SKAFFET STRAFFE: Peter Kovacs skaffet straffespark da Godset slo Brann i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
SKAFFET STRAFFE: Peter Kovacs skaffet straffespark da Godset slo Brann i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Kovacs og Godset fikk «drahjelp» av Brann

Huseklepp: - Ser rart ut at Sævarsson skal klare å kaste svære og tunge Kovacs rundt

DRAMMEN (VG Nett) (Godset - Brann 2-0) Strømsgodset dominerte tidvis mot Brann, men sleit med å finne nettmaskene. Da fikk drammenserne «drahjelp» av Branns Birkir Sævarsson.

  • Sondre Nilsen
Publisert:Oppdatert: 30.09.12 kl. 21:55

Islendingen dro nemlig Kovacs over ende på tilsynelatende klønete vis på stillingen 0-0 ti minutter ut i andreomgangen, og dommer Svein Oddvar Moen tildelte Godset straffespark - som Lars Christopher Vilsvik ekspederte i mål.

Flere Brann-spillere protesterte på straffesparket, og Erik Huseklepp stiller seg kritisk til avgjørelsen når han snakker med VG Nett.

- Det ser veldig rart ut at Sævarsson skal klare å kaste svære og tunge Kovacs rundt og i bakken.

Kovacs er allerede en lite populær mann i Bergen, og har ved flere anledninger spilt en viktig rolle i kampene mot rødtrøyene. Det gjorde han altså denne gangen også.

- Veldig billig straffe. Kovacs har jo armene her oppe hele tiden, men jeg kan ikke si at Godset ikke vant fortjent, sier Brann-stopper Markus Jonsson og viser med armene hva han mener.

Etter straffescoringen doblet Ola Kamara ledelsen og sikret at drammenserne holder følge i gullkampen - ett poeng bak Molde på topp og ett poeng foran Rosenborg på tredjeplass.

- Det var en veldig fortjent seier i dag. Straffesparket er klart. Jeg har akkurat sett bilder av situasjonen og mener klart at det er straffespark. Brann-spillerne burde ha fokus på eget lag, sier Kovacs.

- Jeg sitter med en følelse av at vi har 20-30 prosent å gå på. TV-kamp, fullt hus og nerver. Men jeg begynte å se Strømsgodset etter at vi tok ledelsen. Vi er med nå, sier en entusiastisk Ronny Deila.

Nesten for Brann

Et Strømsgodset på gulljakt «måtte» vinne hjemme mot Brann for å holde følge med teten i eliteserien. På besøk kom sårede og trolig revansjesugne bergensere, som gikk på et pinlig cupnederlag etter 3-1-tap for Hødd i cupens semifinale torsdag.

En syk Brann-trener Rune Skarsfjord ble nektet av klubbens medisinske apparat å være med til Drammen - på grunn av luftveisinfeksjon med feber. Strømsgodset så derimot svært friske ut foran et tilnærmet fullsatt Marienlyst i høstregn og flomlys.

Likevel var det Brann som var nærmest før hvilen.

Og aller nærmest var Kristoffer Larsen, da han på herlig vis satte ballen i tverrliggeren bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarsey i Godset-målet etter drøye halvtimen spilt. I forkant hadde drammenserne hatt et stolpetreff som sin største sjanse.

Sju minutter før pause trodde imidlertid «hele» Marienlyst at Brann skulle gå i ledelsen, men Birkir Sævarsson blåse ballen over alene med Kwarasey Larsen.

- Vi må sette slike, hvis ikke har vi ingen sjanse til å vinne. Hadde vi scoret der, tror jeg Godset hadde blitt stresset, sier Branns Jonsson.

Da lagene gikk til pause på 0-0 hadde Godset hatt en ballbesittelse på hele 71 prosent og tretten avslutninger mot Branns to.

- Vi produserer veldig mye sjanser, men sliter med uttellingen idag, sier Godset-trener Ronny Deila.

Kovacs-straffe

I andreomgangen fortsatte blåtrøyene å jakte den viktige scoringen, og ti minutter etter pause fikk altså drammenserne «drahjelp». På tilsynelatende klønete vis ble Peter Kovacs dratt overende av Birkir Sævarsson innenfor 16-meteren og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Lars-Christopher Vilsvik satte straffesparket høyt, og Brann-keeper Piotr Leciejewsk fikk fingertuppene på ballen, men klarte ikke å stoppe Godset-backens forsøk.

I forkant av Godset-scoringen hadde Kim Ojo hatt et stolpetreff etter en halvvolley fra distanse.

Kamara doblet

Etter at Keita og Kovacs hadde brent hver sin store sjanse, benyttet Ola Kamara sitt innhopp til å tegne seg på scoringslista.

På andre innleggsforsøk fant målscorer Vilsvik innbytter Kamara, som fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen til 2-0 - som også ble sluttresultatet.

Fredag møter drammenserne Vålerenga på Ullevaal, før Molde ventes til et skikkelig toppoppgjør i Drammen 21. oktober.

Publisert:Oppdatert: 30.09.12 kl. 21:55