Ingolstadt 04 skal spille i Bundesliga for første gang

Tar med seg samboer og sønn til Tyskland

TV 2: Selges for 22 millioner kroner

NYE UTFORDRINGER: Molde - og landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er klar for Bundesligaklubben FC Ingolstadt 04. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Nyland klar for Bundesliga

Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland (24) signerte tirsdag en fireårig avtale med den tyske Bundeliga-klubben FC Ingolstadt 04.

  • Camilla Vesteng

Artikkelen er over fem år gammel

Han har dermed spilt sin siste kamp for Molde, melder klubben onsdag ettermiddag.

– Dette er jo guttedrømmen. Å få spille i en av de største ligaene i verden er et mål for mange unge fotballspillere. Tysk Bundesliga er kjent for å utvikle keepere, og noen av de absolutt beste keeperne i verden spiller i denne ligaen, sier Ørjan Håskjold Nyland i en pressemelding fra Molde FK.

Etter det TV 2 erfarer får Molde 2,5 millioner euro, rundt 22 millioner kroner, i overgangssum for Nyland.

– Det har gått fort

Fotballkeeperen tar med seg samboeren Trine og sønnen Oliver til Tyskland.

– Interessen fra Ingolstadt ble kjent for meg tidligere i år, men ble konkret først den siste uken, og etter det har det gått fort! Jeg var også på besøk hos den tyske klubben en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av den tyske klubben. Laget rykket opp sist sesong til Bundesliga. Ingolstadt er ikke en stor klubb, men stedet er veldig koselig. Både min samboer Tine og jeg ser nå frem til å etablere oss her sammen med vår sønn Oliver, sier Håskjold Nyland i følge pressemeldingen.

Mens Håskjold Nyland forlater klubben nå, så takker Molde-trener Tor Ole Skullerud for seg etter denne sesongen. Les hvorfor her.

Tretten landskamper

Dermed ble 1-1 mot Rosenborg forrige lørdag Molde-keeperens siste kamp i Tippeligaen så langt. Håskjold Nyland fikk en 7-er på VG-børsen for den kampen.

GOD KAMP: Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland redder et skudd fra Tobias Mikkelsen i kampen mot Rosenborg forrige lørdag. I midten Vegard Forren. JKampen endte 1-1. Dette skulle vise seg å bli Molde-keeperens siste kamp i Tippeligaen - iallfall for denne gang. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Den 192 centimeter lange målmannen spilte for Hødd fra 2008 til 2013. Han kunne juble for Hødd-seier i cupfinalen mot Tromsø i 2012. Deretter har han spilt for Molde. Han fulgte opp med cuptriumfer og ble norgesmester med Molde i 2013 og 2014. 24-åringen har tretten landskamper for Norge.

Moldes trener, Tor Ole Skullerud, ønsker keeperen lykke til på ferden.

– Dette er fantastisk mulighet for Ørjan. Å spille i Bundesliga er et kvalitetsstempel, og jeg håper Ørjan vil bli en suksess også der. Han har masse talent, er treningsvillig, og har fortsatt utviklingspotensiale. Han er en ledertype som alle lag vil sette pris på. Også for det norske landslaget er det positivt at vi har en keeper som spiller i en av verdens meste krevende ligaer, sier Skullerud i følge pressemeldingen.

Les også: Ekspertene mener Molde bør hente Solskjær tilbake.

Vant Bundesliga 2

Håskjold Nylands nye klubb ble etablert i 2004. Klubben har aldri tidligere spilt i Bundesliga. Klubben rykket opp fra 2. Bundesliga tidligere i år, etter fem sesonger på nivå to i Tyskland.

Og det er litt av ett byks Ingolstadt 04 har gjort, etter en 14., 12., 13. - og 10. plass på nivå to, vant de Bundesliga 2 forrige sesong.

Les også

Mer om

  1. Molde FK

Flere artikler

  1. 455 dager uten seier for Nyland

  2. Landslagskeeperen har havnet i en tøff duell: Nyland: – Konkurransen dyrker råskapen og udyret i meg

  3. Nyland «sitter fast» på benken: Ingolstadt-treneren til VG: – Ørjan blir her. Vi trenger ham.

  4. Kontoen fylles, men landslagsplassen forsvinner - på sikt

  5. VGs landslagskommentator mener: Det er tid for Jarstein nå, Høgmo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder