- DEDIKERT LAGSPILLER: Roar Stokke mener Wayne Rooney mangler råskapen han hadde som tenåring, men at han har skaffet seg andre egenskaper. Her jubler han sammen med Radamel Falcao etter 1-0-scoringen.

- DEDIKERT LAGSPILLER: Roar Stokke mener Wayne Rooney mangler råskapen han hadde som tenåring, men at han har skaffet seg andre egenskaper. Her jubler han sammen med Radamel Falcao etter 1-0-scoringen. Foto:Lindsey Parnaby,Afp

Mener helten Rooney bør fortsette på midtbanen

Kapteinen herjet i Manchester Uniteds 11. strake Boxing Day-seier

Stokke synes Rooney bør spille på midtbanen for England også

(Manchester United-Newcastle 3-1) Wayne Rooney (29) sprudler på Manchester Uniteds midtbane, og lagets kaptein bør i følge Viasat-kommentator Roar Stokke dyrkes i sin nye rolle.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Rooney har mistet råskapen han hadde som gjennombruddspiller da han slo gjennom som tenåring, men er blitt veldig god til å gjøre andre gode, sier Stokke til VG etter å ha sett Manchester United vinne på 2. juledag for 11. gang på rad.

Og hovedpersonen i den kontrollerte seieren mot Newcastle var Rooney. Manager Louis van Gaal har flyttet kraftspissen ned på midtbanen i de tre siste kampene.

– Rooney har alle kvaliteter og forutsetninger til å bli en topp internasjonal midtbanespiller. Rooney har tatt steget fra å være en sterk individualist til å bli en moden og dedikert lagspiller. Han er god i alle spillets faser både offensivt og defensivt, mener Stokke.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var da også full av begeistring over Rooneys spill.

– Wayne Rooney er en mann som får meg til å tenke på «industri» - han er et eget atomkraftverk. Det er topp å ha ham helt framme, men fra en midtbaneposisjon kan han bidra til å skape enda mer, sa Thorstvedt mens høydepunktene fra kampen rullet over skjermen i TV-kanalens studio.

RÅSKAP: Wayne Rooney debuterte som 18-åring for Manchester United med tre scoringer mot Fenerbahce i Champions League i september 2004. Her hylles han av Ryan Giggs etter det andre målet. Ti år senere er Rooney i ferd med å bli en nøkkelmann på midtbanen for Manchester United. Foto:Jon Super,AP

Involvert i alle målene

Bekreftelsen på Rooneys midtbanekvaliteter kom altså veldig godt til syne mot Newcastle. 29-åringen var involvert i alle målene, som for øvrig kom i løpet av 30 minutter:

* 23 minutter: En energisk Rooney startet et sugende løp fra egen banehalvdel, og da han sto perfekt plassert inne foran målet hadde i mellomtiden Juan Mata slått en fin pasning inn i feltet som Radamel Falcao «sklitaklet» elegant videre til Rooney som enkelt satte inn 1-0.

* 36 minutter: Perfekt stikker fra Mata inn i feltet der Rooney hadde gått på løp. Avslutningen plasserte han behersket forbi Newcastle-keeper Jack Alnwick.

* 53 minutter: Rooney fikk ballen på midtbanen og avanserte noen meter før han slo en lekker pasning inn i feltet der Robin van Persie snek seg inn bak forsvaret og headet utagbart forbi keeper fra fem-seks meters hold.

Selv om Papiss Cisse reduserte på straffespark helt på tampen av kampen, så hadde hjemmelaget god kontroll og vant sin syvende kamp på de åtte siste forsøkene.

Laget har ikke tapt siden byderbyet borte mot City 2. november, og ser ut til å beholde tredjeplassen i alle fall ut året. Det er syv poeng opp til Manchester City og ti poeng opp til serieleder Chelsea.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi dominerte i 90 minutter, sa manager Louis van Gaal etter seieren i går kveld.

Offensivt

Han stilte nok en gang med en startoppstilling spekket med offensive spillere som Falcao, van Persie, Rooney og Mata i tillegg til Ashley Young og Antonio Valencia på kantene. Også sjefen var strålende fornøyd med Rooney.

IMPONERT: Viasat-kommentator Roar Stokke Foto: NTB Scanpix Foto: ,

– Jeg bruker ham som offensiv midtbanespiller for tiden. Han scoret to og hadde en målgivende. Hva mer kan jeg kreve? sa en smilende van Gaal som hadde gitt spillerne treningsfri dagen før kampen.

– Jeg tror ikke en trening spiller så stor rolle, og det er viktig for spillerne å kunne feire jul sammen med familien, sa van Gaal til TV 2.

Nå venter Tottenham og Stoke på bortebane i de neste kampene for Manchester United. Roar Stokke mener det bare er å fortsette med Rooney på midtbanen.

– Dersom Falcao og van Persie finner melodien sammen på topp kan Rooney spille sentralt bak dem, sier Stokke som også mener at Rooney på midtbanen bør være et meget godt alternativ også for det engelske landslaget.

– Jack Wilshere og Wayne Rooney på sentral midtbane for England med Danny Welbeck og Raheem Sterling foran dem kan gi England større suksess enn på lenge, mener Stokke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder