ZORRO-LISA: Lisa-Marie Karlseng Utland, her sammen med Rikke Nygard (t.v.) og Guro Reiten (t.h.), må belage seg på å bruke denne masken en stund fremover. Foto: Jostein Magnussen

Landslagsspiss brakk nesen – må spille med spesialmaske

STAVANGER (VG) England-proff Lisa-Marie Karlseng Utland (27) stiller med spesialtilpasset maske når kvinnelandslaget fredag møter Nord-Irland i EM-kvalifiseringen.

Landslagsspissen, som tok overgang fra svenske Rosengård til Reading i engelsk Super League i begynnelsen av september, brakk nesen i en kamp for snart to uker siden.

– Det var i en kamp mot Manchester United at jeg fikk en skulder i nesen. Etter å ha stoppet blødningen fortsatte jeg kampen, sier Utland.

Etter kampen skjønte hun at ikke alt var som det skal, og nå går det mot operasjon.

– Jeg tror det, det er ikke som det skal være i neseroten. Men når det blir operasjon det vet jeg ikke. I første omgang skal jeg bruke denne masken som beskyttelse i én måned.

En lege har laget den spesialtilpassede masken som gjør at landslagsspissen ikke behøver å holde noe tilbake når hun skal ut og spille EM-kvalik på hjemmebanen til Viking fredag kveld.

les også

Skade stopper keeperveteranen – er bekymret for Stabæk

– Jeg føler meg tryggere når jeg har på masken, og da trenger jeg ikke å spare på noe når jeg går i taklinger og dueller.

Nordlendingen valgte i høst å forlate Rosengård for å prøve seg i FA Women Super League i England, hvor en rekke andre landslagsspillere har sin jobb. I Malmö-klubben slet hun med lite spilletid.

Trengte miljøskifte

– Det gikk seg jo til på slutten, men jeg hadde følt på det en stund at jeg ikke hørte helt hjemme i Rosengård. Jeg var der i halvannet år, lærte mye, hadde gode fotballspillere rundt meg og en fotballfaglig sterk trener, men nå hadde jeg lyst på noe nytt, et miljøskifte.

– Hvordan har overgangen vært?

– Spennende. Fasilitetene er bedre, støtteapparatet er større, men det er mye som er annerledes enn i Sverige. Det må jeg bruke litt tid på å venne meg til. Jeg er fornøyd og tror jeg har gjort det rette valget, sier Utland.

27-åringen, som spilte sin 50. landskamp i 13–0-seieren borte mot Færøyene, synes det er spennende å være i England i en tid hvor det satses mye på kvinnefotballen.

PS! Landslaget må klare seg uten VM-spillerne Maria Thorisdottir, Isabell Herlovsen og Kristine Minde mot Nord-Irland her i Stavanger fredag. Alle er skadet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder