VELSIGNELSEN: Vincent Tan var på plass for å følge klubben sin i siste Premier League-kamp i denne omgang. Men det han tror blir en opptur i Championship blir ifølge Tan med Ole Gunnar Solskjær som manager. Her er klubbens eier og sjef i samtale på Cardiff City Stadium etter søndagens 1-2-tap for Chelsea. Foto: Nina Rangøy/VG

Her er Tans jobbgaranti til Solskjær

- Hvis jeg ikke var sikker, ville jeg bedt Solskjær gå

Solskjærs familie flytter til Wales

CARDIFF (VG) Cardiff-eier Vincent Tan er sikker på at Ole Gunnar Solskjær (41) er rett mann for å få Cardiff tilbake i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg er fornøyd. Jeg har gitt ham muligheten til å fortsette. Jeg tror Ole Gunnar Solskjær er en god manager for denne rollen. Han fikk kanskje ikke nok tid, sier Tan til VG.

VG møter den kontroversielle Cardiff-eieren i resepsjonen i Cardiff City Stadium etter kampen i går kveld.

Klubbeieren trekker også frem at det kan ha vært litt ustabilitet i klubben etter at den forrige treneren Malky Mackay fikk sparken i desember.

- Selv om vi er i Championship tror jeg at vi kan jobbe sammen med Ole og dagens spillere og bringe inn en eller to nye. Forhåpentligvis kan vi da rykke opp til Premier League neste sesong, sier Tan.

- Er du trygg på at han kan få dere tilbake til Premier League?

- Nå er jeg sikker på at han vil klare det så jeg har latt ham bli. Hvis jeg ikke var sikker på det, ville jeg bedt ham gå, sier han og ler høyt.

Tror norsketrioen blir

Ole Gunnar Solskjær har ingen planer om å kvitte seg med sine tre norske spillere selv om Cardiff nå må slanke stallen.

Både Jo Inge Berget og Magnus Eikrem satt på benken da Cardiff i går spilte sin siste kamp i Premier League på hvert fall ett år. Solskjær har latt Berget spille i 11 minutter denne sesongen. Eikrem har fått litt mer tid. Men uten å markere seg.

Når VG spør om hvorfor han kjøpte dem, ler Solskjær litt.

- Jeg ser på dem som gode fotballspillere og en god investering for klubben, sier han.

- Så de skal spille i Championship?

- De har kontrakt her ennå i et par år, for å si det sånn, svarer han.

Mats Møller Dæhli har startet fem kamper og fikk også 67 minutter i går. Britisk presse har spekulert i at Chelsea var interessert i 19-åringen, men det avkreftet José Mourinho på spørsmål fra VG i går.

- En god spiller, men vi er ikke interessert. En god spiller med et godt potensiale, sier Chelsea-sjefen.

Solskjær regner med å få beholde unggutten.

- Det er ikke noe som tyder på noe annet akkurat nå, sier Cardiff-sjefen.

- Fortjener han å spille på et høyere nivå?

- Mats har startet fem kamper her og har vært bra. Mats kommer til å utvikle seg mer og mer og kommer til å bli en veldig god fotballspiller. Nå må vi ikke legge alt for mye press på gutten og tro at det er han vi skal leve på og av i Norge og landslaget. Det må vi være litt forsiktig med, sier Solskjær.

- Må holde på de fleste

VG får sitte ned med Solskjær etter hans siste pressekonferanse som Premier League-manager. Han er kledd i mørk dress og slips og er i godt humør. Når vi kommer innpå lekkasjen om lagoppstilling tidligere i sesongen, ler han litt avvæpnende.

- Det er ikke normalt at en lagoppstilling lekker.

- Har du hatt problemer med lojaliteten?

- Det har skjedd noe etter det. Det er ikke alle som er i klubben nå, som var der da. Jeg har tatt de grepene som jeg må ta, sier han og legger til at ingen av spillerne ha vært involvert i lekkasjen.

Han har helt siden nedrykket var et faktum forrige søndag vært klar på at han vil opp igjen i Premier League så raskt som mulig.

- Vi må prøve å holde på de fleste spillerne. Vi må bruke forsesongen veldig, veldig godt og få videreført enda mer av forandringen i tankesettet hos spillerne. Det er på vei, men vi er ikke ennå kommet dit at vi spiller 100 prosent slik jeg vil. Det skyldes at vi har hatt spillere som har hatt vaner fra tidligere, forklarer han.

- Hvis du skal være helt konkret på hva du har lært her - er det noe spesielt som står ut?

- Det har jeg skrevet ned i boken min, det trenger ikke å stå i avisen din, sier han og ler høyt.

Familien kommer

Familien flytter til Wales når skoleåret er over for barna hjemme i Kristiansund, men de har fortsatt ikke kjøpt hus i Cardiff.

Fram til nå har Solskjær vært hjemme ofte.

Han innrømmer at det vil påvirke ham i jobben som trener å få familien til byen.

- Du merker veldig godt at du slapper mer av og tenker mindre fotball når du har familien rundt deg. Når du er alene så har du ikke så mye annet enn Facetime (videosamtale) å skru av bryteren på, sier trebarnsfaren.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder