HAT TRICK: Arjen Robben kunne juble for en av sine tre scoringer da hans Bayern München knuste Hamburg lørdag. Foto: Ap

Robben-hat trick i storseier over Hamburg

Bayern München er bortimot sjanseløs på tysk seriegull, men gjorde et solid forsøk på å klatre på tabellen med 6-0 over Hamburg lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Arjen Robben ble den store spilleren i hjemmekampen. Han gjorde 1-0 fem minutter før pause og fulgte opp med to scoringer i det 47. og det 55. spilleminutt.

- Jeg vil hjelpe klubben videre, og vi sa før kampen at vi ikke kan tape flere poeng nå. Vi er et sterkt lag, og jeg tror fortsatt vi kan klare topp tre og kvalifisere oss for mesterligaen, sa Robben.

Nederlenderen hadde allerede avgjort kampen da Franck Ribéry satte inn 4-0 på pasning fra nettopp Robben etter 64 minutter. Men Bayern ville ikke gi seg i den første kampen etter at trener Louis van Gaal fikk beskjed om at han vil bli byttet ut ved sesongslutt.

VG Nett-leser:Var det vissheten om at Van Gaal snart er historie som gjorde at de slapp seg løs?Diskuter med andre her!

Thomas Müller økte til 5-0 kvarteret senere, og fem minutter før slutt rundet Hamburg-back Heiko Westermann av en forferdelig dag med å sette ballen i eget nett slik at Hamburg tapte med seks mål.

- Det er vanskelig å finne ord etter et slikt tap. Nå har situasjonen vært den samme i åtte år. Vi får en ny trener og ting går bra i starten, men så går det dårlig igjen, sa Hamburg-keeper Frank Rost.

Les også: Søt revansj for Bayern

Med seieren snek Bayern seg forbi Mainz, som spiller hjemme mot ligatoer Leverkusen søndag, og inntok fjerdeplassen. Robben & co. tok også innpå Mohammed «Moa» Abdellaoues Hannover, som nå har to poeng til gode på den regjerende seriemesteren.

Dortmund-tap

Ligaleder Borussia Dortmund er suveren, men gjorde noe så sjeldent som å tape lørdag. Vedad Ibisevic scoret kampens eneste mål da Hoffenheim slo det suverene lederlaget 1-0.

- Vi var det beste laget, men vi ble straffet for ikke å score. Jeg har sagt ofte at vi må ta alle kamper seriøst. Vi kan ikke se på dem som treningskamper, sa Dortmunds kaptein og målvakt Roman Weidenfeller.

Tapet var Dortmunds tredje for sesongen. Laget har fortsatt 12 poengs luke til Leverkusen på 2.-plass. Bayern München er 16 poeng bak lederlaget.

Poeng for Nordtveit

Det går mot nedrykk for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach. Lørdag gjestet laget Werder Bremen i et viktig bunnoppgjør, og det var hjemmelaget som scoret først ved Sandro Wagner etter 39 minutter.

Les også: Moa scoret da Hannover slo Bayern

Nordtveit fikk spille hele annen omgang for Mönchengladbach, som fikk lønn for strevet på overtid. Dante fikk ballen servert av Juan Arango og headet inn utligningen like før fløyta gikk på Weserstadion

Etter bare ett poeng ligger Nordtveits lag fortsatt sist i tysk Bundesliga med 23 poeng. Fem poeng skiller opp til St. Pauli på trygg grunn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder