TIL-kapteinen freste mot dommeren: – Det er helt fryktelig

(Tromsø - Lillestrøm 1–1) Simen Wangberg (28) fikk først et billig straffespark mot, ble så snytt for en tilsynelatende klar straffe andre vei – før han til slutt stanget inn et potensielt livsviktig mål i bunnstriden.

– Det er helt fryktelig, spør du meg. Dommer bør være «bunnsikker» om han dømmer straffe på det, og den type dueller skjer ti av ti ganger i feltet. Nå skal dommeren plutselig dømme på det der, og det er vanskelig å forholde seg til en linje, sier en tydelig frustrert Tromsø-kaptein Simen Wangberg til Eurosport i pausen.

Arnor Smárason slo inn fra høyre, og Tobias Salquist gikk i bakken etter en duell med Tromsø-spillerne Morten Gamst Pedersen og Wangberg. Reprisene viste at det var trøyeholding fra begge parter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket, og Gudmund Kongshavn kastet seg feil vei da Smárason ekspederte straffesparket i mål.

– Det er en skandale. Jeg tror dommeren er skuffet over kampen sin, sier trener Simo Valakari om straffen Lillestrøm fikk.

Lillestrøm-spillerne Smárason og Thomas Lehne Olsen innrømmet begge at straffen var «billig». Dommer Saggi har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

VG Live: Vi dekket kampen, minutt for minutt

Dommerflyt

Det er ikke første gang Lillestrøm har fått dommeravgjørelsene med seg denne uken. I mandagens kamp mot Mjøndalen overså dommer Trygve Kjensli det mange mente var et soleklart straffespark til bruntrøyene.

I andre omgang fikk ikke Wangberg mindre grunn til å klage.

På et hjørnespark stod drakten hans ut som et seil i Lillestrøms straffefelt og ekspertpanelet til Eurosport var ikke i tvil, men Saggi vinket spillet videre, til Tromsø-kapteinens åpenbare misnøye.

Etter kampen gikk Wangberg rett bort til Saggi for å fortelle om sin misnøye med avgjørelsene.

– Det er en soleklar straffe. Det er håpløst for oss at det ikke er en konsekvent linje å forholde seg til, sier Wangberg etter kampen.

les også

Mjøndalen-spøkelset lever for Brann

Revansje

Til slutt skulle han få sin revansje, sin oppreisning, den søte hevn. Da Lillestrøm ikke maktet å klarere et hjørnespark fra Morten Gamst Pedersen, fikk den gylne venstrefoten en ny sjanse.

I feltet var nettopp Wangberg, begivenhetenes mann, helt umarkert og stanget inn utligningen.

RASENDE: Simen Wangberg var tydelig misfornøyd med dommer Rohit Saggi på Alfheim. Her feirer han egen utligning senere i kampen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

«Gutan» hadde knapt en sjanse i første omgang, men presset hardt på for seiersmålet i sluttminuttene av den andre – uten resultat. Dermed unngikk Tromsø det som kunne blitt et farlig tap i nedrykksstriden, og Lillestrøm mistet muligheten til å virkelig distansere seg fra nedrykkssonen.

– Vi er ikke fornøyd med poenget. Den første omgangen er vi veldig gode, men i andre omgang mister vi kampen. Jeg er bekymret for hvordan vi mistet vårt pasningsspill, oppsummerer LSK-trener Jörgen Lennartsson.

PS! Manchester United-spilleren Aidan Barlow debuterte for Tromsø, men fikk ikke markert seg spesielt i løpet av en drøy time. Han kalte kampen «vanskelig» mot et defensivt Lillestrøm.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder