Fenomenale Falch påførte Molde nytt tap: – Mangler overskuddet

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Molde 2–1) Forrige helg slapp Aslak Falch (28) inn fire mål på en omgang på Lerkendal. Mot Molde forhindret han like mange på samme tid.

 • Øyvind Herrebrøden

Og takket være tigersprangene fra det som egentlig er Sarpsborgs keeperreserve for David Mitov Nilsson, ble det seier mot serietoeren for Mikael Stahres menn.

Det betyr også Moldes fjerde tap for året, like mye som over hele gullsesongen i fjor, og alle fire har kommet fra og med 1–3-tapet i toppkampen mot Bodø/Glimt for seks runder siden.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi må vinne våre egne kamper før vi en gang kan tenke på Glimt. De er såpass bra at de kommer til å vinne mange kamper, innrømmer Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem (30) – tatt av etter 60 minutter mot Sarpsborg.

– Er du i ferd med å gi opp seriegullet?

– Nei, absolutt ikke. Det gjør man ikke. Men vi må begynne å vinne kamper, svarer Eikrem.

Om serielederen vinner de to kampene de har til gode på Molde, vil forspranget være på hele ti poeng.

– Vi har ikke tenkt så mye på dem (Glimt), egentlig. Vi må ha fokus på oss selv, sier Eirik Ulland Andersen.

Han innrømmer å ha vært ganske frustrert til pause. Grunnen var Sarpsborg-keeper Aslak Falchs fenomenale krumspring på streken:

Ulland Andersen forsøkte seg med et frispark nede til venstre, men Falch var der. Han forsøkte seg med frispark oppe til høyre, men Falch var der. Og innimellom dødballene ble han spilt på blank kasse av Kristoffer Haugen i åpent spill, men på avslutningen fra syv meter spratt Falch og stoppet Molde-vingen for tredje gang.

MIN BALL! Keeper Aslak Falch viser hvem som er sjefen foran Sarpsborg-målet. Molde-spiss Leke James sitter på baken etter nok en misbrukt mulighet, mens Magnar Ødegaard og Mikael Dyrestam konstaterer at Falch har reddet igjen. Foto: Christoffer Andersen, NTB Scanpix

Legg til at Aslak Falch også snappet ballen fra Leke James da Magnar Ødegaard forærte ham en gratismulighet mutters alene med keeper, og du har grunnen til at Molde ikke scoret før pause.

– Jeg synes vi har nok sjanser, men vi må sette dem. Vi må ikke overanalysere det. Det ser ut som vi mangler det siste lille, det siste sparket, det siste overskuddet, mener Magnus Wolff Eikrem.

les også

Forren åpen om sykdommen: – Det har vært tøffe tider

I 2. omgang fikk riktignok Eirik Ulland Andersen endelig ballen forbi Falch, med noe så sjeldent fra den kanten som en nikkescoring, men det var bare en redusering til 1–2.

For i den underholdene, innholdsrike og litt pussige fotballkampen hadde hjemmelaget Sarpsborg utnyttet målsjansene på en helt annen måte enn Molde og ledet 2–0.

Fabelaktig raid

Først satte Mostafa Abdellaoue sitt femte for sesongen på straffespark, hans 45. om du regner de siste fem sesongene. Bare Molde-motstander Ohi Omoijuanfo har flere (50) i den norske toppserien over samme periode.

«Målgivende» på straffen tilskrives uformelt Sarpsborg-spissen Jørgen Strand Larsen. I et anfall av Erling Braut Haaland løp 20-åringen over fire femtedeler av banen med Etzaz Hussain på slep:

Etter at Strand Larsen hadde feid forbi både Fredrik Aursnes og Martin Ellingsen i det vanvittige raidet, måtte Hussain på kontant etterskudd ta grep: Det gjorde han i Sarpsborg-spillerens trøye, dommer Ola Hobber Nilsen var ikke i tvil og dømte straffe.

– Jeg var nær ved å gå ned tidligere også, men holdt meg helt inn til straffemerket. Helst vil jeg scoret der selv, men jeg måtte «ta en for laget» og gå i bakken der. Det var ingenting å si på straffen, sier Jørgen Strand Larsen – som har løftet spillet sitt etter at han ble flyttet fra midtspiss til ving i trener Mikael Stahres 3–4–3.

– Vi har funnet en rolle for ham der han har vært bra. Det har ikke helt blitt hans år, men han har gjort gode prestasjoner. Han skapte målet mot Rosenborg og var klasse mot Aalesund i den rollen, sier Stahre.

Strålende Coulibaly

Strand Larsen venter fortsatt på sesongens første seriemål og kunne satt det midtveis i 2. omgang, da han trakk seg inn i 16-meteren etter fremspill fra Sarpsborgs 19 år gamle midtbanekoloss Ismaila Coulibaly.

På det tidspunktet hadde Coulibaly – lagets beste utespiller mot Molde – allerede servert målgivende på 2–0-scoringen til Ole Jørgen Halvorsen.

Veteranen på vingen tok imot med en silkemyk berøring, fulgte opp med den gode, gamle skuddfinten som sendte Kristoffer Haugen til pølse-i-vaffel-køen på Sarpsborg stadion – og la ballen over på venstre fot før han plasserte 2–0 bak Andreas Linde. På hjemmelagets andre målsjanse i matchen.

Mikael Stahre tror hans egentlige førstekeeper David Mitov Nilsson trenger ytterligere noen uker på å bli klar igjen. Det betyr flere muligheter for kampens store spiller, Aslak Falch.

– Det er treneren som tar ut lag, men jeg mener jeg skal spille hver kamp. Føler jeg har mye å bidra med. Jeg kommer til å fighte hver eneste dag for å den plassen, sier rogalendingen om muligheten for å forbli førstekeeper.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt17152062194347
2Molde17111545202534
3Odd1710163024631
4Rosenborg1785432181429
5Vålerenga178542723429
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Før avspark: Les deg opp på 14. runde i Eliteserien

  Kan Sandefjord ta sin fjerde strake hjemmeseier, på serielederens bekostning?
  Pluss content

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Molde FK
 4. Aslak Falch
 5. Magnus Wolff Eikrem
 6. Bodø/Glimt
 7. Mikael Stahre

Flere artikler

 1. Endelig seier for Sarpsborg etter lekker hælflikk

 2. Scoring mot gamleklubben og kunstangrep sørget for Molde-seier i Haugesund

 3. Sarpsborg solgte for titalls millioner på to dager: – Kommer nok en offensiv spiller

 4. Pluss content

  Se hvem som kom på rundens lag!

 5. Null mål mellom uavgjortspesialistene: – For pinglete

Fra andre aviser

 1. Ny smell: Nå har Molde tapt tre av sine fire siste kamper

  Aftenposten
 2. Molde-børsen: «Han er den eneste som får godkjent»

  Aftenposten
 3. Se den vanvittige keepertabben som hjalp serielederen

  Aftenposten
 4. Dette frustrerer Molde-kapteinen: – Det må vi slutte med

  Aftenposten
 5. Se den vanvittige keepertabben som hjalp serielederen

  Bergens Tidende
 6. Molde svarte Bodø/Glimt med storseier i Drammen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no