HIGH FIVE FOR SEKS STRAKE: Jan Halvor Halvorsen gratulerte sine egne spillere etter 5-1 over Start på søndag. Det var den sjette strake seieren til Bodø/Glimt i Tippeligaen. Trond Olsen (til venstre) og firemålsscorer Alexander Sørloth var sterkt medvirkende til søndagens seier. Foto:Mats Torbergsen,NTB scanpix

Halvorsen: – Fornuftig at de ikke sparket meg

Treneren skryter av Glimt-ledelsen etter fantastisk snuoperasjon

Jan Halvor Halvorsen (52) ble nesten sjokkert over at Tor
Ole Skullerud fikk sparken i Molde. Selv skryter han av Bodø/Glimt-ledelsens tålmodighet.

  • Morten Stokstad
  • Geir Juva
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For det så mørkt ut tidligere i sesongen da seirene uteble og baklengsmålene rant inn for nordlendingene.

Les også: Alexander (19) overgikk pappa Gøran Sørloth

LSK har rekorden med 11 strake seire

Men etter seks strake seire i Tippeligaen, er plutselig Halvorsens menn nummer åtte på tabellen og har like mange poeng som fjorårets dobbeltmester Molde.

– Jeg er veldig stolt. Jeg er utrolig glad på vegne av spillergruppen, apparatet rundt, supporterne og hele klubben. Alle hadde egentlig gitt oss opp, men vi motbeviste spådommene og har satt klubbrekord med seks strake seire, sier Halvorsen til VG.

Det er fortsatt et stykke igjen til Lillestrøms rekord i vår øverste divisjon (siden 1963). I 1986 startet LSK med å tape fire av de fem første kampene, før Tom Lund ledet kanarifuglene til 11 strake seire og et suverent seriemesterskap.

Bak LSKs 86-utgave har Rosenborg fem ganger tatt åtte strake seire, mens Lyn har gjort det en gang.

Jan Halvor Halvorsen er glad han i det hele tatt får lov til å prøve seg på den syvende strake seieren borte mot Viking på lørdag. Etter åtte poeng på de første 13 kampene så Bodø-laget nokså fortapt ut på nedrykksplass. Men i stedet for å ta det grepet mange tyr til, å fjerne treneren, fikk Halvorsen lov til å fortsette.

Les også: Glimt sjokkerte Rosenborg

Glad for støtten

– Vi er supertrygge på Jan Halvor. Han må gjøre noe kriminelt før det blir aktuelt å sparke ham, sa styreleder Mads Torrissen til VG etter ett poeng på de fem første kampene.

– Det var fornuftig at de ikke sparket meg, for å si det sånn, sier Halvorsen.

Han har vært vitne til at Harald Aabrekk (Aalesund), David Nielsen (Strømsgodset) og Tor Ole Skullerud (Molde) har måttet slutte av Tippeliga-trenerne så langt i år.

– Jeg synes det var overraskende at Skullerud fikk sparken. Mange av klubblederne er utålmodige. Men de som ansetter en trener må også ta sin del av ansvaret. Det er viktig at en trener får ro og gode arbeidsforhold til å jobbe seg gjennom dårlige perioder, mener Halvorsen.

Les også: Ber Rosenborg holde seg unna Sørloth

– Sesongen er et maratonløp

– Hvor redd var du for å få sparken selv?

– For å være helt ærlig så tenkte jeg ikke noe på det. Jeg vet at jeg gjør en veldig bra jobb i forhold til at jeg gir 120 prosent av det jeg har. Da kan jeg ikke jeg gjøre noe mer. Jeg har holdt på så lenge som trener, 20 år til neste år, at jeg har fått et avslappet forhold til det.

Alt snudde med den overraskende seieren borte mot Vålerenga 28. juni.

– Etter Vålerenga-kampen har spillerne hatt masse energi og selvtillit. Vi har bare sluppet inn fire mål på de siste seks kampene. Men klubben og hele gruppen har stått samlet hele veien. Du vet, sesongen er som et maratonløp. Du må være tålmodig. Vi kommer ikke til målstreken før i november, påpeker trenerveteranen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder