Hareide møter Deila i Champions League-kvalik: – Helt perfekt!

Enkel trekning for Manchester United

Celtic møter Malmö FF i Champions League-kvalifiseringen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det betyr at Norge er sikret både en spiller og trener i Champions League. I Celtic har vi Ronny Deila og Stefan Johansen, mens Åge Hareides Malmö har Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim i stallen.

– Det er helt perfekt! Deres spillestil passer oss veldig bra, og vi har god kontroll på Celtic, sier Malmö-trener Åge Hareide til klubbens hjemmeside.

– Det at vi åpner borte, gjør at jeg er optimistisk med tanke på sjansene til å gå videre. Før kampene vil jeg si det er femti-femti, utdyper treneren overfor VG. Han er likevel klar på at presset er størst på Celtic.

– Celtic har klart mest press på seg. De misset i fjor, men det viser samtidig at det finnes sjanser for oss, sier Hareide.

Han bedyrer at han ikke er opptatt av trenerduellen mot Celtics Ronny Deila, men det gjør kampen litt ekstra spesiell for det norske folk.

– Det er en morsom trekning for oss nordmenn. Deila og Celtic er favoritter, men Malmö viste i fjor at de har noe å gjøre i Europa, sier VGs sportssjef Øyvind Brenne.

Saken fortsetter under bildet.

TIL CELTIC: Jo Inge Berget i aksjon mot Salzburg på onsdag. Nå skal han og resten av Malmö til Skottland for å møte Celtic. Foto:Andreas Hillergren/tt,Afp

Sett denne? Spansk storavis: Martin Ødegaard blir i Real

MØTES IGJEN: Malmö-trener Åge Hareide og Ronny Deila i Celtic møtes i Champions League-playoff. Her møtes de to på Viking stadion som Viking- og Strømsgodset-trener i 2010. Foto:Christian Thomassen,NTB scanpix

Berget har tidligere spilt for Celtic, og vender nå tilbake til Glasgow i Malmö-drakt.

– Det blir litt spesielt. Jeg tror ikke Celtic er fornøyde med å få oss; de så hva vi gjorde mot Salzburg, sier Berget til Expressen.

– Vi skal bruke han til å få ut litt ekstra informasjon, sier Hareide til VG.

– Avhengige av gruppespill

Champions League-trekningen er delt i to. Den ene inneholder lag fra mindre ligaer som har vunnet ligatittelen, mens den andre inneholder lag fra større ligaer som har kvalifisert seg med en lavere plassering på tabellen.

Manchester United trakk belgiske Club Brügge, og skal ha få problemer med å så det belgiske laget.

– Det er et lag som har vært bra de siste fem årene, men dette var en fin trekning for Manchester United, sier VG-sportssjef Øyvind Brenne.

Han mener det er ekstremt viktig at de tar seg til gruppespillet.

Saken fortsetter under bildet.

LOUIS VAN GLAAD: Manchester United-treneren har god grunn til å smile etter Champions League-trekningen. Foto:Phil Noble,Reuters

– Det er vitalt at de kommer til et gruppespill. De har hentet spillere som skal være i Champions League, og er avhengige av å være der, sier Brenne.

Se også:VG tipper Premier League

Her er hele trekningen:

Astana-APOEL
Skënderbeu-Dinamo Zagreb
Celtic-Malmö FF
Basel-Maccabi Tel-Aviv
BATE-Partizan
Lazio-Leverkusen
Manchester United-Club Brügge
Sporting CP-CSKA Moskva
Rapid Wien-Sjakhtar Donetsk
Valencia-Monaco

– Det er jevne kamper; ingen av lagene som har kommet så langt er dårlige. Det kan fort bli straffekonk i flere av kampene, sier Øyvind Brenne.

Kampene spilles 18. og 19. august med returoppgjør 25. og 26. august.

Klokken 13 trekkes Europa League-playoffen, og da avgjøres hvem som blir siste hinder for Rosenborg, Odd og Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder