Dansk avis: Brukte pepperspray mot Rosenborg-spissen

Rosenborg ble informert om saken av den danske spilleren

MER BRÅK RUNDT NICKI BILLE: Nicki Bille Nielsen skal være siktet for vold mot offentlig tjenestemann under et opphold i København i påsken. Foto: Frode Hansen

Hevder Nicki Bille bet politimann i armen

Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen (26) er i trøbbel - igjen.

 • Jostein Magnussen
 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over seks år gammel

Den danske avisen skriver at Nielsen ble pågrepet av politiet i København i påsken.

Det var rett etter midnatt fredag at politiet kom over Rosenborg-spissen mens han sparket til parkeringsautomater og sykler i København.

Ifølge Ekstra Bladet ville ikke Nielsen bli med politiet frivillig, og derfor ble det brukt pepperspray mot ham. Etter å ha blitt plassert i politibilen skal Nielsen angivelig ha snytt seg i baksetet for så å ha tørket ansiktet på forsetet.

SÅ RØDT: Nicki Bille Nielsen fikk refs etter at han rev Rosenborg-trøya i stykker etter at han ble utvist i en kamp mot Sandnes Ulf i fjor vår. Foto: NTB Scanpix

Da en av politibetjentene forsøkte å dytte Nicki Bille vekk, skal han ha blitt politibetjenten i armen. Politimannen fikk et «overfladisk bittmerke», heter det i politiets rapport som Ekstra Bladet siterer fra.

Bekrefter ordensforstyrrelse

Ifølge avisen er Rosenborg-spilleren siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Ekstra Bladet har forgjeves forsøkt å få en kommentar fra Nicki Bille Nielsen. Hans advokat, Peter Berg, sier at Rosenborg-spissen ikke ønsker å uttale seg og at han ikke kjenner seg igjen i politiets fremstilling av saken.

- Vi kan bekrefte at vi rykket ut for å ta oss av ordensforstyrrelse på denne adressen, sier politiets presseansvarlige Lars Krabben til avisen. Men han ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken.

Ringte selv RBK

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug har ikke pratet med den danske spilleren, men forteller at Erik Hoftun ble kontaktet av Nielsen.

- Vi ble kjent med saken av Nicki selv i går kveld. Vi jobber for å finne ut fakta i saken, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug til VG.

Hun vil ikke si noe om hva en slik episode vil ha å si for danskens fremtid i klubben, etter at han fikk en skriftlig advarsel i fjor.

Da så hun svært alvorlig på den advarselen hun ga Nielsen.

Mange episoder

Nicki Bille har fått mye oppmerksomhet for det han har gjort utenfor banen også i Trondheim og Rosenborg. Det var også bakgrunnen for at han i fjor startet på et sinnemestringskurs.

Trener Per Joar Hansen var glad for at Bille tok tak i sine problemer for alvor.

- Nå har han tatt grep om sin livssituasjon og han innser at han trenger hjelp. Han er selv nødt til å sette seg i førersetet for sitt fotballiv, og det har han tatt innover seg, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til VG i september i fjor.

Fikk skriftlig advarsel

Da ble dansken arrestert etter fyllebråk i Trondheim.

- Det er fullstendig uakseptabel oppførsel fra min side, og det skal ikke skje igjen. Det lover jeg, sa Nicki Bille Nielsen til Adresseavisen da.

Rosenborg-ledelsen svarte med å gi Nielsen en skriftlig advarsel. - Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sa sportslig leder Erik Hoftun.

Hoftun og Hansen har ikke svar på VGs henvendelser mandag morgen. Tove Moe Dyrhaug sier det er sporslig avdeling som tar ut spillere til kampen mot Bodø/Glimt i kveld og vil ikke si noe på nåværende tidspunkt om dansken reiser til Bodø sammen med laget eller ikke.

PS! Dansken er vraket til kampen mot Bodø/Glimt i kveld. Den kampen kan du følge live her fra klokken 19.00.

Les også

 1. Dorsin slipper karantene for denne episoden

  Påtalenemnda i Norges Fotballforbund tar ikke ut påtale mot Rosenborgs Mikael Dorsin etter den siste seriekampen mot Odd.
 2. Øvrebø ber NFF gi Gamst straffen han fortjener: «Dommerjævelen» må leve med sjikane

  Av Tom Henning Øvrebø fra VGs ekspertpanel. - Det er vanskelig å dømme, sa Kjetil Rekdal i til C More etter forrige…
 3. Gamst slapp unna med gult kort etter denne taklingen

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Odd 2-0) Her stempler Morten Gamst Pedersen (32) Odds Fredrik Oldrup Jensen (20) i en kraftig…

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Hoftun vurderer å reise til Danmark

 2. «Fortsett å filme! Jeg gjør ingenting»

 3. RBK-legenden Strand: Mener RBK bør kvitte seg med vraket Bille

 4. Bille Nielsen får totalforbud mot alkohol

 5. Full dansk-norsk språkforvirring rundt Bille-etterforskning

Fra andre aviser

 1. Hoftun vurderer å dra til København

  Aftenposten
 2. Nicki Bille siktet for vold mot politimann

  Aftenposten
 3. Nicki Bille siktet for vold mot politimann

  Fædrelandsvennen
 4. Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

  Aftenposten
 5. Hoftun: - Bille burde ha sagt fra tidligere

  Aftenposten
 6. Mini: - Ikke gi Bille sparken

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder