høgmo på VGs spørsmål om fotballfremtiden til Real Madrid-unggutt Martin Ødegaard.

DA MARTIN (16) BLE MARTIN (17): Ødegaards elleville år

KAN IKKE: Martin Ødegaard, her fra Finland-kampen tidligere i år, var tatt ut til kampene mot Island og Belgia, men går glipp av de på grunn av at Castilla ikke maktet å rykke rett opp. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Mandag klarte ikke Ødegaards Castilla mer enn 2-2 og uavgjort mot UCAM Murica, og dermed rykket ikke laget rett opp på første forsøk. I stedet for må Ødegaard & Co. ut i nye playoff-runder for å rykke opp, og dermed blir ikke den populære 17-åringen å finne på Ullevaal stadion når Norge spiller mot Island onsdag kveld.

– Jeg tipper han kommer til å spille førstelagsfotball en eller annen plass, uten at jeg vet det, fortsetter Høgmo om Martin Ødegaard, og hinter til at han heller støtter et utlån enn et nytt år for Real Madrids reserver, ritkignok ikke uten å utelukke at den 17 år gamle offensive midtbanespilleren kan få førstelagserfaring på Real Madrid.

– Jeg vil støtte et slikt valg, men har respekt for at valget gjøres i Real Madrid og etter beste vurdering, fortsetter landslagssjefen.

LES OGSÅ: - Ada er en inspirasjon for hele norsk fotball

Høgmo må ikke bare klare seg uten Martin Ødegaard på Ullevaal-matta i morgen kveld. Heller ikke Marcus Pedersen kommer til å spille.

– Han har hatt en slitasje etter et litt lengre skadeavbrekk, og vi ble enige om at han drar hjem etter dagen i dag. Vi er full tropp, 23 mann, til treningen i dag og kampen i morgen, sier Høgmo.

– Hva kan Norge lære av Island?

– Det er alltid noe å lære. Vi har ofte sagt at de er en veldig sterk ballnasjon, en fotballnasjon som har kultur for å utdanne trenere i ung alder og som sender sine beste spillere ut av landet tidlig. Man kan mene om det er rett eller galt, men det gjør de. Og så har de en gyllen U21-generasjon som nå utgjør stammen, og de har et rutinert lag med spillere fremover i banen som er godt etablert i store ligaer, svarer Høgmo på VGs spørsmål.

FÅR STRAFF VED ISLAND-TAP: Kan bli utsatt for «tapersymfoni»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder