Mounirs første møte med sjefen

Debutant med familie på tribunen

KØBENHAVN (VG Nett) Mounir Hamoud (24) hadde aldri hilst på Drillo før, men under mellomlandingen i København kom Bodø/Glimt-spilleren inn i landslagsvarmen for første gang.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

GOD DAG: Her, på Kastrup flyplass i København, møter Mounir Hamoud landslagssjef Egil Olsen for første gang. Foto: Eirik Borud

- Det har gått veldig greit så langt. Jeg har blitt tatt godt i mot av alle på laget, sier førstereisgutten Mounir Hamoud til VG Nett i København.

Fotballbloggen:Slik var fotballens folkekongens første dag.Les her!

Han reiste fra Bodø i helgen og overnattet hos foreldrene på Romsås før han sluttet seg til landslagstroppen på Gardermoen. Deretter gikk turen via Kastrup til Düsseldorf.

På Tyskland-turen er han den eneste debutanten etter at både Thor Hogne Aarøy (Aalesund) og Børre Steenslid (Viking) meldte forfall søndag.

Familien tilstede

Mounir Hamoud må ha imponert Egil Olsen i løpet av fjorårssesongen, for Oslo-gutten var et overraskende høyreback-valg da Drillo offentliggjorde troppen for to uker siden.
Men marokkanskfødte Hamoud måtte frlytte fra Oslo til Bodø for å bli landslagsspiller.

- Jeg spilte kant i Lyn i 4-3-3 og tror jeg ville fått det vanskelig med å slå gjennom på samme måte der, sier Hamoud, som blomstret etter at Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen laget back av ham.

I Düsseldorf onsdag kveld kommer Hamoud ventelig til å debutere for Norge, og det vil faktisk skje med flere familiemedlemmer tilstede.

- Jeg har en del familie i Tyskland, flere onkler og fettere. De bor i Duisburg, som er rett i nærheten. De har sagt de skal komme på kampen, sier Hamoud.

Født i Marokko

Mounir Hamoud ble født i Marokka og flyttet til Norge i 1998. Han står med syv U21-landskamper før sin første tur med de store gutta, og trolig starter han på benken ettersom Tom Høgli er i troppen.

VG Nett-leser:"Bør vel ringe Löw og fortelle at det blir ganske trangt på motstanderens banehalvdel..."Diskuter her!

- Jeg har ambisjoner om å vise meg frem på trening og håepr på å få spilletid i kampen. Jeg var veldig overrasket da uttaket kom. Veldig overrasket, gjentar Hamoud for å understreke hvor forbløffet han var.

I utgangspunktet var han en av tre debutanter, men etter to forfall er Mounir den eneste uten a-landskamper i Drillos første tropp.

DEBUTANTRÅD: Jon Knudsen tok en prat med Mounir Hamoud på Kastrup. Foto: Eirik Borud


Jon Knudsen sier at han var nervøs på sin første tur, men kan berolige Glimt-spilleren at landslagsturer er som en ordinær treningsleir med klubblaget.

- Alle prater sammen og har det hyggelig. Jeg husker det var stort å hilse på de store stjernene da jeg var med for første gang, gliser Stabæk-keeperen, som dog minner Hamoud på en debutant-greie han må huske på.

- Får han debuten sin, må han også holde tale, sier Jon Knudsen.

Drillos comeback

Det er ikke bare Hamoud som er fersk i miljøet - også landslagssjefen møtte spillerne sine for første gang i offisiell landslagssammenheng.

- Jeg har en tøff og travel jobb foran meg ettersom jeg skal snakke med alle spillerne før kampen, sa Drillo til norsk presse før avreisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder