KRITISERER STABÆK: Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo går knallhardt ut mot Stabæks talentjakt i Skien. Foto: Scanpix

Fagermo slakter Stabæks talentjakt

(VG Nett) Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo kaller Stabæks talentjakt i Skien for en skam.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Stabæk skal være på jakt etter Ulefoss-spilleren Jiresse Suka Suka (16) og følger ifølge Varden Urædds Eriel A. Antonio (14) og Skiens Granes Hashem Razaee (13). Dette har fått Odd Grenland-trener Dag-Eiliv Fagermo til å tenne på alle plugger.

- Det er en skam og kvalmt at de ikke klarer å holde seg til sitt eget distrikt. For det første må det være en fallitterklæring mot talenter der inne. Et så folkerikt område bør ha nok av talenter, sier Fagermo til Varden.

VGTV:Fagermo til Før Avspark: - Jeg føler ikke at jeg er tøff i trynet

- Oslo bør ha nok å ta av

Han får støtte fra Erik Holtan, som nå er kretsansvarlig i Telemark Fotballkrets.

- Jeg skjønner hvorfor eliteserieklubbene søker talenter, men det bør de gjøre i sitt nærområde. I Oslo bør det være nok å ta av, sier Holtan til Varden.

Sportdirektør Lars Bohinen i Stabæk mener det er helt natrulig å jakte talenter, også utenfor klubbens eget distrikt.

- Jeg vet ikke hvilken fotballhverdag Fagermo lever i, men jakten på talenter er blitt nasjonal. Vi kommer til å fortsette å lete etter talenter, først og fremst på Østlandet, men finner vi talenter andre steder, kan det også være aktuelt, sier Bohinen til VG Nett.

- Det er ikke bare vi som jakter talenter. Det gjør alle, sier han.

VG LIVE:Følg Odd-Stabæk fra klokken 16

God Stabæk-statistikk

Odd møter Stabæk på Skagerak arena i dag klokken 16. Lagene kjemper om bronseplassen i eliteserien. Odd er nummer tre med 39 poeng etter 24 kamper, mens Stabæk ligger på plassen bak med 38 poeng. Skal vi stole på statistikken, bør Stabæk ha en god sjanse til å sikre seg poengene. Odd har ikke vunnet mot Stabæk i serien siden 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder