SMIL: Guro Reiten kan unne seg et smil i påsken etter to mål mot Lyn. Her fra en tidligere kamp. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Guro Reiten sendte LSK til topps

(Lyn - LSK Kvinner 0–2) To mål av Guro Reiten ga LSK Kvinner 2-0-seier i den framskutte bortekampen mot Lyn i Toppserien fotball. Dermed er seriemesteren på tabelltopp.

NTB

LSK Kvinner er poenget foran Vålerenga og Klepp, som imidlertid har en kamp mindre spilt. De to lagene er begge uten poengtap etter tre serierunder.

Et balltap i egen 16-meter før det var spilt fire minutter ble kostbart for Lyn på Kringsjå onsdag. Ingrid Syrstad Engen overrumplet Camilla Huseby med ballen og taklet den til Guro Reiten, som fikk det enkelt alene med keeper.

les også

Hege Riise forventer Guro Reiten-salg

De som trodde LSK skulle benytte den gode starten til å kjøre over hjemmelaget ble overrasket. Lyn var ubeseiret inntil onsdag, slapp inn bare ett mål på de tre uavgjorte kampene som innledet sesongen og var ikke mye mindre gjerrig onsdag.

Det var langt mellom de virkelig store LSK-sjansene, selv om gultrøyene hadde grep om kampen og stort overtak i banespill. Isabell Bachor fikk godt treff fra distanse i det 69. minutt, men Karen Oline Sneve i Lyn-målet svarte med en fin redning.

les også

Koteng kjøper stadionnavnet til Trondheims-Ørn - blir «Koteng Arena»

Kampen så ut til å ebbe ut med 1-0, men i siste minutt var Huseby hardhendt med innbytter Sophie Haug i jakt på et innlegg ingen av dem hadde utsikt til å nå, og LSK ble tildelt et noe billig straffespark. Reiten plasserte ballen sikkert i hjørnet.

På overtid la Reiten inn et godt bud på å fullføre sitt hattrick, men Sneve reddet hennes farlige skudd.

les også

Derfor vil de revolusjonere Toppserien: – Nåløyet er for stort i Norge

Kampen var framskutt fra 12. serierunde, som spilles 10. og 11. august. Da er LSK Kvinner opptatt med kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Laget var i kvartfinale denne sesongen, men det er Norges svake plassering på UEFA-rankingen etter forrige sesong (15.-plass) som gjør at LSK må spille innledende gruppespill i august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder