Commons raste etter å ha blitt byttet ut - Deila: - Ikke akseptabelt

MOLDE/OSLO (VG) (Molde - Celtic 3-1) Celtic-målscorer Kris Commons var rasende etter å ha blitt byttet ut mot Molde - og viste det. Det likte ikke Ronny Deila.

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er ikke akseptabelt. Vi er et lag. Det er ikke måten å vise det på, sier Ronny Deila på pressekonferansen etter å ha tapt for Molde. Den norske Celtic-treneren snakker om hvordan Kris Commons reagerte da han ble byttet ut, for TV-bildene viste en rasende angriper som sa tydelig ifra om hva han mente om byttet.

Se Commons' vrede over!

Deila: - Må snakke med ham

Det var bare Kris Commons som maktet å sette ballen i mål for vertene, men han ble likevel tatt av banen etter 76 minutter. Da kokte det over for ham, og den 32 år gamle engelskmannen kjeftet på trenerstaben da han ble tatt av.

– Jeg forstår at spillerne er skuffet, men det er ikke måten å vise det på. Slik oppførsel er respektløs og vi må snakke med ham om det, sier Deila på pressekonferansen.

Stefan Johansen om Solskjær-returen: - En veldig god signering

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Det var ikke den eneste skuffelsen til den norske Celtic-treneren. For mens Ole Gunnar Solskjær kunne juble for en drømmestart som Molde-trener, ble det en helsvart kveld for Ronny Deila og hans Celtic. Før 20 spilte minutter var stillingen 2-0 til Molde og ved slutt sto det 3-1 i favør hjemmelaget.

SKUFFET: Ronny Deila på pressekonferanse etter Molde-tapet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

– Vi visste hva Molde kom med, men ble kontret i senk flere ganger. De var veldig gode på kontringer og vant fortjent til slutt. Men måten det skjer på er frustrerende, sier Deila til Eurosport Norge.

Deila: - Må slå Molde hjemme

– Har dere for dårlig forsvar?

– Det kollektive er for dårlig, og det er det vi må rette opp på, svarer Deila, som innser at det blir tøft å ta seg videre fra gruppe. Hans Celtic ligger sist i gruppe A, med fattige to poeng på tre kamper.

– Det er klart det blir tøft, men alt er mulig og vi har to hjemmekamper. Vi må selvfølgelig slå Molde på Celtic Park. Vi har ikke gitt opp og vi skal slåss for de poengene som er igjen, sier han.

Deila i mai om Celtic-suksessen: - Det er nå det begynner (krever innlogging)

MOLDE-RETUR: Ole Gunnar Solskjær var på ny på trenerbenken til Molde. Etter kamp ønsket han ikke å snakke om trenerkollega Ronny Deila. Foto: Peter Cziborra , Reuters

Solskjær taus om Deila

Solskjær ønsket ikke å bedømme sin trenerkollega etter selv å ha returnert som Molde-trener. Han sier kort at han «ikke tenkte på Celtic» og konstaterte at «dette var min første dag tilbake i jobben», men det er nok av kritikk som rettes mot den norske Celtic-treneren etter torsdagens kamp.

For skotsk presse er åpenbart ikke fornøyd med at den den skotske storheten gikk på et sviende tap på norsk jord.

– En av de minst inspirerte prestasjonene av Celtic i Europa i moderne tid. Bortsett fra en grei start, var de nest best gjennom hele kampen. Molde så ut til å være et ganske bra lag, men for Celtic er det å bli utspilt av et lag som er nummer sju i norsk eliteserie langt, langt unna prestasjonene laget hadde i Champions League for bare tre sesonger siden, skriver BBC Sport Scotland-journalist Alasdair Lamont, som er på plass i Molde.

Rekdal-dom over Klopps lag: - Liverpool er helt ordinære

Rekdal: - Celtic må investere

– Det er ingen bombe i det hele tatt (at Molde vant). Celtic må forsterkes betraktelig, og det er den bitre sannhet for Ronny Deila, som kommer til å få et skikkelig hardkjør i skotsk presse, sier Kjetil Rekdal i VGTVs studio.

– Celtic må investere i bedre spillermateriell skal de hevde seg i Europa, mener han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder