Fredrikstads rikeste har funnet tonen med trener Arne Erlandsen

SUKSESS: Arne Erlandsen har ledet Fredrikstad til tre strake seire i Obos-ligaen. Her er trenerveteranen i Ull/Kisa-omgivelser i 2012. Foto:Helge Mikalsen,VG

Milliardæren Høili åpner for nye spillere til FFK

Etter at Arne Erlandsen (55) overtok som Fredrikstad-trener skal milliardæren Terje Høili (70) igjen ha fått tilbake troen på plankebyens fotballag.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Europris-gründeren, som ifølge Kapital er god for 3,7 milliarder kroner, har varslet at han er villig til å bidra med penger til å forsterke laget når overgangsvinduet åpner 22. juli.

Les også: Krever luksustomt fra Europris-milliardær

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Høili og Erlandsen har funnet tonen

VG får opplyst at Høili skal ha funnet tonen på langt bedre vis med Erlandsen enn med flere av trenerforgjengerne i FFK.

EUROPRIS-GRÜNDER: Terje Høili er ifølge Kapital god for 3,7 milliarder kroner. Her er han med kona Mariann tidligere i år på et Gunhild Stordalen-arrangement på hotellet The Thief i Oslo. Foto:Frode Hansen,VG

Daglig leder Geir Bakken bekrefter at signalene fra Fredrikstads rikeste person er positive.

– Det er interesse for å bidra noe mer. Så får vi se hva det kan bli ut av det når vi kommer til overgangsvinduet. Vi ønsker å gjøre noen endringer i troppen i sommervinduet, og er avhengig av ekstern hjelp for å få til det, sier Bakken til VG.

FFK var nummer 14 i Obos-ligaen og lå an til nedrykk da Arne Erlandsen overtok 20. mai. Siden har østfoldingene tatt 11 poeng på seks kamper, er på trygg grunn – og har bare fire poeng opp til 6. plass som gir kvalifiseringsspill til Tippeligaen.

– Arne har gjort en kjempejobb. Han er tydelig og klar, og spillerne har tatt det til seg veldig raskt, sier Geir Bakken.

Terje Høili ønsket ikke å snakke med VG om Fredrikstad Fotballklubb i går kveld, men Erlandsen bekrefter at han og den tidligere støttespilleren har hatt noen gode samtaler.

I et intervju med Fredriksstad Blad i fjor anslo den tidligere FFK-spilleren at han opp gjennom årene har bidratt med rundt 50 millioner kroner til klubben i sitt hjerte.

Les også: Her står FFK-spillerne æresvakt – for en travhest

Kort vei fra nedrykk til opprykk

– Han er interessert i fotball, engasjert og entusiastisk, og det er jeg også. Det er viktig for alle parter at vi har en god dialog, sier FFK-treneren.

Les også: Obos-ligaen er blitt til Kokos-ligaen

Trenerveteranen vil ikke si noe om hvilke spillere han ønsker seg – utover at han skal ha inn en ny keeper for langtidsskadede Jon Masalin.

– Masalin er ute resten av sesongen, så jeg garanterer at det kommer en ny keeper. Jeg er fornøyd med den troppen vi har i dag. Hvis det kommer inn noen nye spillere, så forholder jeg meg til det. Jeg er ikke en drømmer. Jeg er en realist, sier Erlandsen.

– Navn kommenterer vi ikke før noe er klart. Vi sonderer markedet på bred front, sier Bakken, som selvsagt ser at det er få poeng opp til toppen av Obos-ligaen – bak suverene Sogndal.

– Jobb nummer én er å berge plassen. Da må vi ha 35 til 37 poeng. Men vi vet jo at det er lite som skiller både til en kvalikplass og direkte nedrykk, sier FFK-lederen.

– Det er jo noe av sjarmen med Obos-ligaen. Men jeg er ikke opptatt av hva som skjer om fire måneder. Jeg er opptatt av hva som skjer i dag, sier Erlandsen.

Mer om

  1. OBOS-ligaen
  2. Fredrikstad

Flere artikler

  1. Bryne kan redde plassen – mot alle odds

  2. Arne Erlandsen ny Fredrikstad-trener: – Det er spillerne som vinner og taper

  3. Risholt om ny LSK-trener: – Ville valgt Nordlie ti av ti ganger

  4. Wathne: – Uten sammenligning det sykeste dramaet i norsk klubbfotball

  5. Arne Erlandsen har fått kreft

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder