ENIGE OM ØDEGAARD: Strømsgodset og Real Madrid er enige om en overgang for Martin Ødegaard. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Kilder til VG: Real Madrid og Strømsgodset enige om Ødegaard-avtale

Strømsgodset kan få over 60 millioner kroner

MADRID/OSLO (VG) Etter det VG får opplyst fra spanske kilder skal Martin Ødegaards overgang til Real Madrid være i orden. Totalt kan salget gi Strømsgodset over 60 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det betyr at at avtalen er verdt nesten like mye som da Rosenborg solgte John Carew til Valencia i 2000.

Ødegaard-salget har en totalramme som kan gjøre overgangen til den nest største for en norsk spiller ut av Norge.

Godset får trolig minst 30 millioner kroner umiddelbart, men basert på prestasjoner kan de få over 60 millioner kroner for den nå 16 år gamle juvelen. Vegard Heggem kostet Liverpool 45 millioner kroner da han gikk fra Rosenborg.

I BARCELONA: Martin Ødegaard på flyplassen i Barcelona under sin «Europa-turné». Foto:Kjetil R. Anda,VG

De varslede forhandlingene med den spanske storklubben skal ha gått raskt unna i København mandag ettermiddag.

LES OGSÅ:Ødegaard-sagaen fra A til Å

Som VG tidligere har skrevet blir ikke Ødegaard leid tilbake til Strømsgodset. Han flytter til Real Madrid så fort det lar seg gjøre sammen med faren Hans Erik som får en funksjon i klubben. Foreløpig er det ikke klart hva Ødegaard senior skal gjøre i den spanske klubben, men han kan få en rolle som spillerutvikler i klubben.

ENGLISH VERSION:Real Madrid and Strømsgodset agree fee for Ødegaard

Ødegaard innlemmes i Real Madrids A-stall fra dag én og har blitt forespeilet draktnummer 16 - et draktnummer som gjør at han er sikret A-lagsspill på grunn av spansk regelverk.

På sitt siste treningsbesøk i Madrid imponerte Ødegaard voldsomt. Det gjorde at verdens kanskje største fotballklubb ville gjøre alt for at en 16 år gammel gutt fra Drammen skulle velge dem.

Nå har han altså bestemt seg. Han blir Real Madrid-spiller.

Det betyr at andre storklubber som Bayern München, Barcelona, Liverpool, Arsenal og Manchester-duoen City og United forsmådde tilbake etter at Ødegaard har vært på en omfattende «turné» siden sesongslutt med Strømsgodset.

VG har vært i kontakt med Ødegaards agent Tore Pedersen, men han ønsker ikke å kommentere hvor langt man har kommet i forhandlingene med Real Madrid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder