TRØNDER-RETUR: Fredrik Stoor hadde stor suksess i Rosenborg for fire år siden. Nå reiser han tilbake til Trondheim. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Rosenborg henter Fredrik Stoor

(VG Nett) Vålerengas Fredrik Stoor (27) er på medisinsk sjekk i Spania, og vil gå gratis til Rosenborg.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er ikke mer enn ett år siden Vålerenga hentet Fredrik Stoor fra Premier League. Den gamle, svenske landslagsbacken fikk en treårskontrakt, men etter det VG Nett vet, er tiden på Valle over for den svenske høyrebacken.

Stoor er nemlig enig med Rosenborg om sine personlige betingelser, og Vålerenga og Rosenborg er enig om en overgang for 27-åringen. Bare en medisinsk test gjenstår før Stoor vil bli presentert som Rosenborgs nye høyreback. Etter hva VG Nett forstår skal Stoor allerede være på vei til La Manga for å gjennomføre den medisinske sjekken, og vil sannsynligvis bli offentliggjort som RBK-spiller i løpet av tirsdagen.

Les også: De viktigste overgangene i det internasjonale overgangsvinduet

Stoor hadde stor suksess i sitt første opphold i Rosenborg, hvor han spilte 30 seriekamper på halvannen sesong. Han spilte seg inn på det svenske landslaget, og ble solgt til Fulham og Premier League etter å ha imponert i Fotball-EM i Sveits/Østerrike for fire år siden.

Den gangen fikk Rosenborg over 20 millioner for backen, men etter hva VG vet skal Vålerenga ha gått med på å slippe Stoor, som hever en betydelig lønn på Valle, gratis til trønderne.

Fredrik Stoor spilte 15 seriekamper for Vålerenga i 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder