I FARTA: Emil Forsberg mot Romania. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Full forvirring: Svensk stjerne mister Norge-kampen

Etter mye frem og tilbake bekrefter Det svenske fotballforbundet at Emil Forsberg går glipp av kampen mot Norge tirsdag.

SISTE: Ifølge Det svenske fotballforbundet har Forsberg forlatt troppen og årsaken skal være en gammel skade som har blusset opp igjen.

– Det føles veldig kjipt å forlate guttene. Jeg syns det var gøy å være tilbake på landslaget. Jeg ønsker Janne (Andersson, landslagstrener) og guttene lykke til på tirsdag, sier Forsberg ifølge pressemeldingen.

Det stemmer ikke overens med opplysningen til Aftonbaldet lørdag kveld.

Ifølge Aftonbladet skal RB Leipzig-vingen ha blitt så sur over at han ble byttet ut i det 68. minutt da Sverige slo Romania lørdag, at han har bestemt seg for å forlate troppen.

Expressen meldte på sin side at Sveriges nummer 10 sliter med lysken, og at han forlater troppen for videre behandling i Tyskland.

les også

VG-rapport fra Friends: Sverige har fått nye yndlinger

De to største svenske avisene virker altså å være enige om én ting: Emil Forsberg blir ikke å finne på banen i kampen mellom Norge og Sverige tirsdag.

Men forvirringen fortsatt søndag morgen. Da snakket Fotbollskanalen med landslagssjef Stefan Pettersson. Han sa at Forsberg fortsatt er en del av troppen.

– Han er her, var hans korte kommentar, uten at han ennå har sett Forsberg selv søndag.

– De fleste pleier å sove lenge dagen etter kamp. Jeg har sett tre spillere hittil, sier Pettersson.

– Hva som har skjedd i Sverige, vet jeg ikke. Jeg har hørt at det er masse spekulasjoner, men jeg har ikke hørt noe bekreftet, sier den norske landslagstreneren Lars Lagerbäck til VG.

Det som er sikkert, er at Forsberg spilte 68 minutter av Sveriges seier mot Romania lørdag. Den kom på dette viset:

Etter kampen forklarte trener Janne Andersson hvorfor han byttet ut Forsberg:

– Jeg hadde regnet med én time for Emil Forsberg. Han har spilt maks én time de siste seks månedene, så jeg hadde ikke i tankene at han skulle orke (å spille 90 minutter). Jeg satte inn Gustav Svensson for å balansere. Vi ledet kampen, og derfor satte jeg inn ham, sier den svenske landslagstreneren.

Emil Forsberg var selv lite pratesalig etter kampslutt. Han gikk rett gjennom pressesonen uten å gi intervju.

Fra før av var det allerede kjent at Victor Lindelöf og Albin Ekdal var blant spillerne på forfallslisten til Janne Andersson, men Sverige klarte seg likevel bra i åpningskampen.

Les vår rapport om de nye svenske profilene før Norge-kampen her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder