UVANT: Iker Casillas var for første gang på ti år henvist til innbytterbenken da Real Madrid møtte Málaga lørdag. Det likte keeperikonet dårlig, men nå konsentrerer han seg om å vinne tilbake plassen. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE

Casillas: - Mourinho sa ingenting til meg

Real Madrid-keeper Iker Casillas (31) fikk ingen forklaring på vrakingen fra José Mourinho, men lover at han vil gjøre alt han kan for å kjempe seg tilbake på laget.

Casillas ble overraskende vraket fra startoppstillingen i lørdagens seriekamp mot Malaga. Trener José Mourinho ga i stedet reservekeeper Antonio Adan tillit i Reals mål, men han kunne ikke hindre at laget tapte 2-3.

- Jeg er ikke vant til å være reserve, men det viktigste er at jeg er en lagspiller. Nå gjelder det å trene videre og prøve å ta tilbake plassen min, sier Casillas til TV-kanalen La Sexta.

- Treneren bestemmer hvem som spiller. I løpet av uken kunne jeg skjønne at jeg ikke kom til å spille, men Mourinho sa ingenting til meg. Han forklarte ingenting. Han gir meg ingen forklaring når jeg spiller, så når jeg ikke spiller, gjør han heller ikke det. Jeg føler meg bra, men treneren bestemmer, og jeg må fortsette å trene for å gjenvinne tilliten hans. Vi har sunn konkurranse om alle plassene, legger målvakten til.

Real-backen Sergio Ramos ble overrasket over at Casillas ikke fikk spille.

- Det er ikke vanlig å se ham på benken, men vi har ingenting å si om det. Det er trenerens avgjørelse. Iker er lagets kaptein, en leder i garderoben og en viktig brikke for oss. Vi skal ikke involvere oss i noen kontroverser. Vi må ro i samme retning, sa Ramos.

Mourinho angrer ikke på at han benket Casillas.

- Jeg har ren samvittighet. Jeg prøver å gjøre det beste for laget i hver kamp, sier treneren.

Real Madrid er nummer tre i spansk 1. divisjon, men ligger 16 poeng bak serieleder og erkerival Barcelona. Atlético Madrid er nummer to.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder