POENGDELING UTEN DANSKEN: Alexander Søderlund (i hvitt) og Rosenborg måtte nøye seg med ett poeng mot Bodø/Glimt. Det er lagets tredje uavgjort på fire kamper i årets Tippeliga. Foto: Mats Torbergsen, NTB Scanpix

Søderlund håper RBK freder Bille

Erik Hoftun møter dansken i Trondheim tirsdag

BODØ (VG) Alexander Søderlund (26) krysser fingrene for at Rosenborg-ledelsen lar Nicki Bille (26) fortsette karrieren på Lerkendal.

  • Morten Stokstad

- Jeg håper han kommer tilbake på banen for Rosenborg. Han er en bra spiller og vi trenger ham, sier Søderlund til VG.

Med en scoring og en målgivende mot Bodø/Glimt mandag bidro han sterkt til at trønderne fortsatt er ubeseiret i Tippeligaen.

Men Søderlund - som fikk sjansen fra start da Nicki Bille ble parkert i Trondheim - ønsker seg absolutt ikke en konkurrent mindre i kampen om spilletid på årets RBK-lag.

Tatt av politiet

Det var Ekstra Bladet som mandag avslørte at Bille i København natt til fredag igjen havnet i bråk med politiet. Ifølge den danske avisen skal RBK-spissen ha sparket til flere sykler og slått til en parkeringsautomat da han ble tatt av politiet.

I tumultene som oppsto skal politiet ha brukt pepperspray på den profilerte fotballspilleren - som skal ha svart med å bite en politimann i armen.

Nicki Bille har ikke svart på VGs henvendelser, men sportslig leder Erik Hoftun sier at hovedpersonen selv har en annen oppfatning av hva som skjedde enn versjonen i den danske avisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DRAKTRIVINGEN: Nicki Bille har en rekke kontroversielle episoder bak seg. Etter et rødt kort mot Sandnes Ulf i fjor, havnet han i trøbbel da han rev i stykker Rosenborg-drakten han hadde på seg. Her idet han får kortet og med drakten i hånden. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

Skriftlig advarsel

- Nicki har en helt annen oppfatning av saken enn det som er fremstilt i media. Nå er det viktig at vi får frem fakta, så får vi agere ut fra det, sier Hoftun.

Ved ankomst Trondheim i formiddag vil han ta en ny prat med spilleren. Deretter vurderer han å reise til Danmark for å finne ut hva som skjedde natt til fredag.

- Det er ikke umulig at det blir en tur til Danmark. Jeg må sjekke ut hvordan prosedyren er i forhold til sånne ting. Det er ikke så ofte jeg er involvert i slike saker, sier Hoftun med et skjevt smil.

RBK-MØTER: Erik Hoftun under cupfinalen i 2013. Rosenborgs sportslige leder har mange avgjørelser å ta de neste dagene. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

I fjor fikk dansken en skriftlig advarsel etter å ha havnet på glattcelle i Trondheim. Hoftun bekrefter at Rosenborg har rett til å si ham opp ved overtredelser på nivå med det Ekstra Bladet har beskrevet.

Lagkameratene fikk egentlig munnkurv til å uttale seg om saken etter 2-2 mot Bodø/Glimt, men Søderlund klarer ikke å legge skjul på at han håper det ordner seg uten at den kontroversielle spissen får sparken.

- Først og fremst er det kjipt for Nicki selv. Han er jo en fin fyr. Også er han en god spiller. Jeg synes det er jækla synd, sier den tidligere FK Haugesund-spilleren.

Han vil ikke spekulere i hva som skjedde i København natt til fredag.

- Vi får håpe at Nicki har rett og at det som står i avisen ikke stemmer. Jeg holder hans ord først og fremst som en realitet, men har ikke fått snakket med ham ennå, sier Søderlund.

Positiv fotballkamp

Selv om oppladningen ble spesiell, ble i hvert fall kampen på Aspmyra en positiv fotballkamp. Abdurahim «Ibba» Laajab viste at han også kan score i Tippeligaen da han elegant kippet Glimt i føringen på en nydelig Trond Olsen-pasning. Men Rosenborg utlignet etter 12 minutter: Søderlund spilte fri Morten Gamst Pedersen - som scoret sitt første Tippeliga-mål siden 2004.

Etter 63 minutter var rollene byttet om. Gamsten brystet Søderlund fri. 1-2.

Det siste kvarteret trykket hjemmelaget voldsomt på, anført av en glitrende Papa Ndiaye, og det var ikke helt ufortjent at Trond Olsen sikret 2-2.

Men det meste handlet om Nicki Bille både før og etter kampen. Trener Per Joar Hansen mener saken nå må løses på styrenivå i klubben.

- Jeg må understreke at han ikke er dømt for noe. Det er viktig at vi ikke tar stilling til saken før alle fakta er på bordet. Så er det Rosenborg som klubb som må ta den endelige beslutningen. Det er blitt en klubbsak for styret i Rosenborg, sier Per Joar Hansen.

PS: Nicki Bille har kontrakt med Rosenborg ut sesongen 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder