MISTET JUVELEN: Lyn-trener Henning Berg har hatt stor nytte av Chinedu Obasi Ogbuke (Edu) i Lyn. Arkivfoto: Scanpix
MISTET JUVELEN: Lyn-trener Henning Berg har hatt stor nytte av Chinedu Obasi Ogbuke (Edu) i Lyn. Arkivfoto: Scanpix

Henning Berg advarer mot benken i utlandet: - Bli i Norge, Edu!

FOTBALL

ULLEVAAL (VG Nett) Lyn-trener Henning Berg tror lagets notoriske målscorer Chinedu «Edu» Ogbuke vil havne på benken i en europeisk toppklubb om han reiser i sommer.

Publisert:

Derfor råder han den tekniske spissen, som scoret sitt sjette og syvende mål mot Rosenborg i går, til å bli i Norge - i alle fall ut sesongen.

- Han har vært ute med skade, og de gangene han har spilt denne sesongen har han vært ujevn i prestasjonene. Edu bør prestere over tid før han reiser, sier Berg.

VGTV:Berg om «Edu»

Lyn-trener begrunner uttalelsene med at benketilværelsen er svært nær i europeiske toppklubber om man ikke viser form over en lengre periode.

- Edu vil ha best av å vente. Spiller han som han gjorde mot RBK resten av sesongen, går han ikke som et fjerde-femtevalg, mens som et første eller andrevalg. Det er en stor forskjell, sier den tidligere Manchester United- og Blackburnproffen til VG Nett.

Usikker på fremtiden

Den nigerianske angriperen sier at han ikke vet hvordan fotballframtiden ser ut.

- Jeg vet ikke hva som skjer. I sommerferien skal jeg uansett hjem til familien min i Nigeria, så skal jeg komme sprek tilbake, lover Edu.

I går fikk representanter fra blant andre Tottenham, Arsenal og Celtic se at spissen scoret to mål på Ullevaal. Den ene nettkjenningen var i tillegg en skikkelig lekkerbisken.

VG TV:Edu: - Det handler ikke om meg

Går ikke for småpenger

Det kan få storklubbene til å grave dypt i lommeboka for å sikre seg Oslo-klubbens toppscorer. Han har halvannet år i igjen av kontrakten med Lyn, så det skal masse penger på bordet før klubben i det hele tatt vurderer å selge, ifølge Berg.

- Kommer det et helt sinnssykt bud, så får vi se på det, sier han.

- Hvor mye er det snakk om?

- Det får du spørre Torgeir (Bjarmann, sportsdirektør) om, men han er på ferie, flirer Lyn-treneren.

Her kan du lese mer om