MÅÅÅÅL: Bukayo Saka (77), Gabriel Martinelli (35), Joe Willock (28), Matteo Guendouzi (29) og Granit Xhaka (34) feirer 1–0-scoringen til førstnevnte. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Arsenal-talentene sjarmerte igjen – slo King-løse Bournemouth

(Bournemouth - Arsenal 1–2) Et Arsenal-angrep spekket med talent gjorde livet surt for Bournemouth og skaffet avansement i FA-cupen. Men en ny skade skaper noe bekymring.

 • Vegard Aulstad

Arsenal som slet seg videre mot Leeds United i forrige runde, gikk ut og tok føringen allerede etter fem minutter i bortemøtet med Bournemouth mandag kveld.

Ungguttene får tidvis sjansen ti å vise seg frem i London-klubben om dagen. Joe Willock (20) gjorde en strålende vending, og formspiller Gabriel Martinelli (18) timet godt pasningen til Bukayo Saka (18) - som banket ballen tverrligger og inn. Den for tiden omskolerte angrepsspilleren viste at han er god å ha offensivt innstilt på venstrebacken.

les også

Ronaldinho om Arsenal-kometen: – Minner om Ronaldo

Spissen Eddie Nketiah (20) var utlånt til Leeds i høst, men viste hvorfor han ble hentet tilbake nå i januar da muligheten bød seg halvveis i første omgang. Saka var igjen på farten til venstre og slo inn til Nketiah som med ro satte ballen i nettet bak Mark Travers.

– Jeg har veldig tro på dem (talentene, journ.anm). Jeg synes de utvikler seg godt og de er villige og sultne på å bli bedre. Jeg er veldig fornøyd, sa Arsenal-sjef Mikael Arteta ifølge BBC Sport.

Bournemouth mangler fremdeles Joshua King som trøbler med skade. Nordmannens vikar, Dominic Solanke, har kunne scoret ett eneste mål på nesten 1500 minutter med spilletid denne sesongen. Og den tidligere Liverpool-reserven var ikke giftig i denne kampen heller.

Heldigvis for Norge og det sør-engelske, som kjemper en innbitt kamp mot nedrykk fra Premier League, laget rapporteres han tilbake i løpet av Februar.

Mustafi båret ut

Hjemmelaget Bournemouth kom best i gang i 2. omgang, men skapte lite mye takket være Shkodran Mustafi som var solid i gjestenes forsvar. Men da kampen passerte en time måtte tyskeren ut på båre.

27-åringen har hatt hele seks perioder ute med skade tidligere i Arsenal-karrieren. Denne gangen kolliderte han med egen keeper Emiliano Martinez.

les også

Arsène Wenger: – Arsenals sjel ble igjen på Highbury

Færre alternativer bak hos Arsenal er lite kjærkomment i et forsvarsledd som så smått begynte å henge bedre sammen.

– Vi vet ingenting nå - Vi må gjøre en undersøkelse i morgen, men når Mustafi må av er det normalt sett ikke et godt tegn, sa Arteta i et intervju gjengitt hos BBC.

En stadig økende sluttspurt anført av rutinerte Dan Gosling endte med en redusering tre minutter på overtid. Innbytter Sam Surridge gjorde 1–2, og skapte litt sen, men smått intens spenning.

Arsenal klarte å holde unna. De tok hjem seieren mest takket være en god førsteomgang.

I neste runde venter Portsmouth (nivå tre) borte.

Mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Arsenal FC
 3. AFC Bournemouth

Flere artikler

 1. Arsenal rundspilt av Leeds – reiste seg og sikret cupavansement

 2. Etterlengtet Arsenal-triumf etter keepertabbe og rødt kort

 3. Marerittretur for David Luiz: Hånet etter direkte rødt kort

 4. Manchester City med ny gavepakke til Liverpool

 5. Uavgjort for Arsenal i Arteta-debuten – Chelsea tapte

Fra andre aviser

 1. Ungguttene sendte Arsenal videre i FA-cupen

  Aftenposten
 2. Solskjærs United må ut i omkamp

  Aftenposten
 3. Etterlengtet Arsenal-seier etter gedigen keepertabbe

  Aftenposten
 4. Etterlengtet Arsenal-seier etter gedigen keepertabbe

  Bergens Tidende
 5. Solskjærs United må ut i omkamp

  Fædrelandsvennen
 6. Solskjær fikk tøff trekning i FA-cupen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder