Nicki Bille Nielsen etter Rosenborg-triumfen

GLEDESRUS: Nicki Bille Nielsen (bildet) ble matchvinner for Rosenborg og sendte trønderne til cupfinalen på Ullevaal, der de møter enten LSK eller Molde. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

RBK-helten vil ha Molde i cupfinalen

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Haugesund 2-1) Det var «dansk alt sammen» da Rosenborg gikk til sin første cupfinale på 10 år - etter 2-1-seieren over Haugesund i semien.

 • Øyvind Herrebrøden
 • Fredrik Saltbones

Artikkelen er over seks år gammel

Alt handlet om danskene på Lerkendal. Først headet danske Tobias Mikkelsen inn 1-0 for RBK, før danske Mike Jensen serverte sin danske motspiller Christian Gytkjær, som utlignet til 1-1 for Haugesund.

Og som om det ikke var nok: I andre omgang feide danske Nicki Bille Nielsen inn 2-1 - etter pasning fra - ja, du gjettet riktig - danske Mike Jensen.

- Dejlig, er den danske måten Nicki Bille beskriver semifinalen på overfor VG etterpå.

Men landsmannen Jensen holdt på å bli synderen for RBK, men Nielsens scoring reddet både ham og RBK og dermed er RBK i sin første cupfinale siden 2003.

Umiddelbart da kampen var over, løp Jensen til Nielsen og sa «Tusen takk» til sin danske lagkamerat. Så samlet resten av Rosenborg-spillerne seg rundt matchvinneren.

Lettet Mike Jensen

- Det var selvfølgelig min skyld at de scoret. Men jeg «tar» assisten på 2-1, selv om den snitter innom Tobias, sier Mike Jensen til VG.

I TV-intervjuet med NRK rett etterpå ga han RBK-toppscoreren et kyss. Det kunne nok flere trøndere tenke seg å gjøre. For med cupfinalen i boks, pluss serieledelse, har danskens scoringer vært med å sende Rosenborg mot en ny dobbeltriumf.

I morgen går den andre semifinalen: Lillestrøm mot Molde på Åråsen.

- Egentlig er jeg litt likegyldig.Trønderne vil nok helst ha Molde. Så da sier jeg også Molde! gliser Nicki Bille.

Mike Jensen følger landsmannen der:

- Jeg forestiller meg at Rosenborg-Molde vil være en riktig stor kamp. Det kan minne om FC København mot Brøndby i Danmark, mener Jensen, tidligere Brøndby-spiller.

Sammen med resten av laget gikk han ut med en heftig entusiasme i spillet mot Haugesund. Det resulterte i klubbens 15. cupfinale. Faktisk plasserte spissen Nicki Bille Nielsen (25) ballen i nettet etter bare 1.10, men dansken gjorde det fra offsideposisjon.

Assistentdommeren på linjen annullerte et nytt Rosenborg-mål etter 13 minutter. Midtstopper Stefan Strandberg banket til på volley. Men foran Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen sto Mikael Dorsin offside, Nicki Bille Nielsen lå på offsidegrensen og forstyrret ballbanen - og linjemannen vinket.

Dansk scoring

Innimellom de to offsidesituasjonene hadde også Ole Kristian Selnæs (19) markert seg. Fra sin dype midtbaneposisjon var venstrefoten hans mye involvert med ball, og faktisk kunne han scoret på kampens første sjanse etter ti minutter. 19-åringen skar gjennom forsvaret, hadde en ok vinkel for sitt beste skuddben, men ballen gikk på rett på Kristiansen og til corner.

Artikkelen fortsetter!

1-0: Her header Tobias Mikkelsen RBK i ledelsen. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG.


Mikkel Diskerud vendte spillet fra høyre til venstre, og Mikael Dorsin hadde plutselig fri bane langs sin flanke. Svensken slo upresset innlegget og inne i boksen fylte høyrevingen Tobias Mikkelsen opp. I duell med Dusan Cvetinovic, midtstopperen med indianersveisen, var Mikkelsen smartest, tøffest og presis: 1-0 på heading.

Dansk tabbe

Resultatet holdt seg til pause og sendte trønderne i garderoben med økt selvtillit. Selv om Haugesund yppet seg en periode i 1. omgang, uten å skape konkrete målsjanser foran Daniel Örlund i Rosenborg-målet.

Men rett etter hvilekvarteret var det nye dansker som stjal flomlyset på Lerkendal: Mike Jensen skulle sentre tilbake til keeper. Ballen ble slått for svakt, og målsniken Christian Gytkjær var frempå. Dansken scoret med en høyrebredside via Örlund, mens «Jensen Julemand» sto som lamslått og så det bli 1-1. Med Jostein Grindhaug som trener har dermed Haugesund scoret i fire av fem oppgjør på Lerkendal i serie og cup.

Dansk scoring

Det hjalp likevel ikke. For danskene var ikke ferdige: Mike Jensen, nå i offensiv posisjon, slo et kort innlegg som touchet så vidt innom Mikkelsen. Det var nok til å sette FKH-forsvaret ut av spill. To berøringer; ett mottak og en med Lerkendals lengste tå skjøv RBK-toppscoreren 2-1 foran egne supporterne, som umiddelbart begynte å synge om «Ullevaal».

Alt Haugesund hadde å komme med etter 2-1, var et skudd utenfor i siste spilleminutt. Men da var RBK-spillerne rasende for at dommeren overså en hands på Christian Gytkjær rett i forkant.

Med keeper Per Morten Kristiansen i feltet på en dødball på overtid fikk rogalendingene også en sjanse helt på tampen, men RBK ryddet unna. Drømmen om «The Double» lever videre:

- Finalen er 50-50, og det er seks tøffe kamper igjen i eliteserien. Du må ha vinnerskaller, men det har vi mange av. Vi har bygd en kultur der inne som jeg har begynt å like, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til VG - og nikker mot garderobedøren.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Bille fikk beskjed om at moren var kreftfri før kampen

 2. Adressa: RBK vil selge Nicki Bille Nielsen

 3. Bille: - Tror ikke jeg hadde orket å spille ekstraomganger

 4. Toner ned RBK-spissenes krangel på trening

 5. Skadet og rasende Nicki Bille slo til TV-kamera

Fra andre aviser

 1. Danskene sendte Rosenborg til Ullevaal

  Aftenposten
 2. Gytkjær spolerte festen på Lerkendal

  Aftenposten
 3. Sjekk hvem Perry tester som Gamboa-erstatter

  Aftenposten
 4. Billes første eliteseriestart siden bråket

  Aftenposten
 5. Rosenborg topper laget mot Ranheim

  Aftenposten
 6. Sjekk hvem Perry tester som Gamboa-erstatter

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder