Tabbe felte Norge i nest siste VM-test

(Norge-New Zealand 0–1) Norges nest siste test før sommerens VM må ha gitt landslagssjef Martin Sjögren flere spørsmål enn svar. – Men det er VM som teller, sier Maren Mjelde til VG.

Allerede før fem minutter var spilt bommet Maria Thorisdottir stygt da hun skulle heade ballen tilbake til keeper Ingrid Hjelmseth. Rosie White var våken og nådde ballen før keeper. Det var enkelt, men det var dårlig forsvarsspill av Norge. Det ble det eneste målet i oppgjøret.

– Vi har hatt et bra år der resultatene har gått vår vei. Det er bra at vi også får føle på det, sier kapteinen Maren Mjelde til VG.

– Hva har dere fått ut av disse to kampene?

– At det er veldig tett i internasjonal fotball. Slik kommer det til å bli i VM også. New Zealand var bedre til å score og ikke slippe inn mål. Ellers synes jeg vi er et bedre lag enn dem.

les også

Mjelde sendte Chelsea til semifinalen på overtid

– Det er positive ting vi kan ta med oss fra disse to kampene, men det er også en del vi må forbedre. Men det er VM som teller.

– Skulle du ønske at det var flere muligheter til å spille sammen laget før VM?

– Sånn er det. Vi kommer til å få en bra og lang precamp før VM. Der får vi trent godt, og forhåpentligvis får vi klart hvem vi skal i siste test før VM.

Midtstopperne Thorisdottir og Mjelde har ikke spilt landskamp sammen siden VM-kvaliken mot Nederland 4. september i fjor. Slik så det også ut i den første omgangen mot New Zealand.

Sett denne? Dette mener VGs fotballkommentator om kvinnenes VM-målsetning

Det ble noe bedre utover i 1. omgang. Nærmest en utligning kom Karina Sævik. Kolbotn-spilleren hadde imidlertid «ryggsekken» på da hun skulle avslutte alene med New Zealand-keeperen i det 25. minutt, og ballen gikk over tverrligger.

les også

Ada Hegerberg sentral da Lyon slo ut Caroline Graham Hansens Wolfsburg

I tillegg til en del personlige feil og slurv, ble de norske kvinnene for lite presis på siste tredelen. De siste 20 minuttene var det mer eller mindre enveiskjøring mot New Zealand-forsvaret, men farlig ble det ikke før på overtid. Da bommet Isabell Herlovsen til gjengjeld på en stor sjanse.

Har litt å jobbe med

Fredag slo Norge dette laget 1–0 i det som ikke var en offisiell landskamp og som ble spilt bak lukkede dører. Da ville Martin Sjögren holde resultatet hemmelig. I Marbella i ettermiddag kunne alle se at Norge har litt å jobbe med før VM-starten mot Nigeria 8. juni.

Seks dager før skal Norge møte Sør-Afrika i det som blir den siste testen før VM. Dermed får Sjögrens kvinner også brynet seg på afrikansk motstander før Nigeria-kampen. Sør-Afrika er ranket som nummer 49 i verden, Nigeria nummer 38.

De to andre lagene i Norges gruppe er vertsnasjonen Frankrike og Sør-Korea.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder