SCORET: Jo Inge Berget ble matchvinner da Molde slo Haugesund 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix

Grindhaug: Molde tar ikke seriegull med slikt spill

Jo Inge Berget matchvinner for Molde

Molde (VG Nett) (MFK-FKH 1-0) Haugesund-trener Jostein Grindhaug mener Molde må heve seg om de skal forsvare fjorårets seriegull.

Einar Orten Trovåg
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Molde er nå oppe på like mange poeng som serieleder Strømsgodset, men med fem plussmål svakere. Med sine seiere så langt denne runden har Molde og Strømsgodset lagt press på Rosenborg, som i morgen møter Vålerenga på Lerkendal. Før den kampen ligger trønderne fire poeng bak duoen i tet.

VG LIVE: Slik var kampen

- Molde må spille bedre enn de gjorde i dag om de skal vinne serien, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

- Er det åtte eller ni runder igjen? Det er i hvert fall ikke snakk om noen innspurt ennå. Vi gler oss til å spille mange kamper hver uke fremover. Kjedelig sagt, men vi må ta en kamp om gangen, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til pressen etter kampen.

IKKE EFFEKTIVE NOK: Jostein Grindhaug mener Haugesund må være mer effektive om de skal ta poeng borte mot topplagene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Tidlig ledelse

13 minutter var spilt da Angan fikk ballen frå Berget. Avslutningen fra Angan gikk via David Myrestam og tilbake til Berget, som enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.
Seks minutter senere kunne hjemmelaget ha doblet ledelsen, men Per Morten Kristiansen reddet forsøket fra Angan.

Molde hadde brukbar kontroll i 1. omgang, men mange av angrepene deres ble stoppet av et kontant FK Haugesund-forsvar.

- Vi spilte godt de første 35-40 minuttene. Deretter kom vi ut av rytmen. Men jeg er fornøyd med at vi tar tre poeng. Det er alltid spennende med den første kampen etter et landslagsopphold, sa Ole Gunnar Solskjær.

Sjansefattig 2. omgang

Kampbildet ble ganske likt etter pause. FK Haugesund viste fine tendenser innimellom, men kom ikke nærmere enn et skudd fra Pontus Engblom som gikk over Molde-målet fra skrått hold. Molde spilte den beste fotballen, men slet med å skape de helt store sjansene. Nærmest var hjemmelaget etter 49 og 73 minutter. Ved begge anledningene avsluttet Davy Claude Angan fra kort hold uten suksess.

- Vi var gode den første halvtimen. Etter det faller vi en del i kvalitet inn mot pause. Jeg synes vi åpnet andre omgang godt og skapte et par halvsjanser. Men utover i kampen var vi ustabile og gjorde mye rot. Likevel kunne vi ha scoret flere mål, sier Daneil Berg Hestad til VG Nett.

1-0 var kanskje et greit resultat i en sjansefattig og sånn passe underholdende eliteseriekamp.

- Vi må være mer effektive enn vi var i dag. Vi spiller borte mot et godt lag og må derfor ta vare på de få sjansene vi får - om vi skal ha muligheten til å ta poeng, konstaterte Grindhaug.

STORSPILTE: I sin eliteseriekamp nummer 400 storspilte Daniel Berg Hestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Hestad i 400

Molde-kaptein Berg Hestad var en av banens beste mot Haugesund, i det som var hans 400. eliteseriekamp. Ifølge trener Ole Gunnar Solskjær var Hestad og de andre spillerne som ikke var på landslagssamlinger lagets beste.

- Det kan jo godt være. De som er på landslagssamling reiser mye og er kanskje mentalt utladede. Det er heller ikke helt optimalt for oss 10-12 som var igjen hjemme. Det blir på en måte en delt spillergruppe, sier veteranen.

- Det er nesten dødt løp i teten. Er det fordel Strømsgodset at Molde og Rosenborg er med i Europa League?

- Det tror «I» egentlig ikke. Om vi får flyten og de fleste i stallen er skadefrie så har det ingenting å si. Men det er viktig at vi unngår for mange skader. For sånne som meg kan ikke spille hver kamp, smiler Hestad.

Og legger til at han skulle spilt rubbel og bit i serie, NM og Europa om han hadde vært i 20-årene. Nå er Hestad 37 år gammel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder