NY VIF-SPISS: Sidoine Oussou fra Benin er Vålerengas nye spiss. Sportsdirektør Truls Haakonsen signerte avtalen etter anbefalinger fra talentspeider Stig Torbjørnsen. Foto: Wegard Bakkehaug

VIFs nye spiss: - Jeg er mellom Eto'o og Drogba

Sidoine Oussou beskrives som et talent med ekstreme ferdigheter

VALLHALL (VG Nett) VIFs talentspeider Stig Torbjørnsen har latt seg av imponere av Sidoine Oussou (18). Benineren selv mener han er blant Afrikas beste spisser.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det kom tydelig frem under pressekonferansen i Vallhall torsdag ettermiddag. På spørsmål om hvordan han ville beskrive seg selv fotballspiller, svarte Oussou:

- Jeg anser meg selv for å være et sted mellom Didier Drogba og Samuel Eto'o.

VG Nett-leser:Vi kommer (forhåpentligvis) til å signere en spiss som vil være en erstatter for Moa og da skal vår nye mann fra Benin få lov til å utvikle seg.Diskuter her!

18-åringen snakker verken norsk eller engelsk, og stilte med egen tolk da han ble presentert som Vålerengas nye spiss. Oussou er hentet fra ASPAC FC, og har til tross for sin unge alder, allerede rukket å markere seg på Benins landslag.

- Jeg så ham først på en turnering i 2009. Han har mange ekstreme ferdigheter når det gjelder fysikk, fart og spenst, sier VIF-speider Stig Torbjørnsen til VG Nett.

Les også: Trio klar for Vålerenga

Oussou forteller til VG Nett at han er glad for å være på plass i norsk fotball, og at han skal jobbe hardt med mål om fast plass på fjorårets sølvlag.

- Vålerenga virker som en bra klubb. Nå gleder jeg meg bare til sesongstart, sier 18-åringen via sin tolk.

- Kan bli en ny Moa

Sportsdirektør Truls Haakonsen forteller at VIF-ledelsen selv ikke har sett Oussou i aksjon.

- Vi har ikke sett spilleren selv, men lener oss på Stig. Sidoine beskrives som veldig, veldig spennende. Han debuterte på landslaget allerede som 16-åring, sier en fornøyd Haakonsen til VG Nett.

OGSÅ KLAR: Den tidligere Fulham-backen Fredrik Stoor. Foto: Wegard Bakkehaug

Les også: Stoor ønsket av Vålerenga

Han måtte umiddelbart svare på spørsmål fra pressen om Oussou er hentet inn for å erstatte Mohammed Abdellaoue, og mener 18-åringen kan bli VIFs nye toppscorer.

- Tiden vil vise hvor raskt han tilpasser seg. Det kan ta en uke, og det kan ta et halvt år. Vi har også Mos som kan erstatte Moa, selv om han ikke liker å bli sammenliknet med storebror, sier Haakonsen.

Kan fortsatt handle

Vålerenga valgte og ikke erstatte Moa i fjor høst, og har jaktet en ny spiss i flere måneder. Haakonsen føler nå at Oslo-klubben er godt besatt med angrepsspillere.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Vi har Mos, Sidoine, Berre og Luton Shelton, påpeker Haakonsen, som bekrefter at Vålerenga har rom for å hente ytterligere én spiller før seriestart.

- Vi følger med i markedet, og ser an litt utover hva som er bra, og hva som ikke ser så bra ut hos oss.

PS! I tillegg til Sidoine Oussou ble også Aleksander Solli fra Løv-Ham og den tidligere Fulham-backen Fredrik Stoor presentert som Vålerenga-spillere torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder