Lagerbäck om muligheten for å nå VM: – 10 til 40 prosent sjanse

BELFAST/OSLO (VG) Lars Lagerbäck (68) vet at Norge antakelig må vinne fem av seks kvalikkamper for å ha noen mulighet til å få spille VM i 2018. Han vet også at det blir svært vanskelig.

 • Jostein Overvik
 • Lillian Holden

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er vanskelig å tallfeste hvor stor sjanse vi har for å vinne fem av seks kamper, som vi antakelig trenger. Det er ikke så mange lag som greier det. Det er vel en 10-40 prosent sjanse for at vi får det til, sier Lagerbäck til VG.

Så du denne? Jarstein har ikke holdt nullen på ett år

Han møtte pressen etter å ha gjennomført den siste landslagstreningen i Belfast før morgendagens møte med Nord-Irland. Økten skulle i utgangspunktet være åpen for mediene, men treneren valgte å likevel stenge.

Årsak: Spillerne skulle få mest mulig ro rundt seg under forberedelsene.

Kampen mot Nord-Irland blir en nøkkelkamp dersom Norge skal ha noe som helst håp om å nå et VM i Russland i 2018. Lagerbäcks mannskap bør reise fra den nordirske hovedstaden med full poengpott - et uavgjortresultat vil være tilnærmet verdiløst.

– Er det nærmest en mission impossible å skulle gå til VM?

– Ser man på statistikken rundt hvor mange som vinner fem av seks kamper, så er jo ikke det så veldig vanlig. Det er en realistisk sjanse, men den er ikke kjempestor. Vi skal gjøre alt for å ta den, sier han.

Fikk du med deg? Celina ut mot det norske landslaget

Ved siden av seg på podiet hadde Lagerbäck sin rykende ferske kaptein, Stefan Johansen.

– Vi må fokusere på det vi har foran oss, ikke det som er bak oss. Realiteten er at vi er i en kvalik, vi har fortsatt muligheten til å greie det. Vi har hatt denne uken her nå, og i morgen kommer det en kamp vi gleder oss til. Vi skal gå ut og gjøre alt for å prøve vinne den, sier Johansen til VG.

Kommentar: Brikken Lagerbäck mangler

Startelleveren er klar

Lagerbäck innledet dagens pressekonferanse med å opplyse om at alle spillerne virker å være i bra form - eller «så bra form som kan være, etter en uke med meg», som 68-åringen sa.

Det eneste skjæret i sjøen er Tore Reginiussen, som ikke deltok på dagens trening på Windsor Park. Han fikk en hodesmell på trening fredag, og holdt seg på hotellet i dag. Han er likevel meldt 100 prosent klar til morgendagens kamp.

Joshua King: Kan bli månedens spiller i Premier League

Klokken 20.45 i morgen kveld tas det avspark i Belfast, i det som blir Lagerbäcks første kamp i trenersetet for Norge. På spørsmål om han nå har startelleveren klar kommer svaret kontant:

– Ja.

Deretter fulgte han opp med å snakke litt om sammensetningen i laget han har valgt ut, hva han legger vekt på for å skape balanse i elleveren. Han pratet om arbeidsoppgavene til de to han velger som spisspar, valget av stoppere og den risikoen Norge kan bli nødt til å løpe dersom de havner under eller det ligger an til uavgjort i Belfast i morgen kveld.

– Ett poeng vil ikke være verdiløst for oss, men det hjelper oss heller ikke mye i fortsettelsen. Da blir det enda mer urealistisk å tro på en play off-plass, slår han fast.

Tøff Sander Berge: Holdt på å skade to lagkamerater

Tror Norge er klare

Lagerbäck kunne valgt å legge dagens trening til kamptidspunktet i kveld, men valgte i stedet å kjøre en formiddagsøkt. Årsaken er at han ønsker flest mulig timer mellom siste trening og kamp.

Manageren innrømmer at han gleder seg til å se mannskapet sitt i aksjon for første gang under hans styre, og 68-åringen tror ikke så mye mer kunne vært gjort for å gjøre Norge klare for oppgaven.

– Det har gått kjempebra denne uken, og ting føles veldig bra. Jeg tror ikke vi kunne gjort mer, slår han fast.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Lars Lagerbäck

Flere artikler

 1. Elabdellaoui visekaptein: – Ville ha en utespiller

 2. Lagerbäcks Norge – sterkere dag for dag

 3. Lagerbäck har ikke snakket med Høgmo før debuten

 4. VGs landslagskommentator: DERFOR kan vi ha tiltro til Lagerbäck

 5. Lagerbäck og Rekdal tror Norge kan klare «det umulige»

Fra andre aviser

 1. Mathisen er ikke imponert over Lagerbäcks regnestykke

  Aftenposten
 2. «Dette er Lagerbäcks fire riktige grep»

  Aftenposten
 3. «Dette er Lagerbäcks fire riktige grep»

  Fædrelandsvennen
 4. Berget og Jarstein uteble fra landslagstreningen

  Aftenposten
 5. «Det kan bli tøft nok å holde Aserbajdsjan og San Marino bak oss»

  Bergens Tidende
 6. «Det kan bli tøft nok å holde Aserbajdsjan og San Marino bak oss»

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no