Klubbens styreleder: - Resultatene de siste månedene har vært alarmerende

TAKK FOR LAGET: Uwe Rösler må se seg om etter ny trenerjobb, dersom The Telegraph har rett i at hans tid i Wigan er over. Foto:Ian Kington,Afp

Uwe Rösler har fått sparken i Wigan

Uwe Rösler (45) må se seg om etter en ny arbeidsgiver etter at han torsdag fikk sparken i Wigan.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fem år gammel

Det skriver klubben på sine egne nettsider ved firetiden torsdag ettermiddag.

Rösler kom til Wigan i fjor, og tok over sjefsstolen etter Owen Coyle. Da kom han fra Brentford, og 45-åringen fikk raskt gode resultater med Wigan.

Blant annet ledet han klubben til play off-spill og FA-cupsemi forrige sesong, men denne høsten har vært preget av nedturer for Rösler. Wigan ligger nå tredje sist på Championship-tabellen, med fattige 16 poeng på 17 kamper.

De dårlige resultatene har ført til at Rösler må se seg om etter ny jobb. Ifølge styreleder i Wigan, Dave Whelan, kulminerte det hele på fredag da klubben røk på et 3-1-tap mot Bolton.

- Jeg har tenkt lenge og hardt på dette. Det er omtrent det eneste jeg har tenkt på de siste dagene, sier styrelederen.

Alarmerende resultater

Whelan melder videre at hans opprinnelige ønske var at Rösler skulle få mer tid på seg i Wigan.

- Han er en god manager, og jeg liker ham svært godt som person. Han er ærlig, engasjert og jobber dag og natt for å oppnå suksess for laget, sier han.

Men til syvende og sist holdt ikke dette til å få fortsette i jobben.

- Resultatene de siste månedene har vært alarmerende. Det er noe som ikke fungerer. Det til tross for mye økonomiske muskler i sommer og en garderobe som er velsignet med mye kvalitet.

Whelan fortsetter innlegget på klubbens nettsider med å lovprise Rösler som trener, og takker ham for innsatsen. Men antakelig er det en mager trøst for 45-åringen.

- Konklusjonen er at det vil være best for klubben med en forandring, melder styrelederen.

The Telegraph mener å vite at Malky Mackay er den mest sannsynlige kandidaten til å ta over sjefsstolen i Wigan. Inntil videre skal assistenttrener Graham Barrow lede laget.

Norsk karriere

Rösler har en lang karriere i Norge bak seg, hovedsaklig som trener. Tyskeren kom først til landet som spiller i Lillestrøm, før han tok over treneransvaret i klubben i 2005.

Deretter dro han videre til Viking, hvor han ble i tre år. I 2010 hadde han et kort engasjement som hovedtrener i Molde, og året etter ble han hentet til engelske Brentford.

Som spiller er Rösler antakelig best kjent fra tiden i Manchester City, hvor han spilte i årene mellom 1994 og 1998.Mer om

  1. Championship

Flere artikler

  1. Uwe Rösler: – Jeg trengte en lang pause

  2. 97 dager spilt av Championship: 12 trenere er ferdige

  3. På vei til Premier League med «data-fotball»

  4. Pluss content

    Rösler og Solbakken fikk livet i gave - dette gjorde det med dem

  5. Rösler har fått sparken

  6. Uwe Rösler til VG: – Erlandsen er mannen som redder Lillestrøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder