Få oversikt over hvem, hva og hvor i korrupsjonssaken

PÅ VEI UT: Sepp Blatter (til høyre) har sittet med makten i Det internasjonale fotballforbundet siden 1998. Rundt desember er han ferdig som president, noe UEFAs øverste leder, Michel Platini, er fornøyd med. Foto:Fabrice Coffrini,AFP

Slik er den omfattende FIFA-skandalen

Svindel, hvitvasking, bestikkelser og pengeutpressing har ført til at 30 FIFA-topper har blitt arrestert siden mai. Fotballens mektigste menn, Michel Platini (60) og Sepp Blatter (79), er begge utestengt fra all fotball i åtte år. Her får du forklart hvorfor.

 • Øyvind Knoph Askeland
 • Wegard Bakkehaug
 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fem år gammel

For offentligheten begynte det hele onsdag 27. mai – to dager før Zürich-kongressen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Forbundet skulle velge sin president for perioden 2015 til 2019, men valget ble preget av 14 arrestasjoner verden over. Siden har arrestasjoner, utestengelser og skandaler kommet på løpende bånd i fotballens mektigste organisasjon. Mer om det siden.

Les også: Fikk 50 millioner for å glemme Henry-handsen

For den stadig voksende korrupsjonsskandalen i FIFA er vanskelig å få oversikt over. Derfor har vi i denne artikkelen stilt følgende spørsmål for å finne svar på noen av de viktigste temaene i saken:

FÅ SISTE NYTT HER:VG dekker FIFA-skandalen fortløpende

1. Hva handler denne saken om?

2. Hva skjedde onsdag 27. mai?

3. Hva skjedde torsdag 3. desember?

4. Hvilke FIFA-topper er arrestert?

5. Hvorfor ble de arrestert?

6. Hvem felte fotballtoppene?

7. Hvorfor ble Sepp Blatter gjenvalgt?

8. Hvorfor er Sepp Blatter og Michel Platini utestengt?

9. Når og hvordan foregår neste FIFA-valg, og hvem kan bli president?

10. Hvordan er egentlig FIFA organisert?

11. Hvordan velger FIFA vertsnasjoner for VM?

12. Hvordan skal FIFA nå reformeres?

13. Hvordan er økonomien i FIFA?

14. Hvilke sponsorer er FIFAs største støttespillere?

Les også: Platini trekker seg fra presidentvalget

Bruk gjerne «Ctrl + F» på tastaturet for å få opp søkefunksjonen. Der kan du søke etter bestemte navn, hendelser eller andre ting du lurer på som kanskje står i artikkelen.

1. Hva handler saken om?

Les også: Slik jakter FBI på Blatter

Amerikanske myndigheter og FBI har siden 2011 drevet en etterforskning på omfattende korrupsjon som ledet dem til fotballverdenen og FIFA. Etter å ha samarbeidet med en rekke land har etterforskningslederne mistanke om utbredt korrupsjon hos en rekke FIFA-personer i forbindelse med VM-søknader, markedsavtaler og TV-rettigheter. I 2018 og 2022 skal fotball-VM spilles i henholdsvis Russland og Qatar. FBI og sveitsisk politi undersøker korrupsjonsanklager knyttet til FIFAs tildeling av disse mesterskapene. Også FIFAs president Sepp Blatter er en del av denne etterforskningen.

2. Hva skjedde onsdag 27. mai?

Bakgrunn: Politiet stormet FIFA-hotellet

Tidlig om morgenen aksjonerte sveitsisk politi mot luksushotellet Baur Au Lac i Zürich. Der bodde en rekke av de øverste representantene i FIFA i forbindelse med den årlige kongressen i forbundet. Denne onsdagen ble ni FIFA-topper arrestert, noen av dem i andre deler av verden, siktet for blant annet korrupsjon, hvitvasking, bestikkelser og pengeutpressing. I tillegg ble fem andre personer med tilknytning til FIFA arrestert under mistanke om lignende forbrytelser.

Artikkelen fortsetter under klippet av FBI-razzia i USA.

3. Hva skjedde torsdag 3. desember?

Det var duket for den andre bølgen av arrestasjoner fra sveitsisk politi, og igjen skjedde mange av pågripelsene på luksushotellet Baur Au Lac i Zürich. Blant de pågrepede var to søramerikanske visepresidenter i FIFA. På kvelden holdt FBI en pressekonferanse hvor de opplyste om at ytterligere16 «fotballpersoner» er siktet i forbindelse med korrupsjonsskandalen i FIFA. Politiaksjonen skjedde mens FIFA-topper var samlet i Zürich for å diskutere en rekke tiltak for å reformere organisasjonen.

Les mer:Flere FIFA-funksjonærer arrestert|USA sikter ytterligere 16 personer

4. Hvilke FIFA-topper er arrestert?

Les også: De utrolige historiene om de arresterte FIFA-profilene

* Jeffrey Webb (50): Var visepresident i FIFA og president i Det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet (CONCACAF). Født på Cayman Islands, der han ble fotballpresident i 1991. Har bakgrunn fra bankvesenet i skatteparadiset. Satt i den mektige eksekutivkomiteen til FIFA.

* Eugenio Figueredo (83): Tidligere fotballspiller fra Uruguay som var fotballpresident i landet i perioden 1997 til 2006. Etterfulgte Nicolas Leoz (også arrestert) som president i det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) for to år siden.

* Jack Warner (72): En tidligere historielærer fra Trinidad og Tobago, som etter hvert slo seg opp i fotballfamilien. Kom inn i FIFAs mektige eksekutivkomité allerede i 1983. Har vært anklaget for korrupsjon gjennom flere tiår. I 2011 ble Warner suspendert fra FIFA i påvente av granskingen i flere korrupsjonssaker. Kort tid etterpå ble han kastet ut av FIFA.

* Nicolas Leoz (86): Født i Paraguay, men fikk colombiansk statsborgerskap i 2008. Satt som president i det søramerikanske fotballforbundet fra 1986 til 2013. Da trakk han seg fra både vervet og posisjonen i FIFAs eksekutivkomité, angivelig av helsemessige årsaker.

* Alfredo Hawit (64): President i forbundet for nord- og mellomamerikansk fotball (CONCACAF). Kommer fra Honduras.

* Juan Ángel Napout (57): Paraguayansk president i det sørafrikanske fotballforbundet (CONMEBOL) siden 2014. President i det paraguayanske fotballforbundet mellom 2007 og 2014.

* Eduardo Li (56): Var president i det costarikanske fotballforbundet. Sitter ikke i FIFAs eksekutivkomite, men var ventet å bli valgt inn på valget i Zürich fredag 29. mai.

* Jose Maria Marin (83): Tidligere medlem av FIFAs eksekutivkomité. Tidligere president og visepresident i det brasilianske fotballforbundet.

* Costas Takkas (58): Tidligere generalsekretær i fotballforbundet på Cayman Island.

* Julio Rocha (64): Jobbet med utviklingsprogrammer i FIFA. Kommer fra Nicaragua.

* Rafael Esquivel (68): President i fotballforbundet i Venezuela siden 1988.

* Ariel Alvarado (59): Tidligere president i Panamas fotballforbund.

* Rafael Callejas (72): Tidligere president i Honduras' fotballforbund.

* Brayan Jimenez (61): Sjef i Guatemalas fotballforbund.

* Rafael Salguero (70): Medlem av eksekutivkomiteen i fotballforbundet i Guatemala.

* Hector Trujillo (62): Generalsekretær i fotballforbundet i Guatemala.

* Reynaldo Vasquez (59): Tidligere president i El Salvadors fotballforbund.

* Manuel Burga (58): Tidligere president i det peruanske fotballforbundet.

* Carlos Chávez (57): Fotballpresident i Bolivia.

* Marco Polo del Nero (74): Fotballpresident i Brasil.

* Eduardo Deluca (75): Generalsekretær i CONMEBOL.

* Jose Luis Meiszner (69): Tidligere generalsekretær i CONMEBOL.

* Romer Osuna (72): Det bolivianske fotballforbundet.

* Ricardo Teixeira (68): Tidligere sjef i det brasilianske fotballforbundet.

5. Hvorfor ble de arrestert?

Fotballtoppene er siktet for ulovlig salg av fotballbilletter til store mesterskap, bestikkelser for å «stemme riktig» i fordeling av mesterskap og for å sikre selskap lukrative TV-rettigheter. I tillegg til pengeutpressing og luksusreiser betalt av arbeidsgiverne, som er fotballforbund verden over.

I dokumentet som USAs justisdepartement har frigjort står det at de siktede har deltatt i en «24 år lang plan som skulle gjøre dem rike gjennom korrupsjon i fotballen.»

– De tiltalte har misbrukt sine posisjoner for å oppnå økonomisk vinning, sa den amerikanske justisministeren Loretta Lynch på en pressekonferanse den 3. desember.

Artikkelen fortsetter under VGTV-klippet.

6. Hvem felte fotballtoppene?

* Chuck Blazer (70): Fra 1996 til 2013 levde Blazer et høytflyvende luksusliv som FIFA-topp. Amerikaneren satt i eksekutivkomiteen og var tett på president Sepp Blatter. Da amerikanske myndigheter gransket skatteforholdene hans i 2011 viste det seg at han knapt hadde betalt skatt på ti år, samtidig som han håvet inn millioner av dollar fra sponsoravtaler og TV-rettigheter knyttet til fotballmesterskap. Siden har han samarbeidet med FBI om å ta sine tidligere kolleger.

* Daryan Warner (46): Sønn av korrupsjonsbefengte Jack Warner. Deltok i ulovlig salg av billetter til fotballmesterskap. Innrømmet i 2013 svindelen i retten, tilsto hvitvasking av penger og betalte tilbake over én million dollar. Har samarbeidet med amerikanske myndigheter i etterforskningen.

* Daryll Warner (40): Også sønn av Jack Warner. Har i likhet med sin bror tilstått svindel og samarbeidet i etterforskningen.

* José Hawilla (71): Var grunnlegger og eier av Traffic Group, et brasiliansk selskap som kjøpte og solgte rettigheter til store fotballmesterskap. I desember 2014 tilsto Hawilla, en mann som gjennom jobben har hatt kontakt med en rekke av toppene i FIFA, korrupsjon, svindel, hvitvasking og at han hadde forhindret etterforskningen. Hawilla valgte å samarbeide med myndighetene og tilbakebetale 151 millioner dollar.

Artikkelen fortsetter under bildet av Chuck Blazer.

TO GODE VENNER: FIFA-president Sepp Blatter (til høyre) og Chuck Blazer under en konferanse i Frankfurt i 2005. Blazer, som lenge var en av toppene i det amerikanske fotballforbundet, har innrømmet omfattende korrupsjon. Foto:Kai Pfaffenbach,Reuters

7. Hvorfor ble Sepp Blatter gjenvalgt som FIFA-president?

I FIFAs presidentvalg, som ble holdt fredag 29. mai, stilte Sepp Blatter til gjenvalg mot Prins Ali Bin Al Hussein av Jordan. Blatter vant valget med 133 stemmer mot 73. Til tross for at Blatter er en omstridt mann, særlig i Europa, har han stor støtte fra afrikanske, asiatiske og en del amerikanske land. Det kommer i stor grad av at FIFA, med Blatter som president, i en årrekke har bevilget betydelige pengesummer til utvikling av fotballen i disse landene.

Les også om: Blatters tette bånd til de arresterte FIFA-toppene

Slik forklarer generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF) hvor «ekstrem» Blatter er i sin kommunikasjon med land fra den tredje verden.

– Det har jeg opplevd på nært hold i forbindelse da VM ble lagt til Afrika, og oppdrag i Midtøsten, Asia og Øst-Europa. Går man et par tiår tilbake, til Øst-Europa og den tredje verden, og ser på infrastruktur, har det skjedd utrolig mye. FIFA er ikke en helsvart organisasjon selv om det ser slik ut i dag.

Artikkelen fortsetter under klippet fra da Blatter trakk seg.

8. Hvorfor er Sepp Blatter og Michel Platini utestengt?

Den 7. oktober ble det klart at FIFA-president Sepp Blatter ble utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i 90 dager. Dagen etter fikk UEFA-president Michel Platini samme straff.

Grunnen til at de ble utestengt, var at FIFAs etiske komité skulle granske en betaling gjort av Blatter til Platini i 2011. Betalingen var på 17 millioner kroner – for arbeid gjennomført av Platini mellom 1998 og 2002. Det finnes ingen skriftlig kontrakt som gyldiggjør betalingen, og de to mennene hevder at en muntlig avtale lå bak betalingen. En del av etterforskningen handler også om at betalingen ble gjort kort tid før Blatter vant presidentvalget i FIFA.

Den 24. november avslørte den franske avisen Libération at FIFAs etiske komité ønsker å utestenge Platini og Blatter på livstid, men avgjørelsen ble åtte år på hver av dem.

Jérôme Valcke, generalsekretær i FIFA, er også midlertidig suspendert.

Artikkelen fortsetter under Blatters forsvarstale.

9. Når og hvordan foregår neste FIFA-valg, og hvem kan bli president?

Sepp Blatter trakk seg som FIFA-president tirsdag 2. juni. Offisielt blir han sittende frem til den 26. februar, selv om kameruneren Issa Hayatou for øyeblikket er fungerende president mens Blatter er suspendert.

Den 26. februar holdes en ekstraordinær FIFA-kongress. Der skal det stemmes over flere reformtiltak – og en ny president skal også velges.

De 209 medlemslandene av FIFA vil stemme over hvem som skal bli den neste FIFA-presidenten. De har fem kandidater å velge imellom: Prins Ali av Jordan, Gianni Infantino, Tokyo Sexwale, Jérôme Champagne og Sjeik Salman av Bahrain.

Få full oversikt:Derfor mener FIFA-kandidatene at Norge bør stemme på dem

Favorittene:Dette taler for og imot presidentkandidatene

I årets valg, der Blatter fikk fortsette som president, slik han har fått lov til siden 1998, stemte alle de afrikanske landene (54 stykker) på sveitseren. I Europa var det stor motstand mot ham, men noen få land ga sin stemme til Blatter. I Asia hadde Blatter stor støtte. Hvordan fordelingen var i Mellom- og Sør-Amerika er litt mer uklart, men tradisjonelt har Blatter også hatt bred støtte der.

Om det kommende valget fortsetter trenden som tidligere, vil i hvert fall alle de afrikanske landene gi sine stemmer til samme kandidat. Også Asia, med 46 land, har tidligere vært mer eller mindre enige om hvem deres kandidat skal være.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GAMMEL HELT KAN BLI SJEF: Luís Figo er blant kandidatene til å ta over etter Sepp Blatter. Portugiseren har en lang fotballkarriere bak seg og har spilt i klubber som Real Madrid og Barcelona. Her snakket han med nyhetsbyrået Reuters etter at sveitseren trakk seg som president. Foto:Andrea Comas,Reuters

10. Hvordan er egentlig FIFA organisert?

President: Øverst sitter presidenten av Det internasjonale fotballforbundet. Enn så lenge er det sveitsiske Sepp Blatter. FIFA-presidenten sitter også i eksekutivkomiteen.

FIFA-kongressen: Er organisasjonens øverste og lovgivende organ, som fotballens parlament. Samtlige FIFA-land, i dag 209, har en representant – med én stemme hver – i kongressen. Organet bestemmer om land skal utestenges, hvor hovedkvarteret til FIFA skal ligge og hvem som skal være president i FIFA, blant annet.

Eksekutivkomité: FIFA-presidenten sitter her sammen med åtte visepresidenter og 15 medlemmer. Med unntak av presidenten, som velges av FIFA-kongressen, er det de kontinentale fotballforbundene og de nasjonale forbundene som velger hvem som skal representere dem i eksekutivkomiteen.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har to visepresidenter og fem medlemmer i komiteen. Afrika og Asia har nest flest representanter, med én visepresident og tre medlemmer hver.

Les også: – Brukte 10 millioner på egne kredittkortregninger

Medlemmene sitter i fire år før de eventuelt skiftes ut. Komiteen møtes minst to ganger i året og har som oppgave å bestemme datoer, steder og format av fotballmesterskapene, i tillegg til å velge delegater til International Fotball Association Board (IFAB).

Dagens eksekutivkomité består av følgende personer:

President: Sepp Blatter (Sveits) *Midlertidig utestengt*

Fungerende president: Issa Hayatou (Kamerun).

Les også:FIFA-presidenten duppet av under pressekonferanse

Visepresidenter: Angel Maria Villar (Spania), Michel Platini (Frankrike) *midlertidig utestengt*, David Chung (Papa New Guinea), Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), Juan Angel Napout (Paraguay) *pågrepet av FBI*, David Gill (England), Alfredo Hawit Banegas (Honduras) *pågrepet av FBI*.

Medlemmer: Michel D'Hooghe (Belgia), Senes Erzik (Tyrkia), Marios Lefkaritis (Kypros), Hany Abo Rida (Egypt), Vitalij Mutko (Russland), Marco Polo Del Nero (Brasil), Sunit Gulati (USA), Lydia Nsekera (Burundi), Luis Bodoya (Colombia), Wolfgang Niersbach (Tyskland), Tarek Bouchamaoui (Tunisia), Constant Omari (Kongo), Prince H. R. H. Abdullah (Malaysia), Sjeik Ahmad Al Fahad Al Sabah (Kuwait), Kohzo Tashima (Japan).

IFAB: International Football Association Board er styret som bestemmer reglene i fotball. Ble opprettet i 1886 slik at spillets regler skulle bli standardisert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENESTE KVINNE: Burundis Lydia Nsekera er den eneste kvinnen i FIFAs eksekutivkomité, en komité som består av 24 representanter inkludert president Sepp Blatter. Foto:Darryl Dyck,AP

11. Hvordan velger FIFA vertsnasjoner for VM?

Tildelingen av VM i Russland og Qatar i henholdsvis 2018 og 2022 er under etterforskning for korrupsjon. Årsaken er at FIFA-medlemmer skal ha blitt bestukket for å avgi sin stemme til disse landene da mesterskapstildelingen ble gjort.

Les også: Innrømmer bestikkelser før 1998-VM

Etter tildelingen av VM til Tyskland i 2006 bestemte FIFA at fremtidige mesterskap skulle fordeles mellom verdens seks kontinenter. VM skulle «gå på rundgang». Etter en tildeling av VM til Sør-Afrika i 2010, som senere er blitt svært kontroversiell, fikk Brasil VM i 2014.

Men i 2007, før VM i 2018 og 2022 skulle tildeles, ble systemet omgjort. Nå var bare de to siste kontinentene som hadde hatt VM utelukket fra å søke på kommende mesterskap.

En konsekvens av den nye regelen ble tydelig da Russland fikk VM i 2018. Det gjorde nemlig at England, som hadde søkt om VM i både 2018 og 2022, fikk sin søknad trukket fra 2022-mesterskapet fordi Europa skal arrangere VM fire år før.

Tildelingen av verdensmesterskapene foregår slik at når FIFA har fått inn søknader fra alle interesserte land, stemmer medlemmene av FIFAs eksekutivkomité over hvilket land som skal få mesterskapet.

Hvert medlem i komiteen har én stemme. Da vertsland for VM i 2018 og 2022 ble valgt, gikk avstemningen over flere runder helt til ett land, Russland og Qatar, sto igjen i hver av avstemningene. Dersom kandidatlandene endte likt, ville FIFA-presidenten, Sepp Blatter, ha hatt den avgjørende stemmen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VALGTE RUSSLAND OG QATAR: VM i 2018 og 2022 skal gjennomføres i Russland og Qatar. At FIFAs eksekutivkomité gikk for akkurat disse landene, kan ha kommet av at flere ble bestukket før valget, ifølge den pågående etterforskningen. Foto:Michael Probst,AP

12. Hvordan skal FIFA nå reformeres?

Den 3. desember la reformkomiteen i FIFA frem sine forslag til tiltak for å reformere FIFA. Tiltakene må godkjennes av FIFA-kongressen i februar før de trer i kraft, men det forventes at samtlige godkjennes.

Her er noen av tiltakene som skal bidra til å reformere FIFA:

• FIFAs eksekutivkomité blir erstattet med FIFA-rådet, som vil inneholde 36 medlemmer – ti flere enn før.

• Kvinneandelen skal økes: Hvert kontinentale forbund må ha minst én kvinnelig medlem i FIFA-rådet – altså skal minimum seks av de 36 medlemmene være kvinnelige.

• Maksgrense for presidenter: FIFA innfører en maksgrense på tre fireårsperioder, altså tolv år, per president. Blatter er inne i sin sjette periode.

• Tydelig skille mellom politiske og administrative funksjoner.

• Større kontroll på penger inn og ut av FIFA.

• Menneskerettigheter nedfelt i vedtektene.

I utgangspunktet skulle FIFA komme med et forslag om å utvide VM fra 32 til 40 lag, men like før pressekonferansen kunngjorde de at beslutningen utsettes til en senere dato.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIKK VM: Slik så det ut da Sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani (til venstre) tok imot VM-trofeet på vegne av Qatar i 2910 av FIFA-president Sepp Blatter (til høyre). I 2022 er det Qatars tur til å arrangere verdensmesterskapet. I midten er sjeikens kone Moza bint Nasser Al-Missned. Foto:Fabrice Coffrini,AFP

13. Hvordan er økonomien i FIFA?

Ifølge FIFAs egen finansielle rapport fra 2011-2014, hadde de hele nesten 45 milliarder kroner i inntekter i den perioden. Ny rekord, og en markant oppgang fra fireårsperioden før. 72 prosent av inntektene gikk tilbake til fotballen – «direkteinvestering til fotball», som FIFA kaller det.

Rundt 43 milliarder kroner ble bokført som utgifter, som gjør at overskuddet var på over to milliarder kroner ved utgangen av 2014. Størstedelen av inntektene kommer fra TV-rettigheter. Deretter følger markedsinntekter og «andre» inntekter. Fjorårets var et godt år, økonomisk sett, for FIFA. Mye på grunn av VM i Brasil, endte de med et overskudd på 1,1 milliarder kroner.

Det internasjonale fotballforbundet anslår at VM i Russland vil koste dem i overkant av 17 milliarder kroner. Da kan det komme godt med at reservekontoen visstnok har økt med over seks prosent, og nå er oppe i over 12 milliarder kroner.

Skandalene i 2015 har kostet FIFA dyrt: Organisasjonen har bokført et tap på 67 millioner pund (860 millioner kroner) i løpet av året. Tapet er organisasjonens første siden 2001, og skyldes en kombinasjon av kraftig reduserte sponsorinntekter og enorme juridiske regninger.

14. Hvilke sponsorer er FIFAs største støttespillere?

En stor grunn til FIFAs gode økonomi, er sponsorene. De pøser inn milliarder av kroner hvert eneste år. Den største av alle sponsorene er Coca Cola. Siden 2005 har de bidratt med 3,6 milliarder kroner til organisasjonen.

Sportsutstyrgiganten Adidas, bilmerket Hyundai og kortselskapet Visa har også milliardavtaler. Sistnevnte truet med å trekke seg da skandalen ble kjent, men har i likhet med flere av de andre sponsorene uttrykt glede over Blatters avgang.

I forbindelse med VM, kommer det flere avtaler. Både McDonald's og Budweiser har VM-avtaler verdt flere hundre millioner. Det russiske energiselskapet Gazpron er en av de siste i den lange rekken sponsorer.

Men i løpet av 2015 har en rekke sponsorer lagt press for FIFA for at de skal ta mer hensyn til menneskerettigheter, i forbindelse med Qatar-VM.

Les også: Disse selskapene har sponset FIFA med over 13 milliarder kroner.

GODE FOR MILLIARDER: Da Spanias Andres Iniesta scoret i VM-finalen mot Nederland i 2010, fikk Coca Cola den eksponeringen de betaler meget godt for. Foto:Christophe Simon,AFP

Mer om

 1. FIFA
 2. Idrettspolitikk
 3. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Blatter hyllet arresterte FIFA-topper

 2. Blatter: - Lover å trekke meg

 3. Oppgitt Blatter: – Er jeg ansvarlig for klimaforandringene også?

 4. Politiet stormet FIFA-hotell - flere arrestert

 5. FIFA-topper etterlyst av Interpol

Fra andre aviser

 1. UEFA-president Platini åpner for å boikotte fotball-VM

  Bergens Tidende
 2. Syv ting du må vite om FIFA-skandalen

  Bergens Tidende
 3. - Sepp Blatter suspenderes i 90 dager

  Bergens Tidende
 4. Vinneren Blatter kan bli taperen Blatter

  Bergens Tidende
 5. Putin støtter Blatter og kritiserer USAs innblanding i FIFA-skandalen

  Bergens Tidende
 6. Slik blir maktkampen: Eksperter spår kaos etter Blatters fall

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder