FORKLARTE SEG: Tidligere RBK-leder Nils Skutle forklarte seg i Asker og Bærum tingrett i dag. Her i samtaler med aktor Morten Stene. Foto: NTB Scanpix

RBK tror Stabæk ønsket lavest mulig pris for Gunnarsson

Rosenborg-ledelsen regnet med at Stabæks videresalgsklausul med franske Nancy var årsaken til at bæringene ba om en lav pris for Veigar Páll Gunnarsson.

Artikkelen er over syv år gammel

Det har vært knyttet stor interesse til vitnemålene fra Rosenborg-leiren i den såkalte overgangssaken i Asker og Bærum tingrett. Det er Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011 som er tema i retten, men RBK forsøkte også å hente islendingen på samme tidspunkt.

VG Direkte: Vi følger dagens vitneforklaringer

Etter først å ha fått et bud på 2,5 millioner kroner avslått, kom trønderne senere med et samlet bud på 5,25 millioner for Gunnarsson (1 mill.) og den svenske midtbanespilleren Johan Andersson (4,25 mill.). Ifølge sportslig leder Erik Hoftun i RBK var det Stabæk som kom med forslaget om fordelingen av salgssummen.

- Jeg tror at de ønsket minst mulig pris for Gunnarsson og høyest mulig for Johan Andersson. Vi tenkte det kanskje hadde bakgrunn i avtalen de måtte ha (med Nancy), sa Rosenborgs tidligere daglig leder Nils Skutle.

- Feil fordeling

Hoftun har tidligere innrømmet at han syntes fordelingen av salgssummene for Stabæk-duoen var feil.

- Gitt Anderssons kontraktsituasjon (ut 2011), var ikke den fordelingen riktig. Det var ikke sånn at han skulle komme gratis, men 4,25 er for høyt, sa Hoftun da han vitnet fredag.

Skutle syntes også den nye salgssummen for Gunnarsson var problematisk, men at han tvilte på at samlebudet ville bli godtatt av Rosenborgs styre siden de tidligere hadde vært villig til å betale mer for Gunnarsson. RBK kom med det nye budet for å kunne fortsette forhandlingene, ifølge Skutle.

I tillegg gjorde Gunnarssons nye lønnskrav at salgssummene kunne rettferdiggjøres økonomisk sett.

- Rent logisk fra vår side, bør prisen på ham gå ned. Regnskapsmessig hos oss var 1 pluss 4,25 ok, men problemet var at vi tidligere hadde tilbudt 2,5, sa Skutle.

Hørte om opsjonsavtale

Hoftun fortalte også at han under forhandlingene fikk beskjed av Olsen om at Stabæk var nær å komme til enighet med Vålerenga om Veigar Pall Gunnarsson og en opsjonsavtale for en ung spiller.

- De spurte ikke om det var noe vi kunne tenke oss å være med på, men jeg oppfattet det som en invitasjon til at vi kunne diskutere det samme, sa Hoftun.

Til slutt gikk Gunnarsson til Vålerenga for 1 million kroner. Samtidig avtalte VIF å betale 4 millioner for en opsjon i Herman Stengel. Skutle ble irritert da han hørte om opsjonsavtalen.

- Vi oppfattet at noe ikke var helt som det skulle, og vi ble litt forbannet. Vi følte det kunne være en kobling mellom de to sakene.

Fire personer er tiltalt for grovt bedrageri, som har en strafferamme inntil seks års fengsel. Politiet er også bedt om å utstede forelegg overfor Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS.

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Rosenborg BK
 3. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Dette er politiets viktigste Gunnarsson-bevis

 2. Slik blir maraton-rettssaken

 3. Olsen hevder Vålerenga foreslo Stengel-opsjonen

 4. Loe: - Forsøkte å gjemme meg på Svalbard

 5. Olsen kjørt hardt i retten

Fra andre aviser

 1. RBK tror Stabæk ønsket lavest mulig pris for VPG

  Fædrelandsvennen
 2. Mistenkte at Stabæk ville holde Veigar-pris lav grunnet Nancy-klausul

  Aftenposten
 3. Aktor får drahjelp av RBK

  Aftenposten
 4. Aktor får drahjelp av RBK

  Aftenposten
 5. RBK-ledelsen i vitneboksen

  Fædrelandsvennen
 6. Aktor får drahjelp av RBK

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no