Kjennere av Rennes og fransk fotball: Derfor kan Ødegaard lykkes i Rennes

LANDSLAGKOLLEGAER: Martin Ødegaard er på vei til Anders Konradsens (t.h.) gamleklubb. Her fra en landslagstrening i fjor med Vegar Eggen Hedenstad (t.v.). Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Konradsen: – Ødegaard ringte meg forrige uke for å forhøre seg om Rennes

Rosenborgs Anders Konradsen (26) og Norwich-spiller Alexander Tettey (30) har begge spilt for franske Rennes. De tror Martin Ødegaard (17) passer inn i gamleklubbens filosofi.

 • Christer Sævig
 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Truls Lereggen

Artikkelen er over tre år gammel

Rosenborgs midtbanestrateg innrømmer at han allerede har gitt Ødegaard en del innspill om det som ser ut til å bli drammenserens neste stoppested.

– Det er spennende. Han ringte meg i forrige uke for å forhøre seg om Rennes. Jeg sa til han at det er en fin, stabil og respektert klubb i Frankrike, der ting er på stell. Ender han opp der, blir det ekstra artig å følge med, sier Anders Konradsen til VG.

Bakgrunn: Ødegaard på vei til fransk klubb

Tettey tror på spilletid

Det meste tyder altså på at Martin Ødegaard snart blir presentert som Rennes-spiller. Den franske toppserieklubben låner det norske talentet fra Real Madrid, slik VG har skrevet om de siste dagene.

– I Frankrike er det mye fysisk og taktisk fotball, der det defensive er i førersetet. De belager seg på playmakere som skal løse opp spillet, og det kan passe Martin bra. Det er høyt nivå på fotballen, og om han har fått lovnader om spilletid, så tror jeg det er et godt valg, sier Konradsen, som var i Rennes fra 2013 til sommeren 2015. Han spilte 48 kamper for klubben, før han meldte overgang til Rosenborg.

Også landslagskollega Alexander Tettey har en fortid i Rennes.

– Hvis det blir klart at Martin Ødegaard går dit, så ender han opp i en klubb som har en filosofi om å få frem unge talenter. De har et av landets beste akademier for unge spillere, sier Alexander Tettey til VG, og legger til:

RENNES FØR NORWICH: Alexander Tettey spilte i Rennes fra 2009 til 2012. Foto: Stephane Mahe Reuters

– Ødegaard kommer til en klubb som er vant til å gi unge spillere spilletid. Han er 17 år og spiller for Real Madrid, da tror jeg de henter Martin fordi han skal spille, sier landslagsspilleren.

– Lærte veldig mye

Tettey kjenner klubben godt og spilte 60 kamper for Rennes fra 2009 til 2012. Han mener tiden i Frankrike var meget verdifull for resten av karrieren.

– Det var fantastisk å komme dit. Jeg fikk en del leksjoner om hvordan fotball skal spilles, jeg lærte veldig mye!

Fått det med deg? Deila brøt ut i latter av Ødegaard-spørsmål

– Ja, hvilken type fotball spiller Rennes?

– I min tid spilte vi veldig teknisk fotball, langs bakken. Sånn spiller de fortsatt. Jeg tror dette kan bli en bra klubb for Martin, sier Tettey.

Også Kjetil Rekdal har spilt for Rennes, tilbake i 1996/97-sesongen.

Må lære seg fransk?

Saint-Étienne-trønderen Ole Selnæs, som kom fra Rosenborg i januar, gleder seg til å møte Ødegaard til kamp i Frankrike.

– Om han blir klar for Rennes, så blir det kult, en ekstra gulrot. Det kommer til å være mange flere nordmenn som følger med på fransk fotball når det ikke bare er kjedelige meg og Alex (Søderlund) her. Nå kommer det en nordmann som folk faktisk er interessert i, sier Selnæs til VG.

Han tror at språket i Frankrike kan bli en utfordring, men har stor tro på at Ødegaard kan tilpasse seg livet i Rennes raskt.

– Det er jo litt vanskelig ettersom veldig mange er svake i engelsk her. Det kan bli en utfordring. Men Martin har vært i utlandet allerede, det ville vært annerledes om han kom rett fra Norge. Jeg tror ikke det blir noe problem å dra til en ny utenlandsk klubb. Jeg tror han takler det fint.

SPRÅKUTFORDRING: Ole Sælnes gleder seg til å møte Martin Ødegaard i Frankrike. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Kan han prege Ligue 1 allerede denne sesongen?

– Martin er utrolig god. Han har allerede bidratt på A-laget til Real Madrid og på det norske landslaget. Derfor er det ingen tvil om at han kan bidra i Frankrike. Alle vet hvilket reportoar han har. Og så tror jeg at han kommer til å lære mye og utvikle seg mye, sier Selnæs.

Statisk angrepsspill

I Norge er det Viasat som har TV-rettighetene til franske Ligue 1. Kommentator Paul Thomas Clay kjenner derfor ligaen godt.

– Jeg har lenge ment at fransk fotball burde være aktuelt for Ødegaard. Det er et steg opp fra Tippeligaen, samtidig som det ikke er helt der oppe med de aller største ligaene i Europa. Det er en fysisk tøff liga, så han kommer absolutt til å få smake på det også, sier Clay til VG.

Søndag kveld fulgte han Rennes bortekamp mot Nice hvor Ødegaards nye klubb tapte serieåpningen 0-1.

– De skapte sjanser mot slutten av kampen, men de var litt statiske i angrepsspillet. Det ser ut som de trenger noe kreativt der fremme, kanskje kan Ødegaard få en slik rolle?

– Rennes er flinke med unge spillere, de lar de også spille med en del eldre og erfarne spillere rundt seg som de lærer mye av, legger han til.

Må konkurrere med trenersønn

– Rennes har lenge hatt landets beste ungdomsakademi, sier den franske L'Équipe-journalisten Bernard Lions til VG.

– Ødegaard kommer til å spille. Treneren Christian Gourcuff liker å gi unge spillere sjansen. Hvis de er gode, legger han til.

Rennes spiller i en 4-4-2-formasjon der trenerens sønn, Yoann Gourcuff, har playmaker-rollen. Klubben har nesten 40 spillere under profesjonelle kontrakter, så det vil bli hard kamp om plassene. Etter det VG kjenner til var Rennes også en av klubbene som fulgte Ødegaard da han spilte i Strømsgodset.

Les også: Ancelotti kaller Ødegaard for et «PR-framstøt»

– Jeg har inntrykk av at Ødegaard har en vanskelig holdning. Og med en trener som Gourcuff vil han måtte akseptere å jobbe hardt taktisk akkurat slik treneren vil. Gourcuff er en av de beste taktikerne i Frankrike. Han kommer ikke til å nøle med å sette Ødegaard ut av laget hvis han ikke er fornøyd med ham, sier Lions.

Les også

 1. Fransk avis: Ødegaard er klar for Rennes

  Martin Ødegaard (17) skal ha signert på lån for den franske toppklubben Rennes, melder den franske avisen Ouest France.
 2. VG erfarer: Ødegaard på vei til ny klubb

  Etter det VG erfarer blir Martin Ødegaard (17) leid ut til en ny klubb i løpet av kort tid.
 3. Tviler på flere Ødegaard-sjanser - tror han er i ny klubb i løpet av få dager

  TRONDHEIM (VG) Real Madrid har én treningskamp igjen før seriestart. Der blir Martin Ødegaard (17) ikke å finne, skal vi…
 4. Zidane om Ødegaard: – Han trenger spilletid

  Zinedine Zidane (44) vil ikke bekrefte at Martin Ødegaard (17) leies ut den kommende sesongen, men er klar på at…
 5. Ingen Ødegaard til Trondheim likevel: - Nærmer seg leieopphold

  Martin Ødegaard (17) var én av 25 spillere som opprinnelig ble meldt inn som Real Madrids supercuptropp.
 6. Ekspertenes Ødegaard-dom: – Den absolutt beste kampen hans

  (Bayern München – Real Madrid 0-1) Martin Ødegaard (17) fikk, på papiret, sin første målgivende pasning som Real…

Mer om

 1. Fransk fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Real Madrid CF
 4. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Rennes-fans ønsker Ødegaard velkommen – allerede nå

 2. Rennes-treneren bekrefter at Ødegaard er på vei: – Han kan bidra umiddelbart

 3. Spansk avis: Ødegaard enig om overgang i januar

 4. VG erfarer: Ødegaard på vei til ny klubb

 5. Rennes-treneren til VG: – Ødegaard passer meget godt inn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder