Glimt sløste bort en mulig gull-sjanse: - Ett poeng til Mjøndalen, null til fotballen

BODØ/OSLO (VG) (Bodø/Glimt-Mjøndalen 0–0) Victor Boniface (19), Bodø/Glimt skadeforfulgte spiss fra Nigeria, hadde alle muligheter til å bli matchvinner mot nedrykkstruede Mjøndalen. Det ble bare nesten.

 • Knut Espen Svegaarden
 • Nils Mangelrød

– Huff... sier Boniface til VG - og rister på hodet på vei ut av Aspmyra, etter kampen mandag kveld.

Det samme sa folk, som gikk skuffet hjem. Kanskje savnet de Amor Layouni, som forsvant fra klubben tidligere i høst. Han stoppet på 10 scoringer.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Glimt-trener Kjetil Knutsen opplever at forventningene nå er såpass høye på Aspmyra, at folk er skuffet selv om laget hans skaper en drøss med muligheter og «kjører» kampen mot Mjøndalen fullstendig.

– Det er jeg egentlig glad for, at folk har forventninger til oss ... da har vi oppnådd noe. Folk skal være skuffet, jeg er skuffet. Vi burde skapt enda mer enn vi gjorde, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

Glimt ble, delvis, stoppet av Julian Faye Lund, RBK-keeperen som spiller for Mjøndalen denne sesongen. Faye Lund har fått mye erfaring - og mange sjanser mot seg - gjennom en sesong i bunnen med Mjøndalen. Det tar han med seg tilbake til Rosenborg i 2020.

– Vi gjorde den jobben vi skulle – defensivt. Og konsentrasjon var nøkkelen mot Glimt. Så får vi se om vi kan bidra med litt mer offensivt i hjemmekampene mot de lagene rundt oss på tabellen, sier Faye Lund – kåret til banens beste av VGs mann.

les også

Godset-sjefen forbauser med uvanlig grep: – Fryktelig spesielt

– Det var bare et lag som ønsket å angripe, sier Håkon Evjen – og får støtte av treneren sin. Men Kjetil Knutsen hadde også respekt for kamp-planen til Mjøndalen.

– Mot slutten ble det spill mot et mål. Men de kom for et poeng, og det fikk de, sier Knutsen – som hadde mye fint å si om «nesten-matchvinner» Boniface.

– Du ser at han har kvaliteter. Vi skal sørge for at han bare blir bedre her i Glimt, sier Kjetil Knutsen.

Nigerianeren ødela korsbåndet bare to uker etter at han signerte med Bodø/Glimt i mars, startet sin første kamp for laget som jager sitt første seriegull i norsk fotball.

I løpet av de første 16 minuttene kunne den unge nigerianeren stått med hat-trick. Men det første skuddet gikk i stolpen, det andre blåste han over og på den tredje fikk ikke Boniface avsluttet skikkelig.

– Jeg er skuffet, sier Boniface om de misbrukte sjansene.

– Vi burde scoret to mål tidlig i kampen, supplerer trener Knutsen - og mener at kampen, naturlig nok, ville blitt veldig annerledes med en tidlig scoring.

les også

Rekord-Kippe (41) skal diskutere ny LSK-sesong

Og Boniface sine avslutninger ble bildet på Bodø/Glimt denne kalde høstkvelden i Bodø. For Bodø/Glimt presset og presset, skapte et tosifret antall i både målsjanser og cornere, men ballen ville ikke i mål. Noe av grunnen var også et smart og godt Mjøndalen-lag, som etter hvert også skapte sjanser.

– Det var godt å se guttene i dag. Det er dette som skal til for å plukke poeng, Forsetter det slik så blir denne høsten veldig artig, sier Mjøndalens Christian Gauseth til Eurosport.

Med en god porsjon flaks kunne Vegard Hansen og hans nedrykkstruede spillere faktisk fått med seg alle tre poengene.

I FOKUS: Victor Boniface, spiss hos Bodø/Glimt. Her med Mjøndalens Sondre Solholm Johansen. Foto: Mats Torbergsen

I stedet ble det en målløs kamp, men en underholdende kamp likevel. Det skjedde mye, men Glimt måtte altså nøye seg med sin femte uavgjorte kamp på de åtte siste, noe som kan bli helt avgjørende for mulighetene til seriegull, nå når fem kamper gjenstår.

– Det var ett poeng til Mjøndalen og null til fotballen. Vi måtte legge det opp slik, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen og var meget fornøyd.

Samtidig langet Gauseth ut mot dommeren og mente han skulle hatt straffe i 2. omgang. Han var klar på at spilleren i alle fall ikke var på ballen da han falt i 16-meteren. Mjøndalen-trener Hansen var langt roligere.

– Når Christian detter slik så er jeg i utgangspunktet skeptisk til at det er noe. Vi hadde vært heldige om vi hadde fått straffe der. Vi klager ikke på den, sier Hansen.

les også

Kyle Lafferty reddet ett poeng for Sarpsborg

Det var første gangen Glimt gikk målløse av Aspmyra denne sesongen, og den andre kampen på rad uten scoring i serien nå (Lillestrøm borte sist).

– Hadde noen sagt til meg, før sesongen, at vi kom til å ligge på 2. plass med fem seriekamper igjen å spille, så ville jeg nok ikke trodd helt på det. Men gutta har tatt steg hele veien. Mot Mjøndalen manglet det litt, vi bør skape enda mer. Og vi bruker for mange touch før innleggene kommer, mener Kjetil Knutsen.

Opp til ledende Molde er det nå sju poeng. I tillegg har Molde langt bedre målforskjell. Trolig må serielederen tape tre av de fem siste kampene hvis Glimt skal ha noen mulighet til å ta dem igjen, tross at de møtes i siste serierunde.

Mjøndalen sikret seg det som kan vise seg å bli et verdifullt poeng, selv om de fortsatt ligger sist på tabellen med fem kamper igjen å spille.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde13101239132631
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Mjøndalen IF

Flere artikler

 1. Klart for historisk nedrykksdrama – slik tipper ekspertene

 2. Keeperne strålte i målløst oppgjør

 3. Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet: Slo Strømsgodset og økte forspranget til Molde

 4. Glimt-treneren tror ikke Evjen blir solgt

 5. Kristiansund overkjørte Mjøndalen – tangerte klubbrekorden

Fra andre aviser

 1. Mjøndalen kriget seg til poeng i Bodø - gir Molde stor luke i toppen

  Aftenposten
 2. Glimts elleville sesongstart fortsatte etter dramatiske sluttminutter

  Aftenposten
 3. Glimts elleville sesongstart fortsatte etter dramatiske sluttminutter

  Fædrelandsvennen
 4. Glimt topper tabellen etter herjing i ellevill målfest

  Aftenposten
 5. Glimt topper tabellen etter herjing i ellevill målfest

  Bergens Tidende
 6. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle rekord etter ellevill drømmescoring

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder