NISO: - Legger oss ikke på nivået til Martin

Frykter ny serierunde kan bli usatt

STÅR PÅ SITT: Martin Andresen står for alt han sa fredag, da det ble kjent at eliteserien går ut i streik, men tar gjerne en kopp kaffe og en prat med NISO. Foto: Frode Hansen, VG/Faksimile niso.no

Andresen: - Tar gjerne en kaffeprat med NISO

(VG Nett) Etter at Martin Andresen (34) kom med kritiske uttalelser om fotballstreiken, inviteres han nå på kaffe av NISO. VIF-sjefen har ikke noe imot å stille opp.

 • Stein-Erik Stormoen
 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over ni år gammel

- Jeg tar gjerne en kaffe med NISO for å prate med dem, jeg. Jeg drikker ikke kaffe da, så jeg håper jeg kan få noe annet, sier Martin Andresen til VG Nett.

Fredag morgen ble det klart at 95 spillere fra eliteserien er tatt ut i streik. Hovedgrunnlaget er at spillerne selv skal få kunne velge hvilket skomerke de vil spille med.

Les også: Kritiske til spillerstreiken for fritt skovalg

Flere fotballprofiler reagerte på nyheten. Blant andre Martin Andresen - som i sin tid fjernet Adidas-logoen fra fotballskoene da han spilte i Brann. Overfor VG Nett kalte Vålerenga-treneren det for misbruk av streikeretten.

- Hadde behov for å svare

Som et svar på kritikken skrev NISO lørdag et åpent brev til VIF-sjefen. Andresen er i utlandet og visste ikke om NISOs brev før VG Nett fortalte ham om det.

I brevet kan man blant annet lese «Vi inviterer deg på kaffe, Martin. For å sette deg bedre inn i hvordan NISO jobber og hvordan spillernes krav til vårens forhandlinger har kommet fram».

- Vi følte vi hadde behov for å svare for oss. Men vi legger oss ikke på nivået til Martin, det ville blitt usaklig. Martin er en fornuftig kar, og det får stå for hans regning at utstyr ikke er noe å streike for. Vi har ikke noe usnakket med ham, sier pressetalsmann i NISO, Thomas Kristensen til VG Nett.

- Mangel på kunnskap

Kristensen mener Andresen ikke vet nok om NISO og deres arbeidsmetoder.

- Vi skjønte ut fra hva Martin sa at han har mangel på kunnskap om hvordan vi jobber. Jeg er veldig overrasket over at han ikke visste mer.

- Det er spillerne som er NISO, og det blir ikke tatt noen skrivebordavgjørelser. Vi bare videreformidler og setter ting i system, sier Kristensen.

Les også: Nå raser trener-Martin over sko-streiken

- For lett å ty til streik

- Det finnes ikke grunnlag for å gå til streik for dette, og uansett har ikke norske spillere noen grunn til å gå til streik. Ikke har de studielån og snittlønnen i eliteserien er 800.000 kroner, sa Martin Andresen fredag.

Og han er tydelig på at han står for alt han sa.

- Som jeg sa, med mindre det er noe helt spesielt, er NISO en organisasjon for en gruppe arbeidstakere som har det så godt at de ikke bør bruke streik som virkemiddel for å få gjennom noe de ønsker. Det er mitt budskap, sier Andresen og legger til:

- Det er for lett å ty til streik. Den terskelen bør være høyere, uten at jeg skal gå inn i detaljer i saken.

- For drastisk

Andresen er ikke sikker på hvordan streiken vil slå ut for spillerorganisasjonen.

- Om NISO får større eller mindre oppslutning av dette, får vi svar på etter streiken. Men jeg kjenner en god del lag og spillere, og jeg tror og håper at de aller fleste spillerne synes det er for drastisk å ty til streik, sier han.

VG Nett-leser:Det her er rent misbruk av streikeretten og et hån mot de som faktisk har en utfordrende arbeidshverdag.Diskuter streiken her.

Ingen kontakt

Det var ikke kontakt mellom NISO og NHO lørdag.

- Vi har hatt en runde med representantene våre i dag. Det er ikke godt å si når det blir kontakt igjen. Vi tenker på vår side og snakker med våre folk. Så avventer vi og ser hva klubbene gjør, sier Kristensen.

Les også: Streik i eliteserien i fotball

Han røper også at flere spillere kan bli tatt ut i streik, og at flere runder i årets eliteserierunde står i fare.

- Streiken er blitt godt markert allerede, og vi vil ta et standpunkt på om vi tar ut nye spillere lørdag, sier han og legger til:

- Det er alltid en fare for den neste serierunden når man er i streik. Men det er vanskelig å si, vi ønsker å få til en god løsning tidlig.

- Gode tilbakemeldinger

Selv om ingen i utgangspunktet ønsker å ty til streik, tror Kristensen likevel at det kan komme noe godt ut av situasjonen.

- Det er godt å se at spillergruppene står sammen. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Folk snakker sammen på tvers av klubbene, de er kreative, løsningsorienterte og kampklare. Sånn sett kan streiken være samlende for norsk fotball, avslutter han.

Les også

 1. Streik i eliteserien i fotball

  (VG Nett) 95 eliteseriespillere fra ni klubber tas ut i streik og helgens fotballrunde blir trolig avlyst.
 2. Til venstre spiller han eliteseriefotball iført Adidas fotballstøvler med Umbro-merke...: Nå raser trener-Martin over sko-streiken

  (VG Nett) I Brann fjernet Martin Andresen (34) Adidas-logoen fra skoene for at de skulle ligne på klubbsponsorens…
 3. Premier League erstatter eliteserien på TV 2

  TV 2 får ikke sende Stabæk-Strømsgodset som toppkamp søndag kveld. I stedet overrasker de seerne med Premier…
 4. Kritiske til spillerstreiken for fritt skovalg

  (VG Nett) Eliteseriespillerne vil selv velge hvilket skomerke de skal bruke på fotballbanen.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. SK Brann
 3. Fredrikstad
 4. Aalesund FK
 5. Viking FK
 6. Sarpsborg 08
 7. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. Til venstre spiller han eliteseriefotball iført Adidas fotballstøvler med Umbro-merke...: Nå raser trener-Martin over sko-streiken

 2. Fotballstreiken avblåst søndag kveld

 3. NISO-leder: - Spillernes image ikke svekket

 4. – Reell fare for hockey-streik om to uker

 5. Kritiske til spillerstreiken for fritt skovalg

Fra andre aviser

 1. Inviterer Andresen på kaffeslabberas

  Aftenposten
 2. Langer ut mot spillerkravene

  Aftenposten
 3. Mener NISO var ute etter bråk

  Aftenposten
 4. Mener NISO var ute etter bråk

  Bergens Tidende
 5. Kun et mindretall kan tas ut i streik

  Aftenposten
 6. Mener NISO var ute etter bråk

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no