I FYR OG FLAMME: Will Grigg, her på en pressekonferanse før EM-start, har ikke kommet på banen i mesterskapet. Foto: Philippe Desmazes Afp

Ukjent reserve er hovedperson i EMs hitsang

«Will Grigg's on fire» er blitt landeplage

PARIS (VG) Na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na… Fotball-Frankrike nynner med på det som er blitt EMs definitive slager – om en av mesterskapets minst kjente
spillere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Våre supportere er fantastiske. Sangen er fantastisk. Og jeg håper de synger den igjen til helgen, sier Nord-Irlands landslagssjef Michael O’Neill til VG.

Det siste trenger han ikke bekymre seg for. Opprinnelig en Wigan-låt, klubben hvor spissen Will Grigg bøttet inn mål forrige sesong, er nå sangen fans av alle lag og mediefolk går og småsynger på hvor enn du går i nærheten av franske fotballstadioner.

For etter at Nord-Irland-fansen trykket «Will Grigg’s On Fire» til sitt bryst har det tatt helt av.

https://twitter.com/fxsinyalvehaber/statuses/746088097369174018

Horden av grønnkledde nordirer sang den nærmest sammenhengende før, under og etter kampen mot Tyskland. Og hoppet og spratt store deler av tiden. Den tyske fansen måtte rett og slett se seg slått på tribunen.

VG I FRANKRIKE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

Les også: Sterling som rotte på Twitter

På pressekonferansen før ble Tyskland-stopper Mads Hummels til og med spurt om det tyske forsvaret var «terrified because Will Grigg’s on fire», hvilket er hovedbudskapet i den svært enkle versjonen som runger i EM – som så fortsetter med nynneordet «na» 12 ganger på rad. Den ferske Bayern München-spilleren fortalte da at han godt kjente til sangen, men ikke hadde hørt budskapet. Og ryktene forteller at han gjerne ville ha drakten til Grigg etter 1-0-seieren.

Det var Wigan-supporter Sean Kennedy, som endret teksten på Galas 90-tallshit Freed from Desire, som startet moroa i vår.

FORKLARER: Gary Meneely, nordirsk journalist for The Sun, stilte i landslagsdrakt da han dekket kampen mot Tyskland i Paris. Foto: Øyvind Brenne

Sangen kom inn på topp ti-listen over nedlastede i Storbritannia, skaperen fikk gratis sesongkort og inntektene fra nedlastingene av det som nå er blitt en offisiell låt går til stiftelsen Joseph’s Goal.

– Det er blitt en sosiale medier-hit, og er nå den klare EM-sangen. Det er blitt et fenomen. Ikke mange vet om Nord-Irland, men svært mange vet om denne sangen, sier journalist Gary Meneely i nordirske The Sun til VG på pressesenteret på Park des Prince.

Lørdag klokken 18 kan du høre sangen igjen. Da spiller Nord-Irland åttendedelsfinale mot Wales.

Men til slutt: Denne oppringningen til det lokale brannvesnet i Belfast må bare ses for alle som liker Will Grigg-sangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder