Deila forbannet etter seier og én målsjanse

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga – Kristiansund 1-0) Takket være svenske Robert Lundström (27) blir det en fin 17. mai for Vålerenga-folket. Men Ronny Deila (41) smilte ikke spesielt bredt.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For treneren var alt annet enn fornøyd med at VIF kun skapte én målsjanse, både ifølge VGs og trenerens notater hjemme mot Kristiansund på klubbfotballens festdag.

– Det er alt for dårlig. Vi skal skape minimum fem målsjanser i hver eneste hjemmekamp i Norge. Uavhengig av hvem vi møter, sier Deila til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men med litt svenskehjelp fra en høyreback som prøvde og prøvde, og til slutt lyktes, ble det seier likevel. Robert Lundström løp som en virvelvind opp og ned høyresiden i hele kampen. Og ble matchvinner.

Les også: NFF etterforsker Edvartsen-meldinger tilbake i tid

Deila mener det ikke er nok å vinne

For på en ellers blek Vålerenga-dag var det Lundström som skapte mest trøbbel for et godt kjempende Kristiansund. Etter 53 minutter kom scoringen i form av et kanonskudd fra den offensive 27-åringen.

– Det var mye dårlig kvalitet på den siste tredjedelen. Så jeg tenkte at jeg skulle prøve å skyte. Og det ble mål, så det var skjønt, sier Lundström.

Den tidligere Sundsvall-spilleren mottok ballen fra Ghayas Zahid, og fyrte av fra skrått hold. Ballen suste rett inn i det lengste hjørnet.

Deila var meget fornøyd med Lundström – som på VG-børsen blir belønnet med 7 poeng og banens beste-status.

– Helt enig. Han har hatt en jevn og fin stigning. I dag var han veldig på. Han var back og kant samtidig. Jeg synes Robert gjorde en veldig fin kamp, sier VIF-treneren.

– Jeg sa til en kompis at han skulle sette inn Lundström på Fantasy-laget sitt før kampen i dag. Jeg trodde han skulle få en assist, men han scoret – og det var enda bedre. Han er god offensivt, sier Jonatan Tollås Nation.

– En veldig god følelse. Både at vi vinner og at jeg gjør mitt første mål for Vålerenga, sier Lundström.

Høyrebacken var, akkurat som Deila, ikke fornøyd med Vålerengas prestasjon.

– Det skal være morsomt å se på Vålerenga. I dag var det ikke morsomt. Men - vi vant, sier Deila.

– Det hjelper vel godt det, da?

– Ja, men det er ikke nok i mine øyne. Det er trenere som sier at det er nok, men det er ikke det i mine øyne. Hvis du ikke spiller bedre, så vinner du ikke kamper heller. Vi må ha et bedre spill enn dette hvis vi skal slå de beste.

Les også: Molde pepet av banen

Kristiansund skapte flest sjanser

1-0-scoringen kom på det som faktisk var vertenes første målsjanse i kampen. Det ble også den siste i en meget sjansefattig kamp.

Kristiansund hadde noen småfarlige skuddforsøk, men kriget seg mer og mer inn i kampen – og skapte flest sjanser på Ullevaal.

Kvarteret før slutt skjøt Sondre Sørli via to Vålerenga-spillere foran målet til Marcus Sandberg. Ballen var fortsatt i spill da dommer Tore Hansen uforståelig blåste for frispark til VIF – etter at to blåkledde spillere hadde kolliderte i en duell.

I det 90. minutt var innbytter Benjamin Stokke enda nærmere utligning. Men skuddet fra farlig posisjon gikk via banens beste, Robert Lundström, og til corner.

– Vi er fornøyd med gjennomføringen av kampen. Jeg synes vi er veldig godt med, og det er vi som avslutter kampen best. Det handler om å bikke marginene i vår favør, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Les også: Ruud-dobbel sørget for ny Odd-seier

Nitrist første omgang

Første omgang var så langt unna en 16. mai-fest som det er mulig å komme. Ingen mål, ingen sjanser og rekordfå tilskuere (7226 var det offisielle tallet) på norsk klubbfotballs nasjonaldag. Men regnværet var til de milde grader til stede – i bøtter og spann.

– Jeg skal gjøre som jeg pleier. Prøve å herje, sa Kamer Qaka til Eurosport Norge før kampen.

Kristiansunds playmaker klarte imidlertid ikke å prege kampen i særlig grad, bortsett fra et flott raid som Ghayas Zahid stoppet ulovlig 20 minutter før slutt. Dommer Tore Hansen kunne ha latt Daouda Bamba få lov til å fortsette angrepet, men valgte i stedet å gi KBK frispark. Et frispark som det ikke ble noe av.

– Vi har ikke skapt mye, men vi vil få sjanser hvis vi fortsetter, sa Ronny Deila til Eurosport Norge før andre omgang.

Det skulle holde med den ene sjansen til Robert Lundström for et Vålerenga som nå har tatt steget bort fra bunnstriden, og er nummer syv i Eliteserien.

Les også: Steen Jensens oppgjør med «suverene» RBK: – De har hatt kjempeflyt

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder