Konradsen ble matchvinner og utvist: − Noen vonde minutter

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Alanyaspor 1–0) I fjor scoret Anders Konradsen (30) fem mål på sju kvalifiseringskamper i Europa. Denne gangen sørget han også for noen særs spennende sluttminutter.

 • Erik Eikebrokk
 • Jens Friberg

– Det var noen vonde minutter, og jeg ble semi-religiøs der mot slutten. Jeg så på sekundviseren hele tiden, sier Konradsen på VG+-sendingen etter kampen.

Det tok én time før Rosenborg spilte seg til sin første scoringssjanse. Men etter at Tore Reginiussen først testet hanskene til Alanyaspor-keeper Marafona med en knallhard heading, tok det bare ett minutt, og én sjanse til før hjemmelaget tok ledelsen etter at Konradsen utnyttet en stor forsvarstabbe.

30-åringen rakk akkurat å feire foran folketomme tribuner, før han seks minutter senere ble utvist etter sitt andre gule kort.

– Det var samme mann begge ganger. Det er kynisk av han, smårustent av meg og dårlig av dommer, oppsummerer Konradsen.

Med ti mot elleve spillere ble resten av kampen en kamp med ryggen mot veggen. Bortelaget Alanyaspor kastet etter hvert alle mann i angrep, men oppgaven så ut til å løfte Åge Hareides ti heltemodige menn, som holdt ut etter heltemodig forsvarsinnsats.

Nå venter PSV Eindhoven i siste kvalifiseringsrunde. Også den kampen ser du direkte på VG+.

– De er sterke, men det er inspirerende, sier Hareide om den kommende motstanderen.

HELT OG NESTEN SYNDEBUKK: Anders Konradsen scoret vinnermålet - og sørget for at RBK ble satt under voldsomt press med sin utvisning. Foto: Ole Martin Wold

32 millioner

Dermed lever håpet om nok et europeisk gruppespill for Rosenborgs del, i så fall det fjerde på rad. Motstander på Lerkendal blir den gamle kjenningen PSV Eindhoven, som slo slovenske NS Mura 5–1.

Vinneren av den kampen sikrer seg billett til gruppespillet, og en slump penger på i overkant av 32 millioner kroner. Rosenborg har allerede spilt inn i overkant av 10 millioner fra UEFAs premiepott.

Uvisst om det var årsaken, men bortelaget åpnet kampen forsiktig, og det var Rosenborg i 4–2–3–1-formasjon som åpnet friskest, men uten å komme til sjanser. Alanyaspor spilte seg til to gode sjanser, men måtte gå i garderoben uten tellende resultat.

– De har gode enkeltspillere, men vi forsvarte oss godt som et kollektiv, sier Hareide.

To sjanser på to minutter

Det avgjørende målet kom etter dødball og personlig feil.

Alanyaspors Fatih Aksoy klønet det til innenfor egen femmeter, og da var europaspesialisten Anders Konradsen på riktig sted til riktig tid - igjen. Flere sjanser trengte ikke trønderne.

Konradsens sjette mål på sine åtte siste kvalifiseringskamper til Champions league eller Europa League, kan vise seg gull verdt for Rosenborg-økonomien.

På overtid mistet bortelagets Babacar hodet, og ble helt korrekt sendt i dusjen etter å ha dyttet innbytter Erlend Dahl Reitan over ende.

Kampen mellom Rosenborg og PSV Eindhoven spilles torsdag 2. oktober. Da lagene møttes i forrige sesongs gruppespill, vant nederlenderne 4–1 på Lerkendal.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Europa League
 3. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Europa League-drømmen knust for Rosenborg: – Tunge og seige

 2. Lett match for Hareides Rosenborg i vindparodi

 3. Henriksen vender hjem: – Jeg hadde aldri tenkt på å bli Rosenborg-spiller

 4. Overkjøring på Lerkendal – Rosenborg enkelt videre i Europa League

 5. Børven forsvinner – Hareide vil ha ny spiss

Fra andre aviser

 1. Rosenborg holdt unna med ti mann – tok seg videre i Europa: - Det er ikke det vakreste målet jeg har scoret, men det viktigste

  Aftenposten
 2. Drømme- og marerittkveld for Anders Konradsen: – Jeg ble småreligiøs

  Aftenposten
 3. Det ene alt handlet om

  Aftenposten
 4. Drømme- og marerittkveld for Anders Konradsen: – Jeg ble småreligiøs

  Fædrelandsvennen
 5. Det ene alt handlet om

  Bergens Tidende
 6. RBK-børsen: Kapteinen var topptent og ofret seg totalt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no