Nederland ikke i nærheten av 7-0 – Sverige er klar for VM-playoff

(Nederland-Sverige 2-0 og Frankrike-Hviterussland 2-1) Nederland var ikke i nærheten av å score mange nok mål til å frata Sverige playoff til VM. Frankrike er klar for sluttspillet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nederland måtte vinne med sju mål for å havne foran Sverige og komme til playoff. De måtte nøye seg med 2-0-seier.

Frankrike spilte hjemme mot Hviterussland og vant som ventet (2-1).

Dermed ender Frankrike på 23 poeng, Sverige og Nederland på 19 poeng. Men svenskene har best målforskjell.

Les også: – Denne gutten må på A-landslaget

Arjen Robben sendte Nederland i ledelsen på straffespark etter et kvarter. Ballen gikk hårfint inn, og Robben viste med hånden etterpå at «her hadde jeg ikke helt kontroll». Straffen kom som følge av en hands fra Victor Lindelöf.

SINT: Arjen Robben. Foto: Peter Dejong AP

Kenny Tete hadde en megasjanse til å øke til 2-0, men satte ballen over. Etter 39 minutter var det likevel tid for ny Nederland-scoring. Igjen ved Arjen Robben.

– Det er bare å ta av seg hatten for det skuddet, sa Kjetil Rekdal på direkten på Eurosport. Robin Olsen hadde ingen muligheter til å redde den kanonen.

Samme Robben gråt da den nederlandske nasjonalsangen ble spilt før matchen. De fleste tolket det som at dette er Bayern München-stjernens siste landskamp.

Les også: Andersen og Nord-Korea fikk rundjuling

Nederland presset på for flere mål, men det ble med 2-0 til pause på Amsterdam ArenA.

– Nå har Sverige fått kjørt seg, konstaterte Rekdal etter 45 minutter. Han hadde likevel «null tro» på at Nederland skulle klare det i 2.omgang.

Dick Advocaat tok ut Vincent Janssen og satte inn Bas Dost i pausen.

Sverige har i over ett år måttet klare seg uten sin eneste superstjerne, Zlatan Ibrahimovic, men bortsett fra 2-3-smellen mot Bulgaria, har Sverige prestert veldig bra.

Nederland er nede i en dyp bølgedal og gikk også glipp av EM-sluttspillet i 2016 – etter å ha tatt VM-bronse i 2014.

– De har en solid jobb å gjøre i nederlandsk fotball, fastslo Rekdal på direkten på Eurosport.

I Paris sendte Antoine Griezmann Frankrike i ledelsen, Olivier Giroud økte til 2-0, men Anton Saroka reduserte for hviterusserne før pause.

Brødrene Hazard scoret tre av VM-klare Belgias mål i 4-0-seieren mot Kypros. Manchester Uniteds Romelu Lukaku satte punktum med 4-0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder