GAMLE VENNER: Her takker Egil Olsen John Carew for innsatsen mot Island på Ullevaal i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk

Drillo tror på Carew-suksess - taus om pengekravet

Forhandlingene med VIF skal ha strandet etter skyhøyt lønnskrav

Carew ringte TV 2-Davy mellom TV-sendinger for å forklare saken

ULLEVAAL STADION (VG Nett) Landslagssjef Egil Olsen mener John Carew (32) vil kunne dominere i eliteserien dersom han havner i Vålerenga.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Hvis han vil og satser og tråkker til på trening, er det klart at han vil være et aktivum for hvilken som helst klubb i eliteserien, sier Drillo etter å ha tatt ut en ny norsk landslagstropp uten den klubbløse spissen.

Lørdag meldte imidlertid VG Nett at det var brudd i forhandlingene etter at klubbløse Carew skal ha krevd rundt seks millioner kroner for å spille de resterende ti eliteseriekampene for VIF denne sesongen.

Lønnskravet ønsker ikke landslagssjefen å kommentere fordi han ikke «har greie på penger», men han mener trivsel vil være sentralt for å få 32-åringen tilbake i godt gammelt slag.

- Hvis han er motivert og vil komme tilbake, må han finne seg en klubb og må trives. Han er en type som må trives og så er det vel litt opp til hans egen motivasjon om han eventuelt kommer tilbake, sier Drillo til VG Nett.

- Har motivasjon og lyst

Carews forhandlinger med Vålerenga var tema på TV2s sending «Fotballkveld» søndag. Tidligere på kvelden reklamerte TV-kanalen for egen sending og Davy Wathne spurte på skjermen om «det hadde rablet» for 32-åringen.

Det fikk, ifølge Nettavisen, Carew til å ringe Wathne og forklare saken. Slik beskriver han telefonsamtalen:

- Det var mer av privat karakter, men han kom med relevante opplysninger om hvor saken står og hva han tenker. Han bekreftet det jeg trodde og tenkte, han har en «drive» i retning Brasil-VM, han har motivasjon og lyst til å være med på hans siste mesterskap. Det hadde vært praktisk med Vålerenga, og det var ikke økonomien som var spennende, forteller Wathne til Nettavisen.

Har ikke snakket med Carew

TV2-profilen har ikke besvart VG Netts henvendelse i formiddag. Ifølge Wathne sa Carew at det ikke handlet om penger, men om Vålerenga virkelig ville ha ham eller ikke.

- Sånn han oppfattet det, er det en slags intern uenighet om dette er veien å gå for Vålerenga. Han akter ikke å være en del av en konflikt og vil ikke bli et diskusjonstema. Hele klubben må ønske at han kommer, og han vil ikke føle seg omdiskutert, sier Wathne.

Drillo har tidligere uttalt at Carew må finne seg en klubb før han er aktuell for landslagsspill igjen. På dagens pressekonferanse, der det blant annet ble kjent at blant andre Morten Gamst Pedersen er vraket til de to første VM-kvalifiseringskampene, opplyste landslagssjefen at han ikke har snakket med Carew i det siste.

Han hadde imidlertid følgende kommentar til at den storvokste spissen er motivert for å bidra til at Norge når VM i Brasil i 2014:

- Så hyggelig!

På spørsmål om han vil bli glad dersom Carew signerer for Vålerenga, svarer Drillo ja.

- Vi mangler litt spisskompetanse som det vi hadde med en Carew på sitt beste. Den dimensjonen har vi ikke lenger. Gamst har levert gode kamper og er god på frispark og dødball. For all del, vi taper noe og vinner noe på disse valgene. Troppen har en litt annen sammensetning enn tidligere, sa landslagssjefen på Ullevaal mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder