Derfor var Neuer beste keeper i 2013

Han er 193 centimeter høy og opptrer med en selvtillit som om han skulle være verdens beste keeper. Og det har Manuel Neuer (27) vært det i år.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL
Tysk keeperknockout – mot én stemme | VG Nett sportsbloggen

VG-sporten var aldri i tvil om at Manuel Neuer har vært den beste keeperen i verden i 2013.

I førjulstidens store VG-kåring, som starter med presentasjon av keeperplassen i dag, kommer derfor Neuer lett foran Juventus-veteranen Gianluigi Buffon og den fremadstormende belgiske 21-åringen Thibaut Courtois i Atlético Madrid.

Sportsbloggen: Én Neuer-stemme unna full pott

Bayern München-keeperen vant alt som vinnes kunne med klubblaget i 2013: Champions League, serie, cup og Supercup-finalen mot Chelsea. I den siste reddet han straffen fra Romelu Lukaku da finalen ble avgjort, i Champions League-finalen mot Borussia Dortmund hadde han flere avgjørende redninger.

STEM SELV: Gi din egen keeperrangering i bunnen av artikkelen!

Neuer er en nærmest komplett keeper, reaksjonssterk, ruvende i feltet, offensiv i stilen og ekstremt god med beina. I et balltrillende Bayern-lag er det siste nesten avgjørende, det tyske laget er helt avhengig av at bakerste mann kan noe mer enn å måke ballen ut. Det samme gjelder jo for eksempel i Barcelona, der Victor Valdés etter hvert har vokst frem som en av de mest moderne og beste keeperne i verden.

Neuer har spilt 26 av 27 klubbkamper denne sesongen, og det er neppe tilfeldig at han ikke var med da Borussia Dortmund slo Bayern 4-2 i Supercupfinalen i juli.

Han spilte 24 av 27 Bayern-kamper under vårsesongen, pluss samtlige seks VM-kvalifiseringskamper for Tyskland dette året.

På disse 60 kampene har Manuel Neuer sluppet inn 32 mål.

Det forteller at Bayern München og Tyskland er ganske gode.

Og at keeperen er det samme.

VGs jury:Truls Dæhli, Trond Johannessen, Geir Juva, Øyvind Herrebrøden, Knut Espen Svegaarden, Sindre Øgar, Øyvind Brenne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder