Bekreftet: Jönsson ny Stabæk-trener

BEKKESTUA (VG) Jan Jönsson (59) ble tirsdag presentert som Stabæks nye hovedtrener. Svensken leder laget under treningen på Nadderud.

Som VG tidligere i dag kunne melde returnerer svensken dermed til klubben han tok seriegull med i 2008. Jönsson ankom Norge mandag. Tirsdag er 59-åringen på plass på treningsfeltet på Bekkestua. Han har signert en kontrakt ut sesongen.

– Dette gikk så fort at det var naturlig å gjøre. Så får vi se om dette prosjektet utvikler seg som det skal, og at vi da ser noe som fortsetter. Janne er ikke den som pleier å stikke av hvis ting utvikler seg, han ble jo her lenge sist, men det får vi ta som det kommer, sier Inge André Olsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Jan Jönsson var Stabæk-trener fra 2005 og ut sesongen 2010.

– Jeg hadde egentlig ønsket svensk sommerferie, men dette var et fullgodt alternativ, sier Jönsson med et smil til VG før han haster videre til treningsfeltet. På veien bort ble han ønsket velkommen hjem fra ansatte i klubben og supportere.

Inge André Olsen sier de hadde noen få kandidater og at Jönsson var en av de.

les også

Henning Berg forlater Stabæk: – Beklagelig at det skjer nå

– Vi kunne brukt uker og måneder på å intervjue mange kandidater. Jeg hadde tilfeldigvis snakket med Janne om noen spillere uken før, hvor han da var blitt ledig som trener, så det var naturlig for oss å ta en telefon til han og høre om han var interessert. Vi vet hva vi får, vi vet hva han står for og han kjenner Stabæk-identiteten, sier sportssjef Olsen.

Da VG møtte Jönsson på Scandic Fornebu mandag kveld snakket svensken varmt om klubben.

– Forholdet til Stabæk har vært bra fra første dag til i dag. Det er litt spesielt. En spesiell klubb, et spesielt folk og det er noe spesielt med Bekkestua. Det er noe som bare vokser seg sterkere når du får litt distanse til det, og er på andre steder, sa han da.

For under en uke siden ble det kjent at Henning Berg er ferdig i klubben fra Bærum, fordi han tar over kypriotiske Omonia Nicosia

– Det er ikke heldig, når det skjer midt i sesongen, det sier seg selv. Sånne ting lar seg ikke styre noen ganger, og jeg har sagt nei til større klubber tidligere i min tid i Stabæk, sa Berg til VG på spørsmål om timingen på avgjørelsen.

Jönssons datter Zara Jönsson signerte tidligere denne våren for Stabæks damelag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder