ENERGISK: Chelsea-manager Antonio Conte instruerte spillerne sine i kjent stil under kampen mot Crystal Palace. Foto: Scanpix

Conte skrek forgjeves i overraskende Chelsea-tap: – Et under

(Chelsea-Crystal Palace 1-2, Burnley-Tottenham 0-2, Man. Utd-West Bromwich 0-0) Serieleder Chelsea tapte London-derbyet mot bunnlaget Crystal Palace. Resultatet øker spenningen i tittelkampen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter flere måneder med en komfortabel ledelse på toppen av Premier League-tabellen, er Chelseas luke til Tottenham på annenplass nå syv poeng. Til tross for å dominert oppgjøret mot Crystal Palace fullstendig, dro bortelaget fra Stamford Bridge med seier.

Cesc Fàbregas (29) flikket inn 1–0 til serielederen etter bare fire minutter etter et nydelig forarbeid av en fremragende Eden Hazard (26), men scoringer av brennhete Wilfried Zaha (24) og spydspiss Christian Benteke (26) snudde kampen for gjestene.

Parallelt forsterket Eric Dier (23) og Son Heung-min (24) statusene sine blant Tottenham-fansen med hver sin nettkjenning i andre omgang borte mot Burnley. De to resultatene gjør at de liljehvite fra Nord-London har fått ytterligere håp om å vinne Premier League, mens Antonio Contes seiersvante blåtrøyer har fått merke at de ikke er uslåelige.

– Dette er et av de vanskeligste stedene å komme. Å vinne på den måte vi gjorde, er fantastisk, sier Dier til Tottenhams egen medieavdeling.

Chelsea trolig snytt for straffe

Tapet vil nok føles som et ran for Chelseas spillere, trenere og supportere. For det var ingen tvil om hvilket av lagene som hadde flest muligheter og mest ballbesittelse.

Anført av Hazard, som alene skapte seks målsjanser i første omgang, var serielederen glitrende i store deler av kampen.

Midtveis ut i andre omgang misbrukte målscorer Zaha en sjanse alene med Chelsea-keeper Thibaut Courtois (24) da sisteskansen avverget scoring med en sterk benparade. Som et bilde på kampen, var det Courtois første redning i matchen, mens keeperkollega Wayne Hennessey (30) hadde måttet gjøre åtte i samme tidsrom.

– Chelsea hadde noen enorme muligheter. At Chelsea ikke vant kampen, er et under, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i kanalens Premier League-studio.

Frustrasjonen ble heller ikke mindre for Chelsea da dommer Craig Pawson ikke ga dem straffespark etter at Andros Townsend (25) handset innenfor Crystal Palaces målområde i første omgang.

Tamt United

Det overraskende resultatet gjør at Tottenham og Liverpool allerede har tatt inn tre poeng på Chelsea, mens Manchester City og Arsenal har muligheten til å gjøre det samme i morgen. De to storklubbene møtes til duell på Emirates klokken 17.00 norsk tid.

– Det er tre massive poeng for oss. Vi var veldig profesjonelle og klare til å kjempe. Det var nøkkelen, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Manchester United sto for et av lørdagens øvrige Premier League-oppgjør i 0-0-kampen mot West Bromwich. Det ble en ny tam 90-minutter for Old Trafford-supporterne.

Med Paul Pogba (24) og Zlatan Ibrahimovic (35) ute med henholdsvis skade og karantene, klarte José Mourinhos menn aldri å bryte ned et sedvanlig godt organisert West Bromwich-lag i et innholdsfattig 0-0-oppgjør.

Lørdagens resultater:

Liverpool-Everton 3-1, Chelsea-Crystal Palace 1-2, Burnley-Tottenham 0-2, Hull-West Ham 2-1, Manchester United-West Bromwich 0-0, Watford-Sunderland 1-0, Leicester-Stoke 2-0.

Avspark 18.30: Southampton-Bournemouth.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder