MOT NY GALAKSE: Liverpools Steven Gerrard (34) tok farvel med sitt publikum gjennom 17 år på hjemmebanen Anfield sammen med sine tre døtre. Gerrard har spilt over 700 kamper for Liverpool. Nå drar han med familien til LA Galaxy i USAs liga MLS. Foto:Jon Super,Ap

Gerrard-tap i Liverpool-avskjeden

(Liverpool-Crystal Palace 1-3) Steven Gerrard (34) fikk ikke den avskjedspresangen han antakelig mest av alt ønsket: seier i sin siste kamp som Liverpool-spiller.

Artikkelen er over fire år gammel

Crystal Palace snudde 1-0 til Liverpool, til 1-3 - det siste målet på straffespark etter pluss 90 minutter.

Men selvfølgelig fikk Steven Gerrard en enestående og stående applaus og hyllest fra et stjernespekket publikum.

Gerrard gikk umiddelbart inn i garderoben ved kampslutt, en liten stund - for å samle seg om ordene til fansen som ventet utålmodig på Captain Fantastic sin takketale.

Rett i Gerrards armer

Adam Lallana (27) føk som et prosjektil fra midtstreken, fikk ballen og lurte av en litt haltende Scott Dann hos Crystal Palace - før han via et motstanderben dundret inn 1-0.

Og satte inn en ny spurt, rett mot Steven Gerrard - som tok imot Lallana med vidåpen favn. Etter noen sekunder var Gerrard omfavnet av alle sine lagkamerater. De levnet liten tvil om at scenen med ett var slik de hadde forestilt seg den foran Gerrards siste forestilling på Anfield.

Det var en ønskeforestilling; legenden Gerrard i sentrum for Liverpool-lykke midt ute på Anfielf foran 44 000 elleville tilskuere.

Vel å merke som Liverpool-spiller, 17 år etter at daværende Liverpool-manager Gérard Houllier (67) - selvsagt på tribuneplass i ettermiddag - slapp ham til første gang.

Houllier, en farsfigur for Gerrard - som kalte franskmannen nettopp det under sin siste pressekonferanse foran kampen i ettermiddag.

Vegard Heggem ble byttet ut til fordel for debuterende Gerrard 29. november 1998.

Crystal Palace brydde seg imidlertid fint lite om å feire Gerrards siste kamp, før den var slutt.

Jason Puncheon moste til med venstreslegga, slik VG Live beskrev det der og da, og la «den» i høyre hjørne. Liverpools belgiske keeper Simon Mignolet beveget seg noe mot høyre før Puncheon slo til, ballen i motsatt hjørne etter at Puncheon hadde slått til.

Kluss i Gerrard-manus

Utlikning to minutter før Steven Gerrard ble zoomet inn på vei til garderoben og en siste hvil i hjemmelagets garderobe.

Spørsmålet etter pausen var når fansen skulle reise seg og starte applauderingen av Gerrard. Hjemmelagets Philippe Coutinho var nær ved å få dem på bena syv minutter inn i 2. omgang, men gjestene hang godt med i svingene og lot seg ikke trekke med i Gerrard-suget - for å si det slik.

Gerrards Anfield-exit har vært på så å si alles lepper et halvt års tid - her en VG-sak fra januar.

Jordan Henderson traff godt med høyre ben, men ballen føk og spratt utenfor Wayne Hennesseys høyre stolpe.

Så skjedde det som liksom ikke skulle skje, i henhold til «Gerrard-manus». Zaha var neppe varm i trøya - han var nettopp blitt byttet inn - da han dukket opp på «bakerste» stolpe og nærmest la inn Crystal Palaces andre mål.

Offside ved 1-2?

Offside eller ikke offside?

Liverpool lå med ett under med ett mål, 30 minutter før alt skulle gjøres klart for tårevått «bye bye Steven».

Med 17 gjenstående minutter regisserte nesten Gerrard en utlikning, i form av et selvmål. Men bare nesten, før litt kjapt ping-pong eller flipper-spill innenfor og rett utenfor Crystal Palace-boksen - og et Liverpool-frispark fra såkalt farlig posisjon.

Ved Steven Gerrard.

«Hold dere fast», lød advarselen fra TV 2s kampkommentator. Det var det ingen grunn til. Captain Fantastic vippet ballen høyt over Wayne Hennessey og målet hans. Slik fortsatte det, i stadig sterkere grad. Mer og mer desperate forsøk på å sørge for prikken over Gerrard i-en.

Tre minutter igjen, hva nå - Steven Gerrard?

Svar: Straffespark til Crystal Palace på overtid, redning. Returen fra Mignolet til straffesparkeksekutøren, innbytter Glen Murray...

Steven Gerrard-Crystal Palace 1-3.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder