MATCHVINNER: Jakob Poulsen scoret det eneste målet i kampen mellom Danmark og Sverige. Med seieren er danskene gruppevinnere og klare for neste års VM-sluttspill. Foto: Reuters

Danmark til VM - Sverige i trøbbel

(VG Nett) (Danmark - Sverige 1-0) Danmark er klare for VM-sluttspillet i Sør-Afrika etter at de slo Sverige i Parken. Zlatan og co er i trøbbel.

  • Klaus Eriksen
  • Anders Park Framstad

Artikkelen er over ti år gammel


Resultatet i København lørdag betyr at ingen kan gå forbi Danmark i gruppe A, men Portugal kan gå forbi Sverige senere i kveld. Det betyr at Portugal sitter i førersetet i kampen om 2.plassen som gir playoff og VM-mulighet.

- Det er helt fantastisk. Det blir ikke større, i hvertfall ikke satt opp mot det jeg har opplevd tidligere. Så, jeg er rimelig glad. Nei, jeg er ellevill. Og det kan man visst se på meg. Jeg gleder meg helt vilt til Afrika, sier matchvinner Jakob Poulsen til Ekstrabladet.

Les også:Bendtner og Zlatan i ordkrig før kampen

Svenskenes sjanser til tre poeng ble omtrent like dårlig som Andreas Isakssons keeperspill da Jakob Poulsen dundret til etter 79 minutters spill. Skuddet fra ganske langt hold fikk en liten sprett foran den svenske keeperen, men den var ikke langt til side for målvakten. Isaksson burde tatt skuddet som kan ha knust VM-drømmen for de gule og blå.

Artikkelen fortsetter under champagnebildet.

MATCHVINNEREN: Jakob Poulsen heller i seg velfortjent champagne etter at han sikret VM-tur for Danmark. Foto: AP

VGDebatt:Æsj. Dårlig keeperspill. Dobbeltæsj. Det her betyr vel at Portugal tar seg til VM.Enig i at Isaksson bør lastes for VM-problemene?

Like før scoringen til Poulsen fikk Sverige to mål annullert. Først hælklikket Zlatan Ibrahimovic til Henrik Larsson som satte ballen i mål, men spissveteranen var offside. Deretter slo Ibrahimovic inn til Sebastian Larsson som stupheadet i mål, men assistentdommeren mente innlegget fra Barcelona-spissen hadde vært bak kortlinjen - noe Ibrahimovic sa klart fra at den ikke hadde vært.

- Jeg synes ikke ballen var ute. Eller jeg vet at den ikke var ute. Jeg vet ikke hvordan linjedommeren ser det. Det var to stolper og en målvakt i veien. Om han så at ballen var ute har han et jævlig godt syn, sa 28-åringen ifølge NTB.

- Jeg vet ikke om Henke var offside heller. Men jeg har ikke sett noen bilder ennå, presiserte svensken.

Artikkelen fortsetter med svenske påstander om hands under bildet.

KJEFTET OPP DOMMEREN: Zlatan Ibrahimovic gir her dommer Manuel Gonzales en real skyllebøtte. Foto: AFP


I tillegg mente svenskene at Daniel Agger handset i eget felt etter 24 minutter, men de hadde ikke dommeren på sin side ved denne anledningen heller.

VGLIVE-referat fra kampen

Mens danskene fikk hver sin champagneflaske og ristet løs ute på gresset foran ekstatiske danske fans, gikk svenskene svært skuffet i garderoben. De visste selvsagt at dersom Portugal vinner hjemme mot Ungarn i kveld og slår svake Malta i Portugal på onsdag - da er VM-håpet ute.

- Det er ikke dagens tap som ødela våre VM-sjanser. Vi har spilt mange kamper der det ble stolpe ut. Vi har hele tiden skapt mange sjanser, men det har vært stolpe ut, sier Ibrahimovic.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VILL JUBEL: Danskene kastet seg i hverandres armer, mens Zlatan Ibrahimovic (venstre) og hans landsmenn fortvilte etter kampen i går. Foto: AFP

Det var tydelig at kampen i Parken lørdag kveld betydde mye for begge lag, for det var i lange perioder veldig kjedelig spill. Ibrahimovic hadde på forhånd sagt at han skulle avgjøre i første omgang, men han var relativt langt unna å innfri dette.

I andre omgang hadde danskene to store sjanser. Først slet midtstopper Daniel Agger med å stokke beina da han fikk ballen på fem meters hold. Deretter blåste Dennis Rommedahl ballen utenfor fra fin posisjon.

For svenskenes del ble det veldig mye opp til Zlatan Ibrahimovic. Superspissen ble mye alene og klarte ikke å gjøre jobben «alene». Spissmakker Henrik Larsson ble mer og mer borte utover i kampen.

PS: Portugals kamp mot Ungarn startet sent og Portugal tok ledelsen ved Simao etter 18 minutter. Ikke nok med at de ødelegger for Sverige, de ødelegger også Norges muligheter til å «ta» 2.plassen fra denne gruppen. Åtte av ni gruppetoere spiller playoff for VM-plasser neste sommer og Norge ligger for øyeblikket dårligst av av samtlige.

VG Nett kommer tilbake med mer

Mer om

  1. Fotball-VM

Flere artikler

  1. Magiske Zlatan sendte Sverige til EM: – De skulle pensjonere meg, men jeg pensjonerte hele landet deres

  2. Bendtner og Zlatan i ordkrig

  3. - Landslagssjefen slutter etter svenskefiasko

  4. VG på plass i København: «Dette er Zlatans største triumf»

  5. Terrorangrepet har preget Zlatan: – Har vært veldig vanskelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder